Selin: ”Loppu oli katastrofi”

LIIGA / Haastattelu
Tiistain HIFK-SaiPa-ottelun jälkeen kuumimmaksi puheenaiheeksi nousi jälleen tuomaritoiminta. SaiPan Ari-Pekka Selin kiehui lehdistötilaisuudessa ottelun ratkaisusta ja sitä edeltäneistä tuomarivirheistä.

Tasainen ottelu, joka lopulta ratkeaa tuomarivirheeseen. Se sai myös yleensä tyyninä tunnetun Ari-Pekka Selinin kuumaksi tiistai-iltana. Mies olikin pettynyt illan tuomaritoimintaan ja erityisesti ottelun loppuratkaisuun.

– Loppu oli katastrofi ja se koskee nimenomaan tätä
tuomaritoimintaa ja sen tasoa jälleen kerran. Nostan hattua meidän pelaajalle Jesse Mankiselle, joka sai numeron 55:n (Daniel Fernholmin) mailanhuitaisun naamaan ja nenä murtui. Nousee ylös ja jatkaa pelaamista, SaiPa-käskijä mouhosi ottelun jälkeen.

– Meillä on joukkueena sellaiset säännöt, ettei jäädä makailemaan, vaan jatketaan jääkiekkopeliä, mies jatkoi kolmannessa erässä tapahtunutta episodia.

Suurin haloo syntyi kuitenkin jatkoajan tapahtumista. Kimmo Kuhdan maila osui Toni Söderhomia naamaan ja tilanteesta tuomittiin Simon Backmanille kahden minuutin jäähy. Tämä sai lappeenrantalaisleirin kuumaksi.


Ari-Pekka Selin ei voinut käsittää tuomareiden ratkaisuja.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Antti Hämäläisen sekä Vesa Keräsen tuomaritoiminta saikin lopun ratkaisusta erityisesti huutia.

– Suurimpana vitsinä tämä jatkoajan jäähy Backmanille. Oman pelaajan maila naamaan ja kakkonen, johon peli ratkesi. Hienoa toisaalta että toisessa joukkueessa on tämän kaltaisia herrasmiespelaajia kuin Söderholm, joka pelin jälkeen myönsi, että väärinhän se meni.

– Onneksi pelaajat ovat sen verran fiksumpia tässä liigassa. En kyllä kehtaa edes sanoa, miltä tämä koko touhu näyttää. Vetäkää omat johtopäätökset, pettynyt Selin päätti ottelun jälkeen kaikkea muuta kuin tyynenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle