Mutanen kehui Pelicansin vauhtia

LIIGA / Haastattelu
Ässien kolmas runkosarjaottelu päättyi rangaistuslaukaustappioon Lahden Pelicansille lukemin 1-2, eikä joukkue päässyt vielä juhlimaan voittoa kotihallissaan. Syntymäpäiviään viettävälle Sami Mutaselle jäi ottelusta käteen täyden potin sijaan vain yksi piste, mutta Ässien laituri näki nelosketjun menossa paljon hyvää.

– Ottelusta jäi kyllä karvas maku, kun tuli takkiin rankkareilla niin tasaisen väännön jälkeen. Nelosketjulla oli hieman vaikeampaa kuin kahdessa edellisessä pelissä, mutta kauden alkuun on muuten saatu pirteä ote. Kaikki lähtivät otteluun hyvillä mielin, ässähyökkääjä Sami Mutanen tuumi kamppailun jälkeen.

Nopeatempoista ottelua pelattiin aina viimeiseen erään asti maaleitta, kunnes Aki Uusikartanolle siunaantui tekopaikka heti erän alussa. Muutaman minuutin jälkeen soi kuitenkin jo omissa, kun Ryan Lasch toi Pelicansin tasoihin.

– Tästä ottelusta ei tempo enää luultavasti kovene, sillä mentiin erittäin vauhdikkaasti. Pelicansista tiedettiin, että joukkue tulee lujaa ja pelaa todella nopeasti, joten ottelu oli siksikin vaikea.

Niin Ässille kuin Pelicansillekin tarjoutui tasapuolisesti ylivoimatilanteita, mutta kumpikaan joukkue ei saanut kiekkoa maaliin asti. Mutanen koki pelin erittäin tasaiseksi, mutta näkee Ässien ontuvassa ylivoimapelissä parannettavaa.

– Ylivoimasta tulee helposti tuskaista, kun se ei toimi. Parempaan päin ollaan kuitenkin menty. Vastaisuudessa täytyy vain saada äijää lisää maalille.


Sami Mutanen uurasti ahkerasti nelosketjun laidassa.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Vierasvoittoa haetaan Espoosta

Mutaselle kuluva kausi on toinen Ässissä ja 27-vuotias hyökkääjä on ottanut kaiken ilon irti treenaamisesta.

– Alkaneesta kaudesta on todella positiivinen fiilis, kun sai vetää kunnolla treeneissä koko kesän ja kehittää siinä sivussa samalla omaa juttuaan.

Ässille on runkosarjassa tarjolla useita peräkkäisiä perjantai- ja lauantai-illan otteluja, kuten on luvassa myös tulevana viikonloppuna. Mutanen itse kokee tiiviin ottelurytmin hyvänä asiana harjoittelun kannalta.

– Ne ottelut menevät todella nopeasti, ja siksi täytyykin hoitaa palautuminen pelistä kunnolla, kun seuraavana päivänä on taas uusi matsi.

– Vaikka omat peliminuutit eivät olekaan isot, niin perjantain pelistä on helppo jatkaa lauantaina, joten olen erittäin hyvällä mielellä tilanteesta. Ehtii treenaamaan kunnolla ja palautumaan seuraavana päivänä viikonloppupelejä varten, summasi Mutanen.

Mutanen huomauttaa kuitenkin hävityn ja voitetun pelin vaikuttavan henkisesti paljon.

– Se fiilisero on suuri. Jos tulee tappio, niin lauantain ottelu tulee todella nopeasti vastaan, kun taas voiton jälkeen on kiva jatkaa siitä hyvästä fiiliksestä.

Tulevaan perjantain Blues-otteluun laitahyökkääjä lähtee positiivisella mielellä.

– Bluesia vastaan on ollut tiukat väännöt. Viimeksi tuli voitto, ja siitä jatketaan mihin jäätiin, eli vierasvoittoa haetaan, päätti Mutanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle