Jarmo Myllyksellä suuri rooli SaiPan valmennuksessa

LIIGA / Artikkeli
Viime kauden päätteeksi huikean mittavan peliuransa päättänyt maailmanmestarimaalivahti Jarmo Myllys on siirtynyt elämässään eteenpäin, mutta jääkiekko pysyy jatkossakin osana miehen jokapäiväistä elämää. SaiPan maalivahtivalmentajaksi siirtyneellä Myllyksellä on edessään monivuotinen urakka.

Satoja ja taas satoja ehdottoman huipputason otteluita tolppien välissä seisonut Jarmo Myllys päätti peliuransa viime kauden viimeiseen otteluun. Kaksi viimeistä kauttaan SaiPassa pelannut Myllys on kotiutunut Lappeenrantaan ja jatkaa uraansa jääkiekon parissa SaiPan maalivahtivalmennuksessa. Ensiaskeleet uudessa roolissa ovat tuntuneet miellyttäviltä.

- Onhan tässä ollut kivaa olla mukana. Aikahan se tulee näyttämään mihin tämä menee.

Edustusjoukkueen lisäksi Myllys tekee tiivistä yhteistyötä muiden SaiPan organisaation maalivahtivalmentajien kanssa. Annettavaa löytyy takuulla puolin ja toisin, kun Myllyksen valtava pelikokemus ja SaiPan monivuotisen maalivahtivalmentajan Markku Innasen opit kohtaavat toisensa. Maalivahtivalmentajien ensisijaisena tehtävänä on koulia junioreista pelimiehiä.

- Eilen oli maalivahtivalmentajien kanssa palaveri, jossa käytiin eri ikäluokkia läpi. Kyllähän meidän tulee saada tähän organisaatioon omia maalivahteja. Siinä varmaan kestää vielä muutama vuosi, ennen kuin sieltä tulee liigatason miehiä. Mällihän se tuossa sanoikin, että C-junioreista lähdetään tekemään työtä, kertoi Myllys.

- Yritän tehdä siellä kovaa työtä. Valmennustiimin sisällä pidetään samoista asioista kiinni, lyödään päitä välillä yhteen ja reagoidaan tilanteeseen.

Monipuolisuutta Myllyksen työnkuvaan tuo rooli edustusjoukkueen penkin takana. SaiPan päävalmentaja Heikki Mälkiä myöntää Myllyksen olevan tärkeä lenkki SaiPan valmennuksessa.

- Jamon ruutu ei ole missään nimessä pelkästään maalivahtivalmennus. Hän kuuluu tiimiin täysivaltaisena jäsenenä. Hänen valtava kokemuksensa tulee olemaan meille hyödyksi. Plus se, että hän on lähellä joukkuetta, kun on vastikään istunut siellä nurkkapetillä, virnisti Mälkiä.

Myllyksen alkavan kauden valmennettavat kuuluvat SM-liigan parhaimmistoon. Torstain tiedotustilaisuudessa julkistettiin maansa maajoukkueessakin pelanneen Tomas Duban paluu SaiPan riveihin ja laadukkaan maalivahtikaksikon täydentää Mestiksen päätösgaalassa palkintopöydän tyhjentänyt Mikko Strömberg. Myllys ei ota kunniaa kovien pelimiesten nappaamisesta itselleen.

- Nämä pelaajat eivät missään nimessä tulleet minun kautta, vaikka kaikilla meillä valmentajilla toki oli vähän näpit välissä, kun hankintoja tehtiin. Päädyttiin erittäin hyvään ratkaisuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle