Zaborsky pettyneenä kotiin

LIIGA / Haastattelu
Toipilaana oleva maalitykki Tomas Zaborsky joutui kovan paikan eteen, kun hyökkääjän täytyi seurata joukkueensa otteita kaukalon laitojen ulkopuolella. Jatkoaika vietti lauantai-illan ottelun slovakialaisen seurassa.

Maalitykki pisti heti käyntiin arvausleikin pelaajien vetäessä alkulämmittelyjä siitä, kuka tekee maalin ja kuka ei. Veikkaukset osuivat useammin oikeaan kuin väärään, kun Tomas Zaborsky luetteli vuorotellen maalintekoa yrittävien pelaajien tuloksia.

Miko Malkamäki ei osu, ei varmana, katso nyt, laukaus menee suoraan kulmaukseen, slovakki selosti nauraen, kunnes joutui kuitenkin myöntämään tappionsa puolustajan sutaistua kiekon verkkoon.

Kun slovakialainen sai tietää, että jäähalliin oli ilmestynyt huutosakkiryhmä, oli hyökkääjän ilme näkemisen arvoinen.

– Mitä? Missä? Cheerleaderit? Täällä, Porissa, Isossamäessä? Uskomatonta, hyökkääjä naureskeli, sillä hän ei meinannut millään käsittää, että sellainen olisi mahdollista.

Maalirohmun katse kävikin muutamaan otteeseen katsomon puolella, kun ottelussa oli pelikatko.

Jännitystä ilmassa

Ässät hävisi torstain vierasottelunsa JYPille, joten joukkueella oli näytön paikka kotiluolassaan. Porin jäähallissa oli odottava tunnelma, kun runsaat 5600 katsojaa olivat saapuneet paikalle katsomaan pudotuspelikiekkoa. Meteli katsomossa yltyi tunnusmusiikin kajahtaessa hallin vanhoista ämyreistä ja Zaborskysta näki, että hinku palata jäälle oli kova.

– Here we go, hyökkääjä nyökkäsi pelaajaluukkua kohti.

Ässät aloitti ottelun vahvasti, ja painosti jatkuvasti vastustajan puolustusalueella. Vaikka kotijoukkue jäähyili paljon, sai se omalla ylivoimallaan tuulta siipiensä alle. Zaborsky kehui Ässien erikoistilannepelaamista, mutta totesi, että joukkue tarvitsisi maaleja voittaakseen ottelun.


Tomas Zaborsky seurasi tiiviisti Ässien ottelua.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

JYPin tämän hetken yksi kuumimmista pelaajista, alati vaarallinen Sami Vatanen oli jo yllättää kotijoukkueen onnistuessaan kahvittamaan ässäpuolustuksen taitavasti. Myös Zaborsky jakoi kehuja Vataselle.

– Se oli hyvin pelattu. Vatasella on ollut enemmän tilanteita kuin molemmilla joukkueilla yhteensä. Hänellä on varmaan 16 laukausta ottelun jälkeen.

– Vatanen on todella nopea ja hyvä pelaaja. Se on tappava yhdistelmä, hyökkääjä kuvaili vastustajan tehopuolustajaa.

Ottelun edetessä Vatasen taitavuus pisti kuitenkin slovakin pudistelemaan päätään useampaan otteeseen.

– Taas Vatanen.

– Jos tästä tulee 0-0-peli, hermostun.

Ottelun ensimmäinen

– Ei v**tu!

Kiroilu kuului Zaborskyn suusta selvällä suomen kielellä, kun JYP iski ottelun avausmaalin kolmannen erän alussa joukkueiden pelatessa neljällä neljää vastaan. Erän loppupuolella hyökkääjä sai päivitellä uudestaan vierasjoukkueen mennessä jo kahden maalin johtoon.

– Ässät menettää kiekkoja jatkuvasti, keskialueellakin, hyökkääjä kommentoi JYPin päästyä niskan päälle.

– Jätä se, jätä se. Jäähyä on vielä jäljellä, älä tuo kiekkoa ylös, slovakki ohjeisti Ryan Caldwelliä, joka kuitenkin lähti hyökkäykseen Ässien maalin takaa.

Ässät pääsi lopulta maalin makuun, kun Niko Palonen pääsi iskemään kotijoukkueen illan ensimmäisen vajaan minuutin kuluttua JYPin toisesta maalista. Zaborsky innostui julistamaan maalia kovaan ääneen.

– Ooh, what a shot, Palonen!

Riku Helenius vaikuttaa siltä, ettei aina tiedä, onko kiekko hallussa vai ei. Hän näyttää epävarmalta. Meidän pitää laukoa enemmän.

Myös lähes koko kauden maalitykin ketjukaverina toiminut Veli-Matti Savinainen sai slovakin huomion, kun laiturin kypärä lähti lentoon kesken maalineduskahinan.

– Varmaan kolmas kerta jo tässä ottelussa, kun Savinainen on ilman kypärää. Ja hiukset hyvin, Zaborsky nauroi, kun Savinainen suki lettiään parempaan kuosiin pelitilanteen jatkuessa.

Zaborsky seurasi ottelua pitkään hiljaisena, kunnes sattui vilkaisemaan Ässien päätyyn.

– Ottakaa molari pois nyt! Heidän täytyy paineistaa viivaa. Mitä he oikein odottavat? Zaborsky hämmästeli Antti Raannan pysyessä tolppien välissä, kun ottelua oli jäljellä enää kaksi minuuttia.

Melkein heti huomion jälkeen Raanta lähti maalinsuulta, mutta Ässät ei pystynyt hyödyntämään tilannetta, joten JYP vei voiton mukanaan Jyväskylään. Zaborskyn kasvoilta paistoi pettymys, mutta läpi kuulsi myös uho seuraavaa ottelua varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle