TPS:n ennakkoluuloton peli toimii

LIIGA / Haastattelu
Vaikka jääkiekkokalenterissa eletään vielä vahvasti kesän puolella ja puolihuumorilla läpi vedettäviä turnauksia ei pidä hirveän vakavasti ottaa, on Turun Palloseuralla käsissään jo nyt toimiva paketti, joka antaa lupauksen tulevasta.

TPS palasi tauon jälkeen perinteikkääseen Pitsiturnaukseen voittavana joukkueena. Turkulaismiehistöstä löytyi onnistujia laajalla rintamalla vaikka kokoonpano vaihteli turnauksen mittaan. Valmentaja Riku-Petteri Lehtosen oli helppo hymyillä kaksitoistatuntisen urakan jälkeen.

– Meidän kokoonpano vaihteli tänään b-miehistöstä lähes parhaaseen, joten voi odottaa hyviä hetkiä kun ensi viikolla tulee uudet äijät mukaan, muikisteli tyytyväinen Lehtonen.

Turkulaisten peli kentällä näytti tahmeasta jäästä huolimatta paikoittain erittäin taidokkaalta. Vastustajia veivät kahville etunenässä Antti Erkinjuntti, Jarkko Hattunen sekä Ilari Filppula. Nuorista pelaajista vastuuta saivat ansiokkaasti keskushyökkääjä Lassi Kokkala sekä puolustaja Niko Kluuskeri.

– Tämän turnauksen pääasia oli, että nämä nuoret pelaajat pääsivät esille ja antamaan näyttöjä. Pitää olla tyytyväinen nuorten jätkien esitykseen - Niko Kluuskerilta vahva turnaus ja Jarkko Hattunen oli turnauksen selvästi paras pelaaja, Lehtonen jatkaa.

Myös raumalaislähtöinen maalivahti Atte Engren antoi kelpo näyttöjä ensi kautta ajatellen. Varsinkin finaaliottelussa nuori lupaus piti välillä yksin joukkuettaan pystyssä estäen ässäpelaajien maalintekoyritykset.

Viime keväänä todellisen tasonnoston tehnyt TPS on päävalmentaja Kai Suikkasen johdolla jatkanut oikeastaan siitä mihin keväällä jäi. Turkulainen jääkiekko on taas uskottavaa ja ennen kaikkea vauhdikasta. Lehtosen mielestä peli olisi voinut olla parempaankin ja siihen on selkeä syy.

– Pitkä päivä ja huono jää tekivät pelaamisesta aika raskasta, tuumi Lehtonen lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle