TPS nousi kahden maalin takaa - Rau ratkaisi voittolaukauksissa SaiPalle

LIIGA / Raportti
Ville-Vesa Vainiola sai kunnian rikkoa Jussi Markkasen TPS-nollaputken.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Turkuhallissa nähtiin heti alussa runsaasti tapahtumia. Kolme maalia alle neljässä minuutissa ja Spinan ulosajo alle vartin pelin jälkeen olivat näistä merkittävimmät.

TPS ja SaiPa pelasivat Turussa erittäin viihdyttävän avauserän. Ensimmäisessä erässä nähtiin kolme maalia ja ulosajo, kun Dave Spina taklasi Kalle Maalahtea. Maalahti jätti pelin kesken, ja Spinan pelirangaistuksen syyksi merkattiin päähän kohdistunut taklaus.

TPS aloitti ottelun erittäin räväkästi. Peliä oli pelattu vain minuutti, kun Ville-Vesa Vainiola onnistui tekemään maalin. SaiPa nousi kuitenkin nopeasti tasoihin ja ohi, kun puolustajat Johan Larsson ja Lasse Lappalainen veivät keltamustat johtoon. 2−1-johtomaalin kohdalla peliä oli pelattu hädin tuskin kolme minuuttia.

− Saimme hyvän alun ja teimme maalin. Ehkä hiukan ajatus karkasi ja SaiPa pääsi tasoihin. Otimme paljon jäähyjä, mutta selvisimme vain yhden maalin tappioasemassa tauolle, vaikka otimme puolet erästä jäähyjä. Välillä näitä tulee, vaikkei saisi tulla, purki ottelun avausmaalin tehnyt Vainiola ensimmäistä erää.

SaiPan Jussi Markkanen oli ennen ottelua pitänyt Turussa kolme nollapeliä perätysten. Vainiola sai kunnian rikkoa putken heti ottelun alussa.

− En tiennyt, että oli tuollainen putki. Maalissa heitettiin ihan perinteisesti kiekko viivasta maalille ja me pari äijää runnoimme kiekon väkisin sisään. Tuollaisia räkämaaleja meidän pitäisi tehdä enemmän, mietti Vainiola.

Toinen erä alkoi lappeenrantalaisittain vahvasti, sillä Sami Venäläinen sai hyvän syötön Chad Raulta ja viimeisteli taidokkaasti 3−1-osuman ohi Oskari Setäsen. Erässä nähtiin vielä turkulaisten kavennus, kun Eric Perrinin aloitusvoiton jälkeen Ilkka Pikkarainen laukoi tilanteeksi 3−2.

Vainiolan mielestä toinen maali saattoi olla jopa käänteentekevä.

− Toinen maali oli tosi tärkeä. Pääsimme paremmin peliin mukaan ja tiesimme, että SaiPa joutuu puolustamaan. Se on pieni etu, jos maalin takaa pääsee kirimään tasoihin. Meillä on ollut alla kova vuorokausi. Osoitimme sitkeyttä ja saimme arvokkaan pisteen.

TPS pääsi aloittamaan kolmannen erän kahden miehen ylivoimalla. Mitään poppakonsteja Ari-Pekka Selin ja muu valmennustiimi ei Vainiolan mukaan kehottanut tekemään.

− Ei mitään muuta kuin se, että taistellaan niin pirusti ja lyödään kaikki likoon. Ei mitään sen kummempaa.

Päätöserässä TPS nousi tasoihin neljä minuuttia ennen loppua. Perrin laukoi kiekon maalille, ja laidasta tullut laukaus yllätti Markkasen etukulmasta. Näin ollen TPS nousi perättäisinä pelipäivinä 3−1-tilanteesta tasoihin, sillä myös tiistain CHL-pelissä Lukkoa vastaan TPS nousi kahden maalin takaa rinnalle.

− Meillä on alkanut löytyä sellainen sitkeys ja identiteetti, jolla pelaamme. Olemme koko ajan oppineet: välillä on otettu askel taakse ja sitten taas eteenpäin. Olemme kasvaneet koko kauden ajan, joten sieltä se juontaa juurensa, analysoi Vainiola Palloseuran sinnikkäiden nousujen taustoja.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten ottelussa mentiin lopulta voittomaalikilpailuun. SaiPan Rau oli ainut onnistuja, ja täten SaiPa nappasi mukaansa kaksi pistettä TPS:n tyytyessä yhteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle