Zaborskylle jälleen kahden maalin ilta

LIIGA / Raportti
Ilves ei ole tällä kaudella voittanut kuin kerran Vesa Toskalan aloittaessa tamperelaisten maaleilla. Vierasjoukkue ei tälläkään kertaa voittanut Toskalan hyvistä esityksistä huolimatta, sillä Ässät nappasi täyden pistepotin Tomas Zaborskyn tehdessä kauden 29. ja 30. maalinsa.

Porilaisten ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla, kun Ilveksen Jyrki Jokipakka oli lyönyt kiekon aivan laidan vierestä katsomon puolelle. Padan ylivoima takkusi ja pitkään jäällä tuloksetta pyörinyt ylivoimakoostumus ehtikin jo osittain vaihtua. Lopulta kentälle tullut Joel Armia sai kiekon hyökkäysalueella ja hänen laukauksensa kimposi maalin takaa tolpan vieressä päivystäneelle Tomas Zaborskylle. Slovakkihyökkääjällä olikin helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Tämän jälkeen ei maaleja nähty pitkään aikaan, kunnes Ilves yritti ottelun viimeisillä minuuteilla tasoitusta ilman maalivahtia. Tällä kertaa riski kostautui, sillä ässähyökkääjä Stephen Dixon toi kiekon väkisin laidan vierustaa pitkin hyökkäysalueelle ja syötti ketjunsa laidassa viilettävälle slovakkihyökkääjälle. Näin Zaborsky laukoi kiekon tyhjään maaliin nostaen samalla kauden maalimääränsä jo kolmeenkymmeneen.

Vähämaalinen ilta

Illan ottelusta ei tullut maalirikasta, sillä kumpikin joukkue puolusti paremmin kuin hyökkäsi. Oman pään pelaaminen oli kummallakin joukkueella melko hyvällä tasolla, minkä vuoksi ottelussa nähtiin lukuisia hyviä syötönkatkoja ja kiekonriistoja. Sen sijaan ottelun kummallakin osapuolella oli suunnattomia vaikeuksia saada omaa hyökkäyspelaamistaan toimimaan.

Patapaitojen peli-ilme on ollut sarjan häntäpään joukkueita vastaan vaisu, eikä joukkue muutenkaan ole ollut viime aikoina kotiotteluissa vahvimmillaan. Ilvestä vastaan Ässät aloitti melko hyvin, mutta ote ei pitänyt koko ottelua. Porilaisten peli olikin Isomäen jäähallissa jälleen melko tahmeaa, minkä huomasi myös Ässien valmennus.

– Nyt tuli voitto tahmeammallakin esityksellä ja niitäkin me tarvitaan. Nyt saatiin voitto ja sillä me edetään, Ässien päävalmentaja Karri Kivi sanoi.

Ässien ylivoimassa oli jälleen parantamisen varaa. Porilaiset pääsivät ensimmäisessä erässä pelaamaan pitkään kahden miehen ylivoimaa, sillä peräti kolme Ilveksen puolustajaa oli samanaikaisesti kärsimässä kahden minuutin rangaistusta. Kotijoukkueen ylivoima oli kuitenkin luokatonta ja siinä toistui patapakalle jo tutut ongelmat. Peli oli liian hidasta ja ratkaisut olivat mielikuvituksettomia, kunnes yritettiin liian vaikeaa syöttöä. Lisäksi ainoana kuviona tuntui olevan kiekon toimittaminen viivalle.

– Kahden miehen ylivoimassa iski saman tien hermostuneisuus ja joukkueelle taisi iskeä syksyn peikot esille. Kokeneetkin pelaajat joutuivat tuolloin kipsiin. Ylivoimalle pitäisi löytyä jatkossa lisää rentoutta, sillä näin ei voi jatkua, Kivi tuumi.


Ilves taisteli loppuun asti.
Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/

Ilves paransi selvästi pelin lopulla painostaen toisen erän lopulta ottelun päättymiseen asti. Erityisesti Masi Marjamäki oli jälleen kerran erinomainen Ässiä vastaan pelatussa ottelussa. Vierasjoukkue pelasikin kamppailun jälkimmäisellä puolikkaalla varsin pirteästi, vaikka peli usein ajautuikin kulmiin. Tamperelaiset saivat kuitenkin luotua maalipaikkoja, joista terävämmällä viimeistelyllä olisi voinut tulla useampikin maali.

– Pelin edetessä me pääsimme ainakin näennäisesti mukaan, mutta se ei riitä ja maalin tappio voi antaa nopeasti väärän kuvan tilanteesta. Joukkue kuitenkin yrittää, joten missään nimessä yrityksen puutteesta ei voi poikia syyttää, Raimo Helminen totesi.

Maalivahdeilta hyvä esitys

Ässien maalia vartioineen Antti Raannan esitys oli jälleen hyvä. Kotijoukkueen ykkösveskarin peli oli varmaa ja hän teki useita hyviä torjuntoja. Nollapeliin hän ei kuitenkaan kyennyt, sillä Ilves kavensi viimeisellä sekunnilla. Tuolloin kiekko pomppi maalin eteen vapaaksi jääneelle Matias Myttyselle, joka pääsi laukomaan kiekon ohi ässävahdin.

Myös Vesa Toskala pelasi erinomaisen ottelun. Vaikka Ässien esitys olikin tahmea, hän joutui tekemään lukuisia huipputorjuntoja. Hän tekikin ottelun upeimman pelastuksen torjumalla Aki Uusikartanon laukauksen, vaikka ässähyökkääjän edessä oli lähes tyhjä maali.

– Toskala on kokenut maalivahti ja on nyt harjoitellut pari viikkoa täysillä. Hän oli meidän parhaimmistoa tänään, pelasi hyvin ja piti meitä pystyssä ensimmäisen erän, Helminen sanoi.

Seuraavaksi joukkueet pelaavat perjantaina. Tuolloin Ilves pelaa paikallisottelun Tapparaa vastaan. Ässät puolestaan matkaa Kuopioon KalPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle