Komulainen: ”Varaa puristaa lisää”

LIIGA / Haastattelu
Pudotuspelit tehokkaasti aloittanut Kärppien Joonas Komulainen on tyytyväinen uuteen ketjuunsa, jossa vierellä pelaa muun muassa yhteensä yli 1000 NHL-ottelua pelannut Jozef Stümpel. Pelicans-sarjasta voi Kuhmon miehen mukaan odottaa tasaista, fyysistä ja tunnerikasta koitosta.

Seitsemänneksi runkosarjassa päätynyt Kärpät eteni nopeasti jatkoon Villi kortti –kierrokselta. Runkosarjassa kymmenenneksi sijoittunut TPS kaatui suoraan kahdessa ottelussa, mikä takasi oululaisjoukkueelle tärkeitä lepopäiviä ennen pudotuspelien toista kierrosta. Jo keväällä 2010 Kärppien mukana pudotuspeleissä pelannut Joonas Komulainen allekirjoitti TPS-sarjan nopean katkeamisen tärkeyden.

− Hyvät väännöt turkulaisten kanssa, vaikka tietysti tuollainen minisarja menee aika nopeasti. Meille hyvät voitot, ja oli tärkeää, että saimme kahdessa pelissä poikki. Saimme maanantaille lepopäivän, saamme rauhassa harjoitella ja pystymme keskittymään hyvin seuraavaan sarjaan.

Komulainen, 21, nousi TPS-sarjassa Kärppien ratkaisupelaajaksi yhdessä loukkaantumisten takia uudelleen muovautuneen ketjunsa kanssa. Komulainen olikin tyytyväinen siihen, että hänen ketjunsa pystyi ottamaan ja kantamaan vastuuta kahden ottelun sarjassa.

− Joskus joku tietty ketju onnistuu ja tuossa sarjassa se oli meidän ketjumme. Meillä meni aika hyvin, toivottavasti pystymme auttamaan joukkuetta myös jatkossa, ja totta kai muutkin kentät tulevat ratkomaan pelejä.

Kun Kärppien kolmosketjun sentteri Joonas Kemppainen loukkaantui lauantain kotiottelussa TPS:ää vastaan, siirtyi Kuhmosta lähtöisin oleva Komulainen pelaamaan kokeneiden Jozef Stümpelin ja Kimmo Koskenkorvan vierelle. Lauantain kotiottelussa ja sunnuntain vierasottelussa kolmikko pelasi myös Komulaisen mielestä hyvin yhteen.

− Hyvin tosiaan synkkasi. Stümpel on sellainen rauhallinen, äärimmäisen kokenut kaveri ja tuo semmoista rauhallisuutta pelaamiseen. Kossun [Koskenkorva] kanssa olemme vähän samantyyppisiä pelaajia. Paljon vauhtia ja pyrimme haastamaan vastustajia. Mielestäni tuossa ketjussa kemiat niin sanotusti toimivat, ihan passeli ketju.


Pudotuspelit alkoivat Komulaisen kohdalla tehokkaissa merkeissä.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Tulokaskaudessa positiivista ja kehitettävää

Komulaisen oma tulokaskausi meni pisteiden suhteen varsin nappiin. Runkosarjassa tilille kertyi 13 maalia ja yhdeksän syöttöä 57 ottelun aikana. Pelillisesti hyökkääjä ei ollut täysin tyytyväinen otteisiinsa runkosarjassa. Kokemukset kuitenkin auttavat tulevaisuutta varten.

− Ihan okei tietenkin pisteiden valossa meni. Kuitenkin aika vaihtelevasti kokonaisuutena, oli hyviä jaksoja ja sitten oli vähän huonompia jaksoja. Kyllähän ensimmäisellä kaudella on vähän sitä, että tunnustellaan ja katsellaan. Nyt on ensimmäinen kausi takana ja runkosarjan osalta pystyy miettimään jatkuvuutta ensi kaudelle.

Joukkueena Kärpät kärsi samasta ongelmasta: ailahtelevuudesta, minkä myös Komulainen myöntää.

− Yksilöistähän se aina lähtee, itsellä oli vähän vaihtelevaa, niin samaa se oli vähän kaikilla muillakin. Tasaisuutta pitäisi saada.

Tarkkana Pelicansin kanssa

Torstaina Kärpillä on edessä pudotuspelien toinen kierros, jossa vastaan asettuu runkosarjassa toiseksi tullut Pelicans. Komulainen tietää tulevan vastuksen vaarallisuuden.

− Siellä on ollut kova buumi koko kauden ajan. Viime kauden vaikeista asetelmista lähtivät liikkeelle, kovasti ovat tehneet töitä tällä kaudella ja hyvin ovat menestyneet. Runkosarjassa toisina, pelanneet hyvän kauden ja lähtevät varmasti ennakkosuosikkina tuohon sarjaan. Lähdetään katsomaan, mitä siitä tulee.

Vaikka lahtelaisryhmä lähteekin ennakkosuosikkina sarjaan, ei Komulainen halua lähteä turhaan nöyristelemään.

− En usko, että he ovat mitenkään erityisen paha vastustaja tai muuta, vaan se on ihan hyvä, että päästään tässä vaiheessa vääntämään Pelicansin kanssa.

Runkosarjassa Kärpät ja Pelicans pelasivat tasaisia ja tunteikkaita otteluita. Pudotuspeleissä sama kaava jatkunee.

− Varmaan fyysisiä ja tunteikkaita pelejä tulee olemaan, pudotuspelit käynnistyvät varmasti vähän voimakkaammin nyt puolivälierien alkaessa. Heillä on vaarallinen hyökkäys ja meidän pitää olla huolellisia puolustussuunnassa, jotta omaan päähän ei mene liikaa maaleja.

Pelicans iski runkosarjassa eniten maaleja laajalla hyökkäyskalustollaan. Kärppien puolustuspelaamisen onkin oltava mallillaan, jotta sarjan voittokamppailu on mahdollista. Kehittymisen varaa puolustuspelaamisessa on vielä sarjaa varten.

− Tietysti TPS-sarjassakaan ei tullut omiin maaleja älyttömästi. Oliko se sitten TPS:n huonoutta vai meidän hyvyyttämme, en tiedä, mutta kyllä tietysti puolustukseen pitää satsata pudotuspeleissä muutenkin ja varsinkin, kun on Pelicans vastassa. Ovat tehneet läpi runkosarjan paljon maaleja, niin siellä on varmasti itseluottamus korkealla maalinteon suhteen. Pitää olla tarkkana kavereiden kanssa.

Pelillisten asioiden kehittämiseen Komulaiselta löytyy kohtia ja ideoita.

− Pitää pystyä minimoimaan riskejä, ottaa pois turhat jäähyt ja niin edelleen. Enemmän vain peliä kärsivällisemmäksi ja päättäväisemmäksi. Pudotuspelien tyyliin; ei riskejä, ja sitten kun mennään, niin mennään täysillä.

Vaikka niin laitahyökkääjän kuin keskushyökkääjänkin paikalla pelaamaan pystyvä Komulainen aloittikin pudotuspelit mallikkaasti, on miehellä itsellään omien sanojensa mukaan parantamisen varaa.

− Kyllä sieltä löytyy vähän varaa puristaa lisää.

Kevään päätavoite liittyykin kovasti mestaruuteen.

− Eiköhän se pudotuspeleissä ala olla siihen suuntaan, Komulainen naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle