Smolenak valmis playoffeihin ja Ässien kaatoon

LIIGA / Haastattelu
Pelicans esitteli tiistaina kotiyleisölleen uuden vahvistuksensa – Radek Smolenakin. Tšekkiläinen oli heti mainiossa pelivireessä ja iski debyytissään myös yhden maalin. Mies itse ilmaisi ottelun jälkeen innokkuuta ja motivaatiota uutta seuraansa kohtaan.

Turkoosipaitainen numero 70, Radek Smolenak, oli tiistain Pelicans–KalPa-ottelussa yksi kaukalon seuratuimpia hahmoja. Isokokoinen laitahyökkääjä otti vasta ensipotkujaan Lahden jäähallin jäällä, mutta tulos uudessa kotikaukalossa oli vakuuttavaa.

Lahden jäähallin pelikellon näyttäessä aikaa 4.45, Smolenak ja yleisö nostivat kätensä kohti kattoa. Tšekkiläinen vastasi ottelun ensimmäisestä maalista laukauksella, joka painui maaliverkkoihin Mikko Koskisen kainalon alta.

– Se oli onnekas laukaus. Maalivahdin olisi pitänyt torjua se, mutta niin ei käynyt tällä kertaa. Tietenkin oli hienoa, että kiekko painui maaliin, kommentoi innostunut tsekkiläishyökkääjä ottelun jälkeen.

Taklauksia ja muutamia kiekonriistojakin debyytissään esittänyt Smolenak kertoi pitävänsä Pelicansin pelaamasta kiekosta ja arvostavansa pelitovereitaan suuresti.

– Tuntuu ihan uskomattomalta olla Pelicansissa. Jokainen vaihto tuntui mukavalta. Olen ollut täällä vasta 24 tuntia, mutta minut on otettu hyvin vastaan. Kaikki pelaajat tuossa pukukopissa ovat loistavia jääkiekkoilijoita. On hauskaa pelata heidän ja etenkin minun ketjukavereideni kanssa.

Pelicansin voitto oli todella tärkeä runkosarjan loppuvääntöjä ajatellen. Pussinokat ovat nyt kuuden pisteen päässä sarjakärki KalPasta ja mahdollisuudet runkosarjan voittoon ovat olemassa. Smolenak näkee mastokaupungin joukkueessa potentiaalia runkosarjan voittajaksi.

– Olisi todella hienoa voittaa runkosarja. On muistettava kuitenkin, että tosipelit alkavat vasta runkosarjan jälkeen. Etenemme nyt peli kerrallaan ja pidämme huolta siitä, ettemme kärsi tappioita liikaa.


Smolenak kertoi olevansa todella innoissaan Pelicans-siirrostaan.

”Olemme Ässiä parempi joukkue”

Aiemminkin sarjan kärkipään joukkuetta, Ässiä edustanut Smolenak ei halunnut kummemmin paneutua enää syihin, miksi hänen ja patajoukkueen tiet erosivat. Toisenlaista ja hiukan tunteikkaampaa kommentoitavaa Ässistä kuitenkin irtosi.

– Täällä pelataan parempaa kiekkoa kuin Porissa. Tässä joukkueessa kaikki ovat hyviä kiekonkäsittelijöitä, mutta kaikki pelaavat myös hyvin puolustussuuntaan. Se tekee pelaamisesta selvästi helpompaa. Tämä on se suurin ero näiden kahden joukkueen välillä.

Smolenak luottaa kivenkovaa joukkueeseensa ja on erityisen innoissaan playoffeista. Myös yksi tietty vastustaja kevään peleissä olisi herra Smolenakille mieluinen.

– Playoff-kiekko on jotain aivan muuta kuin tavalliset runkosarjaottelut. Se on sotaa jäällä, kaikki tehdään tarkasti – melkein kuin shakkia pelaisi. Olen innoissani ja en malta odottaa playoffeja, koska tämä joukkue sykkii itseluottamusta.

– Toivon hartaasti sitä, että kohtaisimme Ässät playoffeissa ja kaataisimme heidät. Tiedän, että me olemme heitä parempi joukkue.

Tšekkiläinen vakuutti myös, että nyt hän on nyt löytänyt juuri itselleen sopivan paikan.

– Tiesin jo ennakkoon, että tämä on paras joukkue tässä liigassa. Tunnen jotenkin jo nyt sen, että kuulun tänne ja tähän joukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle