SaiPalle vihdoin kolmen pisteen voitto

TPS ei näyttänyt tiistaina tulevaisuuden lupauksille esimerkkiä.
Lappeenrantalaiset pilasivat Turkuhallin 24-vuotisjuhlallisuudet työteliäällä ja kliinisellä suorituksella lukemin 0-2. TPS ei tiistaina saanut itsestään parasta irti, minkä SaiPa hyödynsi tylysti.

Turkulaisten maalivahti Teemu Lassilan nollaputki ja mahdollinen ennätyksen rikkominen oli hallin käytävillä jokaisen huulilla. Tämä tuntui kaivautuneen Palloseuran pelaajien ihon alle, sillä sen verran kohmelossa TPS-miehistö, Lassilaa lukuun ottamatta, ottelussa esiintyi.

Paljon ensimmäisestä erästä kertoi maalivahtien torjunnat. Lassila joutui venymään kiekon eteen 15 kertaa, kun kauden ensimmäisen nollapelin pelannut SaiPa-vahti Jussi Markkanen joutui töihin vain neljä kertaa.

SaiPa aloitti ottelun ennakkoluulottomasti. Lappeenrantalaiset saivat loistavia vastaiskuja miehitettyään keskialueen ja saaden vaarallisia kiekonriistoja.

− Tiedettin TPS:n tyyli hyökätä suoraviivaisesti, niin osattiin hieman jopa kytätä keskialueella ja saatiin siitä hyvin peliä katki, SaiPa-kapteeni Ville Koho kommentoi.

Samanlaisesta tilanteesta katkesi ensimmäisessä erässä myös Lassilan nollaputki. TPS-nuorukainen Mikko Rantanen menetti vaarallisesti keskialueella kiekon, eikä aikaakaan kun kiekko oli Lassilan selän takana.

− Saatiin kiekonriisto keskialueella ja (Dave) Spina vei nopeana miehenä kiekon sisään ja tarjoili hyvän paikan minulle pelaajamassan läpi. Lähti vielä omaan kutiin nähden ihan hyvä laukaus, maalintekijä Koho kommentoi osumaansa.

Maali oli alkukauden alakuloisesti pelanneelle Koholle vasta kauden toinen.

− Itselläni ollut älytön määrä paikkoja viime aikoina ja nyt sitten meni, niin kyllähän se hyvältä tuntuu. Vielä se, että sillä pystyin auttamaan joukkuetta voittamaan, Koho kommentoi tyytyväisenä.

Toisessa erässä SaiPa tarjosi turkulaisille mahdollisuutta nousta peliin mukaan istumalla peräti viisi kaksiminuuttista. Palloseuran vahvasti viime aikoina sujunut ylivoima oli kuitenkin pelkkä muisto. Syötöt olivat huonoja ja laukaukset olisivat menneet jalkapallomaalistakin yli.

Turkulaiset saivat kuitenkin erän loppua kohden pidempiä pyörityksiä lappeenrantalaisten alueella. SaiPan oli helppoa kuitenkin pitää turkulaiset pahemmilta tekopaikoilta poissa.

− Kyllä me toisessa erässä tultiin vahvasti. Ei ihan päästy tänään sinne ydinalueelle, mistä maalit tehdään. SaiPa puolusti verisesti ja kaikki kunnia heille, kommentoi TPS-päävalmentaja Miika Elomo.

SaiPan hyökkäämisessä oli järkeä

Tiistaina lappeenrantalaisten hyökkäykset päätyivät usein ratkaisuyritykseen, toisaalta Palloseuran puolustus myös mahdollisti tämän peruuttamalla tarpeettoman syvälle. Saipan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli odotetusti tyytyväinen miehistönsä esitykseen.

− Todella yhtenäinen ja ehjä esitys. Ollaan pelattu hyviä pelejä, vaikka ei voittoja ole tullut, mutta tänään ehjä 60 minuuttia. Täytyy olla todella tyytyväinen, Tirkkonen hehkutti.

Teemu Lassila oli tiistaina mies paikallaan, vaikka nollaputki katkesikin. Lukemat olisivat voineet olla rumat ilman miehen paraatipelastuksia. Elomo pyrki pitkin peliä vaihtamaan kentällisiä ja herättelemään joukkojaan, mutta se ei tuntunut auttavan.

Ottelun tuomarityöskentelyssä oli tiistaina toivomisen varaa. Molemmilla valmentajilla oli vuoron perään asiaa ottelun päätuomari Tom Laaksoselle ja muutama jäähy jäi täysin arvoitukseksi.

Lopussa myös tunteet kuumenivat, kun SaiPan edustuksen mukaan nostettu nuori herra Ville Vainikainen taklasi TPS:n kultakypärä Ryan Laschia. Sen jälkeen tarvittiinkin kolme lappeenrantalaista pidättelemään talonmies Ilkka Pikkaraisen raivoa. Vainikainen esiintyi Liiga-debyytissään edukseen.

− Ennakkoluulton esitys mieheltä, hyvin tuli mukaan joukkueseen. Koko neloskenttä oli hyvä tänään, Tirkkonen kehui.

SaiPa pelasi tiistaina hyvän ottelun ja Markkanen oli maalissa eleettömän varma. Lappeenrantalaiset käyttivät paikkansa tarpeeksi hyvin. Tänään siihen olisi riitänyt yksikin maali, mutta ottelun lopullisen ratkaisun teki kolmannen erän loppupuolella Ville Hämäläinen.