Mielipide

Suuret puheet, pienet teot

LIIGA / Kolumni
Kyllähän me kaikki tiedämme savolaisen kierouden. Paikallinen mafia on ulottanut lonkeronsa Arkadianmäelle ja Brysseliin, mutta kotoisessa SM-liigassa alku muistuttaa lähinnä erästä pohjalaasta kiekkoseuraa: Puheet ovat suuria, mutta teot pieniä.

Kun kuopiolaisten sarjapaikka varmistui, päävalmentaja Mika Pieniniemi julisti suureen ääneen, että kakkos- tai kolmosketjun liigajyrät eivät KalPaa kiinnosta. Nyt haetaan kovan tason vahvistuksia.

Kiekkobisneksen kova arki löi kuitenkin seuran kasvoille. Siinä missä Mestiksessä seura oli talouden puolesta kärkipäätä, liigassa KalPa kuuluu ainakin toistaiseksi sarjaan ”ynnä muut”.

Tähän mennessä KalPa on esitellyt tasan yhden nämä Pieniniemen kriteerit täyttävän pelaajan, Kimmo Kapasen. Loppuvahvistukset ovat olleet samaa sarjaa kuin seura itse: ”ynnä muut”. Sami Salonen on kohtuullinen kiekkoilija, mutta ei olisi missään muussa SM-liigaseurassa kuin Pelicansissa ollut viime kaudella ykkösketjun pelaaja. Nämä kaksi ovat olemassa olevan joukkueen ainoat takuuvarmat liigapelaajat, se on karu fakta.

Tietysti on mahdollista, että seura saa hyviä AHL-pelaajia, onhan Kapasella ja Timosella suhteet Pohjois-Amerikkaan kunnossa, mutta samalla pitää muistaa, että lähes kaikki muutkin liigaseurat sekä useat kymmenet ulkomaalaisseurat hakevat niitä samoja parhaita AHL-pelaajia. Välttämättä pelkät hyvät suositukset eivät riitä, kun itänaapuri tarjoaa jopa kuusinumeroisen summan enemmän kuin Kuopion pojat.

KalPan liiganousu sattui pahaan saumaan. Sitäkin taustaa vasten olisi kannattanut pitää suuta soukemmalla, eikä lähteä julistamaan suuria. Kaudella 2005-2006 KalPalle tulee olemaan tarpeeksi haastetta saada kasaan Pelicansin päättyneen kauden 37 sarjapistettä. Palataan niihin ykkösketjun kotimaisiin tähtipelaajiin vaikka seuraavana kautena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös