Mielipide

Häppölä valitsi Ässät

LIIGA / Kolumni
Porin Ässien toistaiseksi nimekkäin hankinta on Toni Häppölä. Mies siirtyy Poriin HIFK:n organisaatiosta ja sopimus on kestoltaan kaksivuotinen.

Suurin yksittäinen syy päätökseen oli suuremman vastuun ja korkeamman peliajan hakeminen.

– Päätös ei ollut helppo, mutta laskin, että Pori on minulle paras paikka kehittyä pelaajana. Suuremman roolin saaminen kiinnosti nyt eniten, Toni Häppölä puheli.

– On hienoa, että minut otettiin Poriin ja perinteikkääseen Ässäjoukkueeseen. Paidan väri pysyy hyvänä ja täällä minulla on parempi mahdollisuus kehittyä pelaajana kuin mitä pääkaupunkiseudulla olisi ollut.

Miehelle Pori on entuudestaan tuttu kaupunki, kun hän on naimisissa ässälegenda Veli-Pekka Ketolan siskon tyttären kanssa.

– Porissa on tullut vietettyä muutamat sukulaisten juhlat ja ristiäiset vuosien varrella. Ymmärrän myös sen, että numeroni HIFK:ssa, eli 13 on täällä käyttämättömissä, mutta vaikkapa 31 käy minulle vallan hyvin, Häppölä vitsaili.

Aki Uusikartanon paikkaajaa haettiin Ässäjohdossa ilmeisesti tulevaa paidannumeroa myöten. Kerrankin voi myös katsoa, että raha ei ollut pelaajalle ratkaiseva asia hänen päätöksessään, sillä kiinnostusta Häppölään löytyi muualtakin kuin Porista.

– HIFK, Blues ja Ässät olivat vaihtoehtoni. Raha ei todellakaan ollut minulla se suurin kynnyskysymys. Kehittyminen on tärkein asia juuri nyt.

– Viime kauden jälkeen aloin miettiä vaihtoehtoja ja Ässät osoitti kiinnostusta. Urheilullisesti ja perheen kesken katsottiin Pori parhaaksi valinnaksi.

Helsingistä lähtö ei ollut helppo valinta. Pääasiassa palaute HIFK:n faneilta on ollut kuitenkin ihan hyvää.

– Ihan hyvin on otettu siellä tieto vastaan. Monet keiden kanssa olen puhunut ovat toivottaneet onnea Poriin, vaikka he olisivat minut mieluusti HIFK:ssa vielä nähneet. Hyviä muistoja jää sieltä.

– Se runko joka HIFK:ssa jossain vaiheessa rakennettiin on nyt käytännössä myyty, mutta sellaista elämä välillä on. Kaikki eivät vain mahdu pelaamaan ykkös-kakkosketjuissa ja peliaikaa saa paremmin muualta. Ässissä uskon sitä saavani enemmän, Häppölä pohti.

Loukkaantumisen takia viime kauden aivan loppumetreilla kesken jättänyt Häppölä vakuutti jalan olevan jo paremmassa kunnossa.

– Pikkuhiljaa polven kunto lähenee normaalia. Huomenna siitä otetaan ruuvit pois ja kaikki alkaa olla kunnossa. Viimeistään heinäkuussa jalan pitäisi olla täysin normaalissa pelikunnossa.

Henkilökohtaiset tavoitteet tulevaan kauteen ovat selvät.

Marko Kivenmäen ja Kristian Kuuselan välissä pelaaminen olisi loistava juttu, mutta mikään ei ole kirkossa kuulutettua. Nöyrällä työnteolla aion hakea peliaikaa ja paikkaa. Joukkueen etu on tärkein asia, Häppölä päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle