Mielipide

”Aivan käsittämätöntä paskaa”

LIIGA / Kolumni
Kääminsä käräyttänyt Pasi Nurminen ei ymmärrä ollenkaan SM-liigan tuomaritoimintaa.

– Kyllä mä ihmettelen tätä s***nan SM-liigaa. Oikeesti!

Kotimaista kiekkosyksyä ei ole pelattu kuin muutama kierros, mutta kiekkopersoona Pasi Nurmisella kiehuu jo pahasti yli. Pelicansin pääomistajana, pelaajakoordinaattorina ja yleisenä joka paikan höylänä toimiva Nurminen avautui rankasti lahtelaisessa kaupunkilehdessä Uusi Lahdessa. Jutusta käy selväksi, että Nurminen on saanut kertakaikkisen tarpeekseen liigan tuomaritoiminnasta.

Huomionarvoista on, ettei Nurmisen avautuminen liity miehen oman joukkueen tappioihin. Nurminen antoi palautteensa Pelicansin voitollisten Tappara- ja TPS-otteluiden jälkeen.

– Kiekotonta pelaajaa ei muka vi**u saa estää, mutta joka pelissä meidän kärkikarvaaja otetaan estämällä pois, Nurminen puhisee.

– Ja sitten kun taklaa, niin ensimmäinen juttu mitä meidän pelaajapenkille tullaan sanomaan, on että "seuraavasta tollasesta lentää pelistä ulos". Aivan vi**u käsittämätöntä paskaa!

Jääkiekko on intensiivinen kontaktilaji, mutta pilleihinsä viheltelevät seeprapaidat tekevät kaikkensa tappaakseen tunteen kaukalosta. Näin ainakin Nurmisen mukaan, joka näkee SM-liigan muuttuvan kiekkoliigasta pumpulisarjaksi.


Olis vähän asiaa tuomaritoiminnasta...
Aapo Mannelin - aapo.mannelin@jatkoaika.com

Räikeimmäksi esimerkikseen Nurminen ottaa Pelicansin Antti Tyrväisen. Voimakasrakenteisen vauhtilaiturin on ennustettu lyövän tällä kaudella ryminällä läpi, ja kuudessa ottelussa viisi maalia iskenyt Tyrväinen onkin merkitty mies – tosin väärällä tavalla tuomareiden keskuudessa.

– Jos on aiemmin sanottu, että Jereä (Karalahti) rangaistaan, niin kyllä mua harmittaa meidän numeron 14 puolesta. Mies on Jumalan armosta taitopelaaja ja maalintekijä, mutta jos hän ei saa tehdä töitään ja taklata, niin kyllä mä ihmettelen, tulipunainen Nurminen sanoo.

– Mihin tää homma on menossa? On väärin rangaista meidän taitopelaajaa – ja mä korostan nyt saa**na taitopelaajaa - jäähyillä vaan siksi, että hän on fyysinen. Kaveri on prototyyppi modernista pelaajasta, ja näitä ei SM-liigassa muuten hirveän paljon ole.

Kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena NHL-vahtina tunnettu Nurminen korostaa, että taklaukset kuuluvat oleellisena osana lajiin nimeltä jääkiekko.

– Rapakon takana tollasia jätkiä on kaksi kenttää joka joukkueessa. Ne tekee työkseen sitä, että ne käy taklaamassa äijiä, ja ne ei edes osaa pelata niin hyvin kuin tämä meidän kaveri.

– Tää on niin sääli, että yhtä äijää ronkitaan jo tässä vaiheessa. Sarjaa on pelattu kuusi peliä ja yksi äijä on otettu silmätikuksi. Kyllä tää on niin väärin kuin olla ja voi.

Parannusehdotuksia Nurmisella piisaa. Lahtelainen peräänkuuluttaa tsemppaamista sekä pelaajilta että tuomareilta.

– Se ei vi**u ole ryntäämistä, jos liukuu viisi metriä ennen taklausta! Suoraan sanottuna mä en ole enää varma, osataanko SM-liigassa vastaanottaa taklauksia. Ehkei aina kannattaisi kääntää sitä persettä, kun kaveri osuu kohdalle. Ja jos pelottaa jäädä alle, niin antakoon kaverin sitten hakea rauhassa kiekko.

– Tuomaritkin voisi tehdä kotiläksyjään. Me valmentajat katsellaan nauhat aina ennen ja jälkeen pelin. Voisi olla ihan hyvä, että hekin katsoisivat omaa työskentelyään. Jokaisella on varaa kehittyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös