Jan Latvala -show

LIIGA / Haastattelu
Pelicansin ikäpresidentti Jan Latvala pyssytti uransa ensimmäisen hattutempun makeaan paikkaan Pelicansin voittaessa Kärpät 4-2. Vaatimaton konkari johtaa tällä hetkellä jo playoffsien pistepörssiäkin.

Kuka tiesi ennen kautta kuka on Jan Latvala, nostakoon käden ylös. Lahden ulkopuolella käsiä ei varmaan hirveän montaa nouse. Tällä kaudella Jan Latvala on kuitenkin noussut koko suomalaisen kiekkokansan tietoisuuteen rikkomalla Erik Hämäläisen SM-liigan runkosarjan otteluennätyksen.

Jälleen ehkä elämänsä parasta kautta pelaava konkari nosti itsensä otsikoihin niinkin vaatimattomalla suorituksella kuin ampumalla hattutempun puolustajan paikalta ja vielä playoffsien äkkikuolematilanteessa.

– Eihän se hattutemppu olisi tietysti makeampaan paikkaan voinut tulla, ikinuori teräsmies myhäili.

– Ensimmäinen maali tuli ylivoimalla. Siinä oli vähän maalinedushässäkkää ja päästiin pakkiparin [Joonas] Jalvannin kanssa imuttamaan vähän lähemmäs maalia. Jalvanti antoi hienon poikittaissyötön ja siitä vain maalia kohti.

– Toisessa maalissa kävi tuuri. Saatiin aloitus voitto, toimitus vain maalille ja kiekko taisi osua kärppäpelaajan mailaan ja kimmota siitä maaliin. Kolmannessa maalissa kävi vähän samallalailla. Poikittaisliikkeestä maalia kohti ja en tiedä kimposiko sitten jostain, mutta siellä lepäsi, Latvala totesi.


Jan Latvala oli jälleen Lahden kiekkoillan kuningas.

Latvala osasi paljon Lahdessa pelejä pelanneena jakaa myös kiitoksia ja kunniaa yleisön suuntaan.

– Pelissä oli hyvä syke ja yleisö oli hyvin mukana. Oikeastaan jo ennen kuin kiekko edes tippui jäähän oli hienoa aistia se tunnelma, Latvala kertasi.

– Me päästiin siihen yleisön sykkeeseen hyvin mukaan ja saatiin pari tärkeää maalia siihen alkuun ja tällä kertaa pystyttiin myös se niin sanottu jänne pitämään koko 60 minuuttia.

Latvala oli silminnähden yllättynyt kuullessaan playoffsien pistepörssin piikkipaikasta. Vaikka Latvala oli jälleen tapojensa mukaan vaatimaton, silmien pilke kertoi pistepörssin johdon maistuvan makealta.

– Pistepörssin johdossa olen kyllä ihan väärässä paikassa. Eri miesten pitäisi johtaa sitä pörssiä, mutta onhan se aika erikoinen ja ainutlaatuinen tilanne, konkaripuolustaja kommentoi.

Pelicans matkustaa Ouluun vasta lauantaiaamuna. Jan Latvala näkee, että tuttu resepti tepsii myös vierashallissa.

– Samoilla eväillä jatketaan kuin tänäänkin. Alussa ollaan terävinä ja jauhetaan koko 60 minuuttia tasaisesti neljällä ketjulla, että meillä riittää paukut.

» Lähetä palautetta toimitukselle