Matti Virmanen: Jokereilla ei ollut aikaa odottaa

LIIGA / Haastattelu
Tim Thomasin NHL-sopimus yllätti Jokerit täydellisesti, mutta korvaaja löytyi pikavauhdilla. Toimitusjohtaja Matti Virmasen mukaan odottaminen ei olisi muuttanut tilannetta: pelaajia on tarjolla niukanlaisesti.

Jonkun mielestä ykkösmaalivahtia ei pitäisi hankkia samana päivänä, kun edellinen jättää joukkueen. Jos Matti Virmasta on uskominen, odottaminen olisi voinut vain pahentaa tilannetta.

- Tiedän, että tällä hetkellä hakijoita on paljon. Pelaajien perässä on niin monta seuraa, että jos olisi odotettu viikko tai kaksi, voi olla että ei olisi sitäkään vähää tarjolla.

Joonas Hallikaisen onnistunut debyytti torstain paikallisottelussa ei jäänyt Virmaselta huomaamatta, mutta ykkösmaalivahdiksi Hallikaisesta ei vielä ole.

- Tässä tilanteessa meillä ei vain ole varaa jäädä odottamaan ja ihmettelemään. Hallikainen pelasi loistavan pelin eilen, mutta kaikki ymmärtävät sen, että Hallikainen-Hovinen-kaksikolla ei tapella mestaruudesta. Ei tällä kaudella, vielä, Virmanen lisäsi.

- Varmasti nämä nuoret pojat saavat pelejä, ei ole siitä kysymys, mutta tarvitsemme ykkösmaalivahdin ja uskon, että meillä istuu nyt sellainen tässä kopissa.

Karl Goehring on kovan luokan vahvistus. Harva Suomeen rantautuva maalivahti on pelannut AHL:ssä vakituisesti, saati sitten joukkueensa ykkösmaalivahtina.

- Joukkue, jossa hän on pelannut, on ollut huono. He eivät ole päässeet pudotuspeleihin, mutta silti hänellä on kohtalaiset tilastot. Kaveri on pelannut melkein viisikymmentä peliä joka kaudella ja hän on ollut selkeä ykkösmaalivahti omassa joukkueessaan, hehkutti Virmanen.

- Tarvitsimme sellaisen miehen, joka pystyy pelaamaan illasta toiseen, vaikka kaikki 56 peliä putkeen, jos on tarvis. Tämä kaveri pystyy. Se on hänen paras avunsa, hän on loistavassa kunnossa ja on tottunut pelaamaan suurimman osan peleistä.

Markkinat edelleen hiljaisina

NHL:n harjoitusleirien alkamisen uskottiin tuovan vipinää pelaajamarkkinoille. Vaille leiripaikkaa jääneitä kokeneita AHL-jyriä piti olla tarjolla.

- Minäkin hyväuskoisena puhuin sitä, että kun NHL:n training campit alkavat, niin pelaajia tulee konekaupalla, mutta tämä ei pidä paikkaansa, Virmanen totesi.

- Jokerit ei ole ainoa seura Suomessa, joka etsii pelaajia. Kukaan muu ei ole löytänyt ketään, me olemme sentään muutaman äijän tänne tuoneet.

Myöskään NHL-leirien päättyminen ei Virmasen mukaan avaa hanoja.

- Mitään rynnäkköä tänne ei tule missään vaiheessa. Se on aivan sama, ovatko training campit alkaneet vai loppuneet, niin niitä pelaajia ei ole missään. Kokeneemmat pelaajat lopettavat ja nuoremmat hakeutuvat jonnekin muualle.

» Lähetä palautetta toimitukselle