Palloseura piti pintansa

LIIGA / Raportti
Ottelun voittomaali oli Manu Honkasen käsialaa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Turussa ei ehkä nähty elämää suurempaa trilleriä, mutta vauhdikkaan ja jännittävän loppuun asti pysyneen ottelun, jota sävytti huolimattomuus, mutta myös maalipaikkojen suhteellisen tehokas hyödyntäminen.

Illan ottelu sai lentävän lähdön, kun avausmaali näki päivänvalon jo ensimmäisestä kotijoukkueen hyökkäyksestä. TPS:n Matias Sointu onnistui yllättämään Sportin maalilla torjuneen Ville Hostikan heti ensimmäisellä laukauksella.

Sport pyrki ottelun alkupuoliskolla pelaamaan kiekollisempaa peliä, mutta TPS:n keskialueen puolustaminen oli laadukasta, joten Sportin puolustajille ei jätetty muuta vaihtoehtoa kuin pelata päädyn kautta. Sport onnistui turhan harvoin pitämään paineen TPS:n alueella ja menetti kiekon parin syötön jälkeen.

Huolimattomuus kiekollisessa pelissä leimasi molempien joukkueiden pelaamista ja juuri tällaisesta nukahduksesta pääsi Sport myös tasoittamaan. TPS menetti kiekon omalla alueellaan ja muutenkin pirteän ottelun pelannut nelosketjun sentteri Aleksi Rekonen taisteli itsensä vetopaikkaan ja pelasi tilanteen upeasti loppuun asti. Rekosen laukaus jäi TPS-maalilla torjuntavuoron saaneen Kristian Järvisen patjan alle. Järvinen hukkasi kiekon näkökentästään, joten Rekonen onnistui siirtämään oman irtokiekkonsa Järvisen suojista maalin perukoille asti.

Hostikka pelasi hieman kaksijakoisen ottelun Sportin maalilla, sillä hyvien torjuntojen vastapainoksi kookas maalivahti torjui kiekkoja kosolti eteensä. Joko TPS-pelaajilla oli liipasinherkkyyttä tai sitten Hostikan epävarmuutta yritettiin käyttää hyväksi, sillä TPS viljeli kiekkoa maalilla aina, kun siihen avautui pienikin tilaisuus.

Erän lopulla TPS näytti jo siirtyvän johtoon, mutta tuomaristo oli toista mieltä. Tero Koskiranta pääsi lapioimaan kiekon takatolpalta sisään, mutta vaikka kiekko näytti tulevan ulos maalin takaraudasta, päätti illan päätuomaripari hylätä maalin.

Honkanen nousi ratkaisijaksi

Pääsääntöisesti molempien joukkueiden puolustuspeli oli kelpo tasolla, mutta kummassakin päässä paketti hajosi pahasti kertaalleen ja TPS:n vuoro oli rokottaa toisessa erässä. Ilkka Pikkarainen voitti päädyssä kaksinkamppailun ja onnistui syöttämään vapaaseen paikkaan päässeelle Soinnulle, joka viimeisteli tarkalla vedolla illan toisen maalinsa.

Kaiken kaikkiaan hyviä maalintekopaikkoja ottelussa oli vähänlaisesti, mutta viimeistely oil toisaalta tehokasta, sillä maaleja lopulta mukava määrä.

Ottelun kuluessa jään laatu näytti heikentyvän, mikä teki pelaajille tepposia, mutta molemmilla joukkueilla on vielä paljon töitä edessä syöttöpelin suhteen. Ottelun aikana nähtiin tolkuton määrä harhasyöttöjä useina eri variaatioina. Metrin verran eteen, metrin verran taakse tai parhaimmillaankin luistimiin.

Ottelussa nähtiin myös jäähyjä sen verran, että tilaisuuksia ylivoimapelin harjoittelulle avautui runsaasti. Molempien erikoistilannepelaamisessa on vielä toivomisen varaa, sillä todellisia maalipaikkoja ei ylivoimalla avautunut kummallekaan kovinkaan montaa.

TPS onnistui ylivoimalla kerran ja samalla syntyi myös ottelun voittomaali. TPS-luotsi Kai Suikkanen antoi nelosketjun keskellä pelanneelle Manu Honkaselle tilaisuuden pelata ylivoimaketjussa. Honkanen vastasi huutoon parhaalla mahdollisella tavalla, sillä nuorukainen onnistui neliön keskeltä livauttamaan Pikkaraisen syötön Hostikan haaroista sisään.

Sport pääsi vielä ottelun loppupuolella lähelle, sillä ankarasti ahertanut Tomi Körkkö onnistui ohittamaan terävällä kudillaan Järvisen. TPS joutui viimeisen reilun minuutin ajaksi alivoimalle. Sport pelasi ilman maalivahtia ja viidellä hyökkääjällä, mutta taistelu ei riittänyt. TPS piti päänsä kylmänä ja varmisti otteluvoiton pelaamalla loistavaa alivoimapeliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle