Tappara valmiimpi kuin vuosi sitten

LIIGA / Haastattelu
Viime kausi meni edellisen kevään mestarilta penkin alle. Joukkueessa oli vaihtuvuutta, uuden valmennusjohdon pelitapa ei iskostunut tarpeeksi hyvin vanhaan tapaan oppineisiin pelaajiin ja loukkaantumiset rassasivat avainpelaajia. Nyt tilanne on toisin, näin ainakin uskotaan Tapparassa.

Vaikka viime vuonna kuivaharjoittelussa ei virheitä valmennusjohdon mukaan tehty, on systeemejä nyt muutettu. Vertailupohjaa kuitenkin löytyy.

– Ollaan tehty tälle kaudelle erityyppinen valinta kuivaharjoittelussa, painotettu eri asioita, joten siksi on vaikea verrata viime kautta ja tätä kautta, mutta ollaan mielestäni onnistuttu tänä vuonna vielä paremmin kuin viime vuonna, vaikka oltiin silloinkin hyvässä kunnossa fyysisesti, Tapparan päävalmentaja Mika Saarinen toteaa.

Millaisia muutoksia sitten on tehty?

– Ollaan käytetty enemmän aikaa voimapohjan ja fyysisen perustan rakentamiseen, tietysti meillä oli merkittävästi enemmän aikaa käytössä ja sillä puolella ollaan saatu vahvoja tuloksia aikaiseksi, ja myös aerobisella puolella erinomaisia tuloksia.

Tapparan joukkueeseen on tullut uusia kasvoja muista liigaseuroista kuten Mika Viinanen, Teemu Laine ja Mikko Myllykoski. Saarisen mukaan he kaikki ovat sopeutuneet joukkueeseen hyvin.

- Suomen jääkiekkopiirit ovat niin pieniä, että kyllä uudet miehet aina äkkiä sopeutuvat uuteen joukkueeseen, ja tämä homma on kuitenkin aina perusjutuiltaan hyvin samanlaista olit sitten missä tahansa, tietysti painotukset ainoastaan vaihtelevat.

Kaiken kaikkiaan meininki vaikuttaa siis hyvältä, mutta..

– Kaikista tuntuu tällä hetkellä hyvällä, mutta ei siitä kannata hirveitä johtopäätöksiä vetää. Ensi viikolla aletaan sitten enemmän harjoittelemaan ja sitten voi jo päätellä jotain.

Pelillisesti viime kausi ei mennyt ihan suunnitelmien mukaisesti ja alkavalle kaudelle edessä on pelitavan muutos. Millainen se on, jää vielä nähtäväksi.

– Pelitapaa muutetaan, mutta jätetään se nyt vielä paljastamatta, sarjan alkuun on niin paljon aikaa, että sitä ehtii varmasti spekuloimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle