SaiPan uudet pelaajat ovat valmiita taisteluun peliajasta

LIIGA / Artikkeli
SaiPa julkisti torstain tiedotustilaisuudessa kuuden uuden pelaajan nimet. Kuusikon kirkkaimpana helmenä loistaa maalivahti Tomas Duba, joka palaa SaiPaan kahden tsekin Extraliigassa vietetyn vuoden jälkeen. Uusista pelaajista tiedotustilaisuudessa olivat paikalla Duban lisäksi Antti Pihlström, Tomas Sinisalo, sekä jo aiemmin joukkueeseen liittyneet Mikko Strömberg ja Joni Tuominen.

Kisapuiston kävijöille Tomas Duba on tuttu nimi. HC Sparta Prahan kasvatti torjui kiekkoja SaiPassa kahden kauden ajan vuosina 2001-2003, jolloin lupaava nuori veräjänvartija sai runsaasti luottoa ja peliaikaa keltamustien maalilla, vaikka kokemusta aikuisten tasolta ei juuri löytynytkään. SaiPassa vietettyjen vuosien jälkeen Duba palasi kotimaansa pääsarjaan ja nousi siellä yhdeksi liigan parhaimmista maalivahdeista. Nyt kansainvälisen tason maalivahdiksi kehittynyt Duba palaa Lappeenrantaan, omiensa sanojensa mukaan osin maksamaan kiitollisuudenvelkaansa.

- SaiPa antoi minulle aikanaan mahdollisuuden pelata aikuisten sarjassa ja olen siitä heille todella kiitollinen. Nyt olen kokeneempi ja haluan auttaa SaiPaa niin kuin he tuolloin auttoivat minua.

Duban paluuta tuttuun pelipaitaan vauhdittivat myös maanläheisemmät syyt.

- Tyttöystäväni on kotoisin täältä ja kaipasi takaisin Suomeen. Tsekissä hän oli aika yksinäinen.

SaiPan maalivahtikaksikon täydentää Mikkelin Jukureissa edelliset kaksi kautta pelannut Mikko Strömberg. Päättyneen kauden lopuksi Mestiksen parhaimmaksi maalivahdiksi sekä pelaajien että valmentajien taholta äänestetty Strömberg muodostaa Tomas Duban kanssa todella vahvan parivaljakon. Tuleva kausi merkitsee Strömbergille paluuta liigakaukaloihin, sillä tilillä on ennestään muutama pelattu ottelu HIFK:n maalilla. Jukurivuosinaan hurjat torjuntaprosentit (92,3 ja 94,0) kerännyt Strömberg kertoi runsaan peliajan olleen suurin syy kehittymiseen pelaajana.

- HIFK:ssa pelatessani olin vielä täydellinen raakile. Nyt takana on kaksi täysosumakautta Jukureissa. Halusin palata takaisin liigaan ja SaiPa otti minuun yhteyttä. Tulin tänne ilomielin.

Strömbergin tavoin Jukureista SaiPaan siirtyi myös puolustaja Joni Tuominen. Kiekkovarmana pelaajana tunnettu Tuominen on muiden SaiPan nuorten pelaajien tavoin valmis työntekoon.

- Tavoitteeni on saada pelipaikka kuuden pelaavan puolustajan joukosta ja kehittyä peliajan myötä.

Tiedotustilaisuudessa SaiPa julkisti peräti viiden uuden hyökkääjän nimet. Kokenutta kaartia edustavat Kimmo Koskenkorva ja Jaska Vilen eivät olleet paikalla, mutta Espoon Bluesista siirtyvä Antti Pihlström ja Ruotsin Leksands IF:ää A-junioreissa viime vuonna edustanut Tomas Sinisalo olivat tilaisuudessa kertomassa tavoitteistaan. Pihlströmin tavoin Bluesista SaiPaan tuleva Jarkko A. Immonen oli estynyt tulemasta paikalle armeijan vuoksi.

Aktiivisella taklauspelillään ja kovalla työmoraalillaan Espoon Bluesin kannattajien suureksi suosikiksi noussut Antti Pihlström hakee SaiPasta tilaisuutta, jota ei Bluesissa saanut.

- Tulin tänne hakemaan vastuuta ja peliaikaa. Josko saisi tehdä jotakin muutakin kuin vain taklata. Bluesissa pelipaikka oli nelosessa, ihan sama miten pelasi. Aina kun tuli hallille, pelipaikka oli jo tiedossa.

- SaiPassa tuo tilanne on toivottavasti toisenlainen. Jos täällä menee hyvin, niin saan tehdä kentällä jotain muutakin kuin vain taklata. Näyttää mitä oikeasti osaan.

Leksands IF:n junioreissa tehot 22+15 nakuttanut Tomas Sinisalo vakuutti taidoillaan valmentaja Heikki Mälkiän ja sai allekirjoitettavakseen uransa ensimmäisen liigasopimuksen. Vuonna 1986 syntynyt nuorukainen tunnustaa taistelevansa peliajasta kynsin ja hampain.

- SaiPa on nuori ja nälkäinen joukkue, jolla on hyvä valmennus. Tavoitteenani on ottaa pelipaikka neljästä pelaavasta ketjusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle