Selkeä kehityskohta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Mentaalivalmennukseen tulisi ilman muuta paneutua suomalaisessa kiekkovalmennuksessa. Alan ammattilaisen pestaamisen myötä muutama takalukko voisi hyvinkin aueta.

Ratkaisumalli tuntuu päivänselvältä. Suomi on kiekkoilun huippumaa, mutta A-maajoukkue on kymmenissä MM-turnauksissa voittanut vain yhden mestaruuden. Lukuisia hävittyjä hopea- ja pronssimitaleita. Viimeinen voima on puuttunut. Nimenomaan se henkinen.

Mentaalivalmennus voisi näin ollen olla ratkaisu.

Tietenkään se ei ole näin yksinkertaista. Urheilupsykologi pitämään pari koulutustilaisuutta ja yhtäkkiä Suomen maajoukkuepelaajilta on kadonnut kaikki henkiset takalukot, apinat ja menneisyyden haamut. Ei tietenkään. Mutta varmasti siitä voisi olla apua. Vähintäänkin kokeilemisen arvoinen asia, ja Jukka Jalonen mainitsi haastattelussamme monta kertaa, että mentaalivalmentajan pestaaminen on ollut pohdinnan alla.

Ehdotuksemme on, että Jääkiekkoliitto palkkaisi maajoukkueiden käyttöön osa-aikaisen mentaalivalmentajan, joka olisi maajoukkueiden käytettävissä kriittisillä hetkillä eli kulkisi mukana turnauksissa. Ammattilaisen antama, pukukopin ulkopuolelta tuleva henkinen tuki olisi monelle yksilölle tarpeen, kun edessä on suuri koitos.

Huuhaa-lörpötyksiin ei tarvitse lähteä, mutta mentaalivalmennuksella on annettavanaan monia arvokkaita opetuksia. Se auttaisi yksilöitä. Ja se puolestaan palvelisi joukkuetta ja sen lopputulosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle