Ossi Väänänen: "Halusin tulla Jokereihin"

LIIGA, NHL / Artikkeli
Jokereissa ennen NHL-uraansa aina pelannut Ossi Väänänen palaa kasvattajaseuraansa hyvillä mielin. Myös valmennusjohto oli iltapäivän tiedotustilaisuudessa ilmeisen tyytyväinen tuoreimpaan hankintaan.

- Oli aika selvä juttu, että tulen Jokereihin, jos tulen Suomeen pelaamaan. Olin täällä kesällä joukkueen kanssa treenaamassa ja tunnen melkein kaikki jätkät entuudestaan. On ilo olla täällä - perhe on täällä ja koti on täällä, Väänänen kertasi tuntojaan.

Muitakin yhteydenottoja oli, niin Suomesta kuin muualtakin Euroopasta, mutta Jokerit vei pisimmän korren. Palkka-asioista pelaaja itse oli vaitonainen. Jokerien toimitusjohtaja Matti Virmanenkaan ei halunnut paljastaa yksityiskohtia.

- Kassan pohjalta sen verran löytyi, että Ossi tänne saatiin. Tämä ei kaada Jokerien taloutta, toivottavasti tuo jotain lisääkin.

Rooli joukkueessa selvä

tiedotustilaisuuden antia

Hannu Jortikan mietteitä
[lue lisää]

Päävalmentaja Hannu Jortikan mukaan Väänäsen tyyppiselle pelaajalle on jokeripuolustuksessa tarvetta. Jortikka oli tyytyväinen, että jälleen yksi "oma pelaaja" päätti palata Jokereihin. Väänänen itse tiesi mitä häneltä kaivataan.

- Fyysisyyttä tuon tietysti. Puolustava puolustajahan minä olen. Ei tässä mihinkään ole muututtu ja miksi muuttumaankaan. Simppeliä peliä pyrin pelaamaan, Väänänen kertasi vahvuuksiaan. Isokokoinen ja kovaotteinen puolustaja ei ole huolissaan SM-liigan tuomarilinjasta.

- Sillä linjalla mennään, mitä täällä vedetään, eihän siihen ole mitään sanomista.

Väänänen on World Cupin jälkeen harjoitellut Phoenixissä NHL-pelaajien ryhmässä. Jäällä hän on käynyt neljästä viiteen kertaa viikossa. Pelituntuman löytyminen vaatii kuitenkin harjoituksia joukkueen kanssa, eikä Väänästä siis nähdä heti liigajäillä.

- Onhan se eri asia jätkien kanssa luistella ja pelata keskenään kuin joukkueen kanssa saada intensiivistä harjoittelua. Luistelukunto säilyy, mutta on ihan eri maailma kuitenkin. Varmasti ottaa pikku tovin, että pääsee takaisin pelituntumaan, Väänänen valotti.

- Tietysti Ossin pitää päästä ensin harjoittelemaan. Meillä on tässä ennen taukoa kymmenen päivän sisään viisi peliä, ei siinä hirveästi edes ehdi harjoitella, Jortikka säesti. Kumpikaan ei osannut arvioida, tapahtuuko debyytti ennen vai jälkeen joulutauon.

Kauden loppuun Jokereissa?

Väänäsen pesti Jokereissa kestää tämän kauden loppuun, tai kunnes NHL:n työsulku päättyy. Colorado Avalanchea taalaliigassa nykyisin edustava puolustaja on pessimistinen neuvottelujen edistymisen suhteen.

- Pidän erittäin todennäköisenä, että pelaan täällä koko kauden. En henkilökohtaisesti usko, että NHL:ssä pelataan. Ensi kaudella katsotaan sitten uudestaan.

Väänäsen omat tulevaisuudensuunnitelmat sanelee Suomen verotuskäytäntö.

- Kauden jälkeen täytyy lähteä pois, sitten voi kesällä tulla vähäksi aikaa takaisin, ennenkuin täytyy taas lähteä - selvät pelisäännöt, Väänänen nauratti paikalle kerääntynyttä toimittajajoukkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle