Mielipide

Boumedienne lyttää Elitserienin: ”Yksikään joukkue ei pärjäisi”

LIIGA / Kolumni
Josef Boumedienne kohtasi torstaina ensimmäistä kertaa vanhat mestaruuskaverinsa Oulusta. 13 liigaottelun jälkeen ruotsinsuomalaisen mielipide Suomesta on selvä: Elitserien-joukkueilla ei olisi mahdollisuuksia SM-liigan parempaa puoliskoa vastaan.

Djurgårdenista Jokereihin tammikuun lopulla siirtynyt Josef Boumedienne kohtasi torstaina tukun tuttuja naamoja, kun vastaan luisteli Kärpät. Vanhoista kavereista huolimatta puolustaja pyrkii keskittymään oleelliseen.

– Onhan se vähän erikoista pelata vanhoja tuttuja vastaan. Varsinkin kun semmoisia jätkiä kenen kanssa on menestynyt. Siihen ei saa kauheesti keskittyä, mutta oli kiva pelata.

Boumedienne on 13 liigaottelun jälkeen päässyt suhteellisen hyvin mukaan liigan tempoon, vaikka ruotsinsuomalainen onkin edelleen välillä jalalla jäljessä.


Boumedienne on kotiutunut Suomeen hyvin.

– Kivaa ja vauhdikasta peliä. Sitä on ollut, mitä odotin. Aluksi oli henkilökohtaisesti vähän vaikeaa. Pari peliä oli vähän nihkeää pysyä vauhdissa. Mutta nyt kun on saanut olla mukana tässä ja treenata hyvin, alkavat omat jalat löytyä.

Ero Elitserienin ja SM-liigan välillä on Boumediennen mielestä suuri.

– Tämä on niin paljon vauhdikkaampaa ja fyysisempää. Ei voi edes verrata. Olen sitä mieltä, että yksikään Elitserien-joukkue ei pärjäisi TOP7 –jengiä vastaan tässä liigassa.

– Täällä tullaan niin lujaa päälle ja vastustaja karvaa. Pitää olla valmiina tekemään ratkaisuja kiekon kanssa nopeasti. Ruotsissa peli on paljon hitaampaa.

Puolustajan entinen seura Djurgården joutui Elitserienissä karsintasarjaan. Kaksi edellistä kautta tukholmalaisseurassa pelannut Boumedienne on ollut tiiviisti yhteydessä entisiin joukkuetovereihin.

– Helvetin kova paikka niille. Ovat pelanneet veitsi kurkulla nyt viimeiset viisitoista peliä. Olivat vielä kesälomilla, kun Linköpingin pelissä oli minuutin verran peliä jäljellä. Sitten ne tasoittivat siellä MODOta vastaan. Se on helvetin vaikeaa. Olen itse pelannut siellä karsintasarjaa kolme kertaa Södertäljen kanssa. Se on henkisesti raskasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös