Kärpät tähyää jo tulevaan kauteen

LIIGA / Artikkeli
Oululaisten tulevan kauden paketti on kasassa, kun joukkue julkaisi seitsemän pelaajan sekä kakkosvalmentaja Mikko Haapakosken sopimukset. Joukkueen kesäharjoitukset ovat pyörähtäneet käyntiin, ja katse on jo suunnattu tulevaan liigakauteen.

Kärppien uudet vahvistukset ovat tämän hetkiset pelaajamarkkinat huomioiden todella kovia nimiä: Jouni Loponen, Kalle Sahlstedt, Michael Bros ja Tomi Mustonen olisivat varmaan olleet mieluisia vahvistuksia monelle muullekin liigaseuralla. Topi Jaakolan, Oskari Korpikarin sekä A-junioreissa loistaneen Juhamatti Aaltosen jatkosopimukset täydentävät joukkueen rivistön.

Haastattelu

Kotikontujen tienoita tervehtien
[lue]

- Mietimme tulevan kauden kokoonpanoa pitkin vuotta, mutta pudotuspelien aikaan siihen ei ollut enää aikaa. Meillä oli tieto, että muutosta tulee ainakin sen verran, että Josef Boumedienne ja Janne Niinimaa jättävät joukkueen. Tästä johtuen aloimme vääntää Topin kanssa jatkosopimusta. Loposeen olimme yhteydessä jo kauden aikana, kun tuli tietoon, että hänen tänne paluunsa olisi mahdollinen, Kari Jalonen totesi

Kärppien joukkueen runko pysyy pitkälti samana kuin edellisinä kausina. Muutamaa pelaajaa ei enää Kärpissä nähdä, mutta ainoastaan kapteeni Sakari Palsolan lopettamisuutinen tuli yllätyksenä Kärppien nokkamiehille.

- Palsolan lopettaminen oli meille ainoa yllätys - kuulimme siitä Junnon Juhan kanssa vasta viimeisen finaalin jälkeen. Tämä tieto pisti meidät liikkeelle Kallen ja Brossin suhteen, Kärppä-valmentaja kertoi.

Iloisia paluumuuttajia ja tyytyväisiä jatkajia

Jouni Loposen paluusta Kärppiin on puhuttu ja haaveiltu Oulussa jo monta vuotta. Vuonna 1994 Kärpät jättänyt puolustaja on kulkenut pitkän tien ja kerännyt paljon kokemusta maailmalta. Nyt yksi ympyrä kuitenkin sulkeutuu.

- Iloinen fiilis, todella hienoa palata takaisin Ouluun. Silloin kun jätin Kärpät, oli seura täysin eri tilanteessa. Jäällä, ja sen ulkopuolellakin, asiat olivat sekaisin. Täällä on tehty pitkä ja hieno työ jääkiekon eteen, ja tuntuu loistavalta palata takaisin, Loponen iloitsi.

Vaikeasta loukkaantumisesta toipunut pakki on vähitellen päässyt harjoitusrytmiin, mutta hikisiä päiviä on luvassa vielä paljon.

- Muutaman päivän olen nyt ollut joukkueen mukana. Olen huomannut, että työtä riittää myös meillä uusilla kavereilla. Kärppien menestys ei ole sattumaa - harjoituksissa todella tehdään töitä ja hiki lentää, puolustaja naureskeli.

Haastattelu

Uuteen nousuun
[lue]

Kärppien sentteriosasto vahvistuu kahdella maajoukkuekokemusta omaavalla pelaajalla. Tshekki Michael Bros on vielä kotimaassaan, mutta Sparta Prahan viime kauden varakapteeni saapunee Ouluun jo viikonloppuna. Raumalta lähtöisin oleva Kalle Sahlstedt siirtyy Kärppiin Ruotsin HV-71:stä, missä mies pelasi yhdessä Jouni Loposen kanssa.

- Kalle Sahlstedt tuli meille samasta seurasta kuin Loposen Jouni. Saimme kaksi edullista lentolippua, joten päätimme ottaa molemmat, Junno virnuili.

Juhamatti Aaltonen pääsi haistelemaan liigatunnelmaa jo menneellä kaudella, mutta kausi sujui pääosin A-junioreissa, missä nuorimies takoi kovat tehopisteet. Aaltosella oli jo ennestäänkin sopimus Kärppiin, mutta nyt se on mitätöity, ja uudella sopimuksella Aaltonen viilettää seuraavat kolme vuotta oululaisjoukkueessa.

- Täällä on loistava organisaatio ja hyvä valmennus. Kaikki kaverini asuvat täällä ja olen pelannut lähes koko urani
Kärpissä – ei ole mitään syytä lähteä muualle. Kaksi kautta olen pelannut A-junioreissa, ja nyt olisi aika ottaa paikka edustusjoukkueesta, Aaltonen hahmotteli.

Oskari Korpikari ja Topi Jaakola saivat vielä syksyllä peliaikaa, mutta kevään tullen vastuu väheni. Puolustajakaksikko pelaa uusien sopimuksien myötä Oulussa kaksi seuraavaa kautta, ja yrittää vakiinnuttaa paikkansa liigamiehistössä.

- Olen iloinen siitä, että saimme työstettyä jatkosopimuksen. Viime kaudella joukkue menestyi hienosti, mutta henkilökohtaisesti jäi kyllä parantamisen varaa. Kausi lähti hyvin käyntiin, mutta sitten sattui loukkaantuminen, ja loppukauden istuin katsomossa. Lomat on nyt pidetty ja on aika palata töihin. Edessä on haastava kesä – syksyllä pitää olla valmis ottamaan vastuuta, Jaakola kertasi.

Valmentajakaksikko laittaa joukkueen hikoilemaan

Mikko Haapakosken ensimmäinen liigakausi valmentajan tontilla sujui varsin mallikkaasti – tuloksena toinen sija ECC:ssä sekä SM-kulta. Haapakoski nähdään Kari Jalosen aisaparina kahden seuraavankin vuoden ajan, ja täten kaksikon pestit päättyvät samanaikaisesti.

- Talven ajan jo odottelinkin sopimusta, Haapakoski heitti Junnolle puheenvuoronsa alussa.

- Toimintatavat on opittu tällä kaudella, ja siten jatkossa voimme odottaa yhä parempaa tulosta. Kari Jalonen osoittaa omalla esimerkillään muille ahkeruutta ja mielestäni joukkueemme onkin todella urheilullinen ja ahkera. Ahkeruus on myös minun henkilökohtainen tavoitteeni, kakkosvalmentaja analysoi.

Kärppien valmennusjohto on varsin tyytyväinen tämän hetkiseen kokoonpanoon. Joukkueeseen on saatu juuri niitä elementtejä, mitä on halutta, eikä lisävahvistuksille ole välttämättä enää tarvetta.

- Meillä on rakennettuna hyvä kokonaisuus. Sahlstedt, Loponen ja Bros tuovat joukkueeseen lisää kokemusta, josta on nuorille kavereille paljon apua vaikeilla hetkillä – poikia ei jätetä yksin, Kari Jalonen sanoi.

- Olen tyytyväinen joukkueen materiaaliin. Huippuseuran täytyy kuitenkin olla koko ajan hereillä pelaajamarkkinoilla, mutta kuulostellaan nyt ihan rauhassa. Uusia pelaajia tai heidän pelipaikkojaan ei ole mietitty - markkinat ovat nyt todella hiljaiset. Kenelläkään ei ole tietoa mitä NHL mahdollisesti tuo tai vie. En pysty sanomaan mitä vielä etsimme joukkueeseen, sillä tällä rungolla voi hyvin lähteä tulevaan kauteen, Kärppien vastuuvalmentaja totesi.

Vaikka oululaisseura on voittanut kahdella edelliskaudella SM-kultaa, ei Kärpissä jäädä tuleen makaamaan. Katseet ovat jo tiukasti tulevissa koitoksissa, eikä kesäharjoituksissa aiota löysäillä. Joukkueella on nyt menossa tiukka harjoitusjakso, missä miehet pistetään hikoilemaan toden teolla.

- Viimeisen finaalin jälkeen teimme ratkaisun, että pidämme neljän viikon huilitauon. Nyt kyllä pelaajista huomaa, että lomailtu on, sillä intoa tuntuu riittävän. Harjoittelemme nyt viisi viikkoa todella intensiivisesti ja sen jälkeen on vuorossa omatoiminen jakso. Heinäkuun puolivälissä aloitamme sitten valmistautumisen liigakauteen. Emme lisää harjoittelussa työn määrää, mutta laatua parannetaan – ehkä siten saamme pelaajista enemmän tehoja irti, Jalonen valotti joukkueen harjoitusohjelmaa.

- Harjoituksissa joukkueen ilme on ollut valmentajan silmiä hivelevää. Ensi kaudella meidän päänahkamme on entistä halutumpi, ja meidän täytyä pystyä vastaamaan tähän haasteeseen.

Edelliset kaudet ovat tuoneet joukkueeseen paljon kokemusta, mutta entiseen ei voi jämähtää täydellisesti. Jalonen vannoo kovan työn nimeen, ja uskoo joukkueensa nälkäisyyteen.

- Menestys on tulevaisuudessa. Viime kausi on nyt takana, ja jotain kokemusta siitä otetaan myös nyt mukaan, mutta liikaa ei pyöritä menneessä. Raaka työ pitää tehdä, ja kaikilla tulee olla palava silmä. Meidän vahvuutemme ovat nöyryys ja työnteko. Yhteistyö ja pelaajien oma halu mennä eteenpäin ovat myös hyvin tärkeitä asioita – ei valmentaja yksin johda joukkuetta. Huumorikin tulee pitää mukana, ilman sitä työ on turhan raskasta, Kärppä-luotsi pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle