Sihvonen tyytyväinen kun kohu päättyy

LIIGA / Haastattelu
Kun siirtoraja lähestyy ja aikoinaan siirtoikkuna sulkeutuu, saa Pelicans ja sen valmentaja Petteri Sihvonen huokaista helpotuksesta. Sen jälkeen joukkue saa keskittyä omaan tekemiseensä ilman jatkuvaa siirtokohua.

– En ole asiaa niin ajatellut, mutta kyllä tämä on helpotus.

Pelicansien ympärillä on jo pitkään pyörinyt mylläkkä siitä, kuka lähtee ja mihin lähtee. Kokeneet Toni Mäkiaho ja Shayne Toporowski pistettiin jo pois ja nyt huhuissa on pyöritelty Jani Keinästä ja Jari Kauppilaa. Kysymykseen lähteekö joku vai ei, Sihvonen vastasi hyvin ympäripyöreästi.

– Seurajohtajat käyvät keskenään keskusteluja ja miettivät onko tarvetta ja kellä on tarvetta. Sen tarkemmin mulla ei ole tietoa.

– Jos johonkuhun kiinnostusta kohdistuu, niin se on varmasti Kauppila. Toki toivon, että hän jatkaa meillä, totesi Sihvonen kuitenkin.

Onko Pelicanseista sitten lähdössä kenties muitakin kuin Kauppila?

– Tuntuu tällä hetkellä, että ei ole.

Tammikuun alussa lahtelaisseuran toimitusjohtaja ja omistaja Jorma Kosonen vielä vakuutteli, että Jari Kauppila ei lähde mihinkään. Nyt kuitenkin on toinen ääni kellossa ja sunnuntaina televisiossa Kosonen kertoi, että Kauppila on tarvittaessa kaupan.

– Ajatellaan sitä, että eihän mikään osakeyhtiö ilmoita etukäteen mitä tulee tekemään. Sitten kun jotain muuta on tapahtunut, niin sitten kerrotaan toisin, Sihvonen puolusteli omiaan ja totesi uudemman kerran.

– Rehellisesti sanottuna, minulla ei ole mitään tietoa onko joku lähdössä.

Siitä lähtien kun sarja suljettiin, on joka vuosi näihin aikoihin käyty kiivaita keskusteluja tyhjennysmyynnistä ja siitä onko se hyväksi lajille ja pitäisikö sitä estää. Sihvosen mielestä syy ei kuitenkaan ole yksin suljetun sarjajärjestelmän.

– Haluan erikseen sanoa, että se on toki mediaseksikäs juttu, mutta viiden, kuuden vuoden päästä tajutaan, että aina tulee olemaan tällainen kohina viimeisen ja toiseksi viimeisen kanssa. Eletään markkinataloudessa ja osakeyhtiöiden on toimittava kuten tavallisessakin yhteiskunnassa, viivan alle on saatava tulosta.

Lahdessa on myös ensi kautta ajatellen valmentajan paikka auki. Spekulaatiot senkin ympärillä pyörivät. Esillä on ollut mm. aikanaan Ilveksen kakkosvalmentajana huseerannut ja viime vuodet Ruotsissa vaikuttanut Jarmo Tolvanen sekä myös Sihvosen nimi.

– Valmentajaspekulaatiot eivät häiritse mun hommaani. Me ollaan pärjätty huonosti, joten se tavallaan kuuluu tähän hommaan. Mä olen jääkiekkotyöläinen ja Pelicansin etu menee oman edun eteen. En hyväksy pelaajilta, että yksilö menee joukkueen edelle, niin en voi hyväksyä sitä itseltänikään.

– Olen ihan varma, että Pelicansille löytyy ensi kaudelle hyvä valmennuskolmikko. Nimistä en osaa sanoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle