Granlundin kausi vaarassa

LIIGA / Artikkeli
HIFK koki pahan menetyksen perjantain puolivälieräsarjansa avausottelussa, kun sentteri Mikael Granlund joutui jättämään pelin kesken ilmeisen päävamman takia.

Syksyllä pitkään aivotärähdyksen takia sivussa ollut Mikael Granlund koko kovin HIFK:n ja Jokerien välisen ottelun avauserässä.

Granlund kiersi hyökkäyksessä hienosti Jokerien puolustaja Teemu Erosen ja nousi maalille, jossa Ossi Väänänen taklasi hänet kohti maalia ikävin seurauksin, kun ensin taklaus ja sitten maalin ylärima osuivat Granlundin päähän. Sentteri palasi vielä kentälle ja pelasi ottelun toisen erän, mutta oli taas kolmannen sivussa.

– Granlundin ura voi olla vaarassa Väänäsen taklauksesta, miksi siitä ei rangaista, HIFK:n luotsi Kari Jalonen ihmetteli.

Jäähyä tilanteesta ei tullut, mihin saattoi vaikuttaa sekin, että hetkeä aikaisemmin HIFK:n Markus Kankaanperä oli lanannut Jokerien Janne Lahden HIFK:n maaliin ilman tuomiota.

HIFK:lle Granlundin loukkaantuminen oli paha isku, sillä joukkueesta oli jo ennestään joutunut jäämään sivuun hyökkääjä Juha-Pekka Haataja ja tehokkain puolustaja Martti Järventie.

– Emme ala kertomaan mikä tilanne on, mutta kaksi jätkää tippui iltapäivällä ja pari pelin aikana. Tämä on playoffia ja niiden miesten keitä on pitää antaa sielunsa ja taistelunsa, HIFK:n Kari Jalonen lietsoi tunnetta.


Granlundin kevät ei näytä valoiselta.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Kauden aikaisempien kohtaamisten tapaan Väänänen oli Jokerien puolustuksessa selvästi fyysisin mies. Joukkueen hyökkääjistä löytyy kyllä voimaa fyysiseen peliin, mutta alakerrassa Väänänen vastaa suurelta osin kovuudesta.

– Ei fyysinen peli ole taktiikkaa, se on mitä minun pitää tehdä, Väänänen itse kommentoi ottelua.

– Se on erittäin ikävää, että pää osui ylärimaan. En tietenkään yritä ketään satuttaa, puolustaja jatkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle