Tappara tarjoili TPS:n haavoihin suolaa isolla lapiolla

Kapteeni Ilkka Pikkaraista otti itseäänkin päähän avauserän lopun jäähy.
Tappara järjesti Liigan jumboksi valahtaneelle TPS:lle kylmän kyydin Turussa, kun tamperelaiset veivät turkulaispoppoota peräti lukemin 1-8. Näin kahden tasausottelun yhteisluvuiksi piirtyivät kaksi voittoa Tapparalle ja maaliero 12-1. Tappio oli TPS:lle yhdeksäs perättäinen.

Rumista lukemista huolimatta TPS oli ottelun ensimmäisessä erässä selvästi niskan päällä. Ottelun avausmaali ja TPS:n ainoaksi jäänyt osuma nähtiin Tappara-kapteeni Jukka Peltolan istuessa jäähyllä. Juraj Simekin syöttö löysi Tapparan neliön keskeltä Tero Koskirannan, joka siirsi rystyllä kiekon ohi Juha Metsolan.

Erän alkupuoliskolla Tapparan ainoat paikat tulivat nopeista vastahyökkäyksistä. Sellaisesta tuli myös vieraiden avausmaali, kun Olli Palola riisti omalla siniviivalla kiekon TPS-pakki Steven Seigolta, polki karkuun ja laukoi matalalla rannelaukauksella ottelun tasoihin.

Tappara karkasi toisessa erässä

Ensimmäisen erän mielenkiintoisin tilanne nähtiin erän viimeisellä sekunnilla, kun TPS:n pelatessa alivoimalla kapteeni Ilkka Pikkarainen ei tyytynyt heittämään kiekkoa ränniin, vaan laukoi lämärilllä kiekon katsomoon ja lähti istumaan pelin viivyttämisestä kakkosta.

− Tultiin hyvin peliin. Meillä oli paikat siinä, mutta lahjoitettiin maali, eikä käytetty omaa viisi-kolmosta. Sitten lahjoitettiin käsittämätön ylivoima. Kun joukkue on tässä tilanteessa, ei ole varaa lahjoittaa yhtään mitään, TPS-valmentaja Miika Elomo tiivisti.

TPS myös maksoi tästä jäähystä kovaa hintaa. Ensin Josh Green vei toisen erän alussa vieraat johtoon kahden miehen ylivoimalla. Hetkeä myöhemmin Pekka Jormakka iski Jarkko Malisen syötöstä tilanteeksi jo 1-3, eikä TPS:n taistelutahdosta ollut kuin rippeet jäljellä, etenkään kun hetkeä myöhemmin TPS ei onnistunut omalla kahden miehen ylivoimallaan.

Toisessa erässä Tappara takoi yhteensä neljä maalia, kun myös Markus Kankaanperä ja Jan-Mikael Järvinen onnistuivat maalinteossa. Toiselle erätauolle mentiinkin tilanteessa 1-5.

Vieraat leikittelivät TPS:n kustannuksella

Kolmas erä alkoi olla kotijoukkueen kannalta jo surullista. Vierasjoukkue teki aivan mitä tahtoi, ja peli muuttui Tapparan osalta jo leikittelyksi. Kiekko sahasi TPS:n alueella edestakaisin, eikä TPS:llä ollut kykyä tai halua estää sitä.

− Onnistumiset tuovat itseluottamusta. Kyllähän me jossain vaiheessa tulella leikittiin, ja se meni jossain vaiheessa yli joillain pelaajilla, Tapparan valmentaja Jussi Tapola kuvaili.

Tappara hyödynsi kotijoukkueen alistuneisuuden ja iski kauniita maaleja. Erän alussa onnistuivat Malinen ja Jere Karjalainen. Karjalaisen maalin jälkeen Teemu Lassila vaihtui maalilla Alexander Georgieviin. Lassila jäi auttamattoman yksin maalillaan ja näytti lopulta itsekin alistuneelta.

Kolmannessa erässä turkulaiset alkoivat myös turhautua. Etenkin kultakypärää kantava Ryan Lasch sekä Niclas Lucenius kävivät kuumana. Lucenius hermostui viisi minuuttia ennen loppua Tappara-puolustaja Henrik Tömmernesiin ja lähti väkivaltaisuudesta suihkuun. Ylivoimalla Masi Marjamäki viimeisteli loppulukemiksi 1-8 puoli minuuttia ennen loppua.

Kausikortit lentelivät − "mikkihiirimäistä toimintaa"

TPS laukoi jälleen koko ottelun ajan hanakasti, mistä kertoo Juha Metsolan 38 torjuntaa. Metsola pelasi loistavasti, mutta myös turkulaisten viimeistelyyn jäi paljon toivomisen varaa.

− Meidän pelaajat tekevät huippumaalivahdista supermaalivahdin. En ole koskaan nähnyt tällaista maalinteon tuskaa, Elomo kertoi.

Turkulaisyleisö ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen kotijoukkueen esitykseen, mikä näkyi turhautuneena käytöksenä. Huuteluun tyytymisen lisäksi muutama turkulaiskatsoja heitti kausikorttinsa jäälle.

− Katsojalla on oikeus tehdä mitä vain. Mielestäni se on vain mikkihiirimäistä toimintaa. Ihan turha tuota joukkuetta rasittaa. Jos haluaa puhua, minulle voi tulla puhumaan, Elomo kommentoi.

Molempien joukkueiden taival jatkuu tiistaina kotiottelulla. Turkuun matkaa JYP, kun taas Tapparan vieraaksi saapuu HPK.