Tehoton Tappara aseeton Turussa

TPS ja Tappara esittivät vauhdikkaan ja viihdyttävän jääkiekko-ottelun reilu 6000-päiselle turkulaisyleisölle. Kotijoukkueen terävämmän viimeistelyn sekä Teemu Lassilan huippuottelun turvin kolme pistettä jäivät Turkuun lukemin 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Näin ollen TPS:n kotivoittojen putki kasvoi jo viiden ottelun mittaiseksi. Tappara puolestaan kärsi jo neljännen peräkkäisen tappionsa.

Pelin käsikirjoitus oli alusta asti selkeä. Vaikka Tappara ajoittain hallitsikin peliä, kolmen pelin tappioputken aiheuttama epävarmuus paistoi joukkueen tekemisestä. Tiiviin TPS-puolustuksen vuoksi Tapparan hyökkäykset jäivät auttamatta pyörimään liian kauaksi turkulaismaalista. Kauempaa tulleet vedot oivan ottelun pelannut Teemu Lassila napsi varmasti.

− Nöyrästi puolustettiin ja tehtiin hommia. Kun et yhtään päästä, niin yleensä pärjäät, kehui TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen suojattejaan.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut odottaa pitkään. Ensimmäiseen kymmenminuuttiseen vihellettiin yhteensä kolme kaksiminuuttista tamperelaisille. Ensimmäisen ylivoiman aikana Palloseura ei saanut peliään kunnolla pyörimään, mutta Olli Palolan ja Markus Kankaanperän istuessa rangaistujen aitiossa TPS onnistui maalinteossa äänekkään kotiyleisönsä riemuksi. Pitkän pyörityksen päätteeksi tshekkilaituri Radek Smolenak pääsi lakaisemaan Tapparan alivoimakolmion keskeltä tilanteeksi 1-0. Syöttöpisteet itselleen Smolenakin kauden toiseen maaliin merkkauttivat Simon Gysbers sekä tänään edukseen esiintynyt Ryan Lasch.

Maalin jälkeen TPS otti ottelun yhä enemmän komentoonsa, eikä Tappara näennäisestä hallinnasta huolimatta löytänyt lääkkeitä TPS:n uhrautuvaan puolustusviisikkoon. Toisessa erässä kotijoukkue onnistuikin luomaan tukun hyviä maalintekotilanteita, joista paras siunaantui Marko Virtalalle. Virtala pääsi yrittämään tamperelaismaalia vartioineen Juha Metsolan ohittamista. Täysin nokikkain Metsolan kanssa jääneen Virtalan laukaus kuitenkin epäonnistui, ja näin ollen kolmanteen erään siirryttiin 1-0 -tilanteessa.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän puolivälin tienoilla. TPS:n terävä karvaus tuotti tulosta, ja liukkaasti liikkeellä ollut Lasch riisti kiekon Tapparan puolustusalueen kulmassa. Lasch löysi maalin edustalle liukuneen Tero Koskirannan, joka oli jo erän alussa kahdesti ollut lähellä maalintekoa. Tällä kertaa ottelussa TPS:n kultakypärää kantanut Koskiranta ei erehtynyt, vaan sivalsi kiekon viileästi verkon perukoille. Maalin jälkeen Tappara sai orastavan kirin aikaiseksi, mutta turkulaispuolustus sekä Lassila kestivät.

Suikkanen tyytyväinen omiinsa

TPS-luotsi Suikkanen ei säästellyt kehujaan ottelun jälkeen.

− Jumalattoman tyytyväisiä ollaan. Tältä viikolta kolmesta pelistä kuusi pinnaa, se tekee lyhyellä matematiikallakin 2 pistettä per peli. Vielä pitäisi pystyä siirtämään tämä tahtotaso vieraspeleihinkin, Suikkanen myhäili.

Tappiosta huolimatta Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola näki hyviä elementtejä omiensa pelissä.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää tasapainoista peliä, mutta toisen erän puolustamiseemme en ole tyytyväinen, Tappara-valmentaja sanaili.

Molempien joukkueiden urakka jatkuu ensi tiistaina CHL:n parissa. Tuolloin TPS matkustaa Ruotsiin Linköpingin vieraaksi, kun taas Tapparan vieraaksi saapuu tshekkiläinen Ocelari Trinec.