Tommi Turunen uutta nousua etsimässä

LIIGA / Haastattelu
Niin Pelicans kuin Tommi Turunenkin ovat hyvin samanlaisessa tilanteessa: Kolmen heikomman kauden jälkeen olisi kehityksen suunta otettava jälleen ylöspäin.

Maaliahneena laitahyökkääjänä tunnettu Turunen karisti Lahden pölyt jaloistaan kauden 2001-02 jälkeen. Kolmen perättäisen huippukauden (31, 55 ja 46 pistettä) jälkeen miehen uudeksi seuraksi ilmoitettiin Helsingin Jokerit.

Kovassa jokerijoukkueessa homma ei ottanut toimiakseen, vaan kolmen vuoden sopimuksesta huolimatta vielä käynnissä oleva kausi vierähti Tampereen Ilveksessä. Vaikkei tupsukorvissakaan tullut vastuuta ja tehoja entiseen malliin, ei Turunen kadu lähtöä.

- Kannatti lähteä. Oli hyviä ja huonoja hetkiä. Jos ei mitään yritä, niin ei mitään saakaan. Eipä tarvitse ainakaan murehtia, että olisi pitänyt lähteä silloin kun paikka oli.

- Ilveksessä oli ihan hauska kausi, sai opetella sentterinhommia. Oli vaan niin kova ykköskenttä, että se lohkaisi ison palan peliajasta... Ja ihan syystäkin, Turunen myönsi.

Myöskään jatkosopimus Ilvekseen ei olisi tuntunut mahdottomalta ajatukselta, olihan Turusella ja Ilveksen uudella käskyttäjällä Kari Elorannalla hyvät muistot yhteisistä Lahden vuosista.

- Jatkosopimusta ei tarjottu, eikä se ole pelkästään ”Piristä” kiinni. Niitä on niin monta, jotka sitä soppaa hämmentää.

Jo ennen Ilves-kautta tutun kasvon palaamisesta Lahteen spekuloitiin vilkkaasti, mutta nyt Tommi Turusen nimi seisoo kahden vuoden Pelicans-sopimuksessa.

- Suurin syy paluuseen oli perhe. Lapsien on välillä hyvä nähdä isääkin kotona, vaikka oli niitä syitä paljon muitakin.

- Olihan se liksa erilainen (Jokereissa) kuin täällä. Vaikka se mitä tulee, niin se pannaan heti menemään.

Pelicans-miehistöstä ei juuri löydy Turuselle ennestään tuttuja kasvoja. Polvivaivojen kanssa taisteleva Lasse Jämsen on kuitenkin erittäin hyvin muistissa. Miehet pelasivatkin samassa kentässä tuloksekkaita kausia yhdessä Mikko Peltolan, Jan Latvalan ja Mika Niskasen kanssa.

- Ei välttämättä bussissa, mutta muuten kyllä hyviä muistoja. Se haju oli aika hirveä, intoutui Turunen vitsailemaan.

Kahden vuoden sopimuksen umpeuduttua "Dogi" on kiekkoilijalle varsin kunnioitettavassa 37 vuoden iässä. Vieläkö vanha jaksaa senkin jälkeen?

- Nyt on vain kova hinku päästä pelaamaan, ei sitä vielä voi tietää, tyytyi Savonlinnalaislähtöinen kiekkolija kommentoimaan tulevaisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle