Markkanen taas ohittamaton Turussa - "Ei pahempia paikkoja"

LIIGA / Raportti
Jussi Markkaselle riitti nollapeliin 16 torjuntaa.
Kuva © Timo Savela
SaiPa tuli jyrän lailla Turkuhalliin ja otti makoisan voiton. Nuorelle TPS-ryhmälle osui torstaina aneeminen ilta, eikä luistin liikkunut toivotulla tavalla. SaiPalle voitto oli jo neljäs peräkkäinen ja toinen nollapeli Turusta tällä kaudella.

SaiPa otti ottelun haltuunsa heti ensisekunneista lähtien. Ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta ottelun puolenvälin jälkeen, kun lappeenrantalaiset iskivät kaksi maalia minuuttiin. TPS ei saanut torstaina konettaan käyntiin oikein missään vaiheessa.

− Tämä oli yhdeksänteen päivään viides peli ja sen olen huomannut, että jokaisessa ottelussa pitäisi päästä äärirajoille, mikäli haluaa taistella pisteistä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sinne ei päästy, TPS:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen analysoi.

Ensimmäinen erä tarjoili Turusssa sekavaa kiekkoa, missä vauhtia tuntui välillä olevan järkeä enemmän. Lappeenrantalaiset tulivat otteluun pirteästi ja olivat luistelussa selkeästi Palloseuraa edellä.

− Saimme hyvän lähdön peliin. Joukkue oli hyvin latautunut ja alusta asti terävänä, SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen kiitteli.

TPS:llä oli samanlaisia vaikeuksia kuin edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan. Kiekkoa ei saatu syvälle päätyyn, vaan se jäi liian usein SaiPa-puolustajiin, josta lappeenrantalaiset lähtivät nopeasti vastahyökkäyksiin.

SaiPa hallitsi avauserää ja TPS-vahti Alexandar Georgijevillä riittiä työn sarkaa 18 torjunnan verran. Laukaukset olivat kuitenkin suurimmalta osalta helposti otettavissa, mutta jokunen tärkeäkin torjunta mahtui sekaan.

Maalihanat aukesivat erän loppupuolella melkoisella onnenkantamoisella. Johan Larsson toimitti kiekon viivasta maalia kohti ja torstaina pelaavaan kokoonpanoon nostettu 19-vuotias TPS-puolustaja David Nemecek ohjasi epäonnekseen jalallaan kiekon ohi hölmistyneen Georgijevin.

Nemecekillä oli läpi ottelun suuria vaikeuksia pysyä keltapaitojen perässä. Nuorella herralla riittää vielä opittavaa pärjätäkseen Liiga-tasolla.

SaiPa sai aloittaa toisen erän ylivoimalla ja jatkoi pirteitä otteitaan. TPS hävisi kaksinkamppailut ja ilme oli uninen. Pitkään ei ehdittykään pelata, kun keltamustat siirtyivät kahden maalin karkumatkalle. Chad Rau ohjasi Simon Backmanin viivakudin maaliin.

TPS-kokoonpanon kokemattomuus näkyi selkeästi torstaina. Viime aikoina pirteästi esiintynyt turkulaisryhmä oli torstaina täysi vastaantulija. SaiPa hallitsi jokaista kentän osa-aluetta.

Musta minuutti koitui TPS:n kohtaloksi

Ratkaisu nähtiin ottelun puolenvälin krouvin jälkeen. Nuorelle turkulaismiehistölle osui todellinen musta minuutti, kun Tommi Jokinen vei lappeenrantalaiset alivoimalla ensin 3−0-johtoon ja heti perään Tomi Leivo iski maalin edestä SaiPan neljännen osuman.

− Toisessa erässä olimme tehokkaita ja pystyimme repimään lisää eroa. Puolustimme järkevästi ja jos nyt jotain miinusta pitää nostaa, niin istuimme vähän liian paljon jäähypenkillä, Tirkkonen kommentoi.

TPS saikin pelata ottelussa jopa kymmenen minuuttia ylivoimaa, mutta tuloksetta. Paljon kertoi torstain ottelusta ja Palloseuran hyökkäämisestä se, että Jussi Markkanen joutui venymään kiekon eteen vain 16 kertaa. Virkaveli toisessa päädyssä sai sen sijaan rehkiä täyden päivätyön torjuen 39 kertaa. 

Kauden viidennen nollapelinsä torjunut Markkanen pääsi torstaina suhteellisen helpolla. SaiPa puolusti hyvin omalla alueella, eikä turkulaiset saaneet juurikaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

− Melko vähän tuli laukauksia. Kontrolloimme hyvin keskialuetta, emmekä päästäneet Palloseuraa vastahyökkäyksiin. Ei tullut hirveästi mitään pahoja paikkoja, kommentoi Markkanen.

TPS:n paras paikka siunautui kolmannessa erässä Mikko Rantaselle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta tolppa pelasti Markkasen nollapelin.

Kolmas erä oli lappeenrantalaisten osalta laskettelua voittoon. TPS sai näennäisiä pyörityksiä, mutta puhti tuntui olevan loppu työteliään SaiPa-ryhmän edessä. 

SaiPa ja yllätysmestaruus?

SaiPa jatkaa voittojen tiellä ja paikka kuuden parhaan joukossa siintää silmissä. 

− Tämä oli se ottelu, jota emme missään tapauksessa halunneet hävitä. Hienoa, että olemme mukana kamppailemassa jopa kotiedusta, mutta siitä tulee todella tiukka taistelu loppuun saakka. Siinä on monta joukkuetta iskuetäisyydellä, Markkanen muistutti.

Lappeenrantalaisten meno on ollut vahvaa viime aikoina ja TPS-päävalmentaja Pikkarainen jopa nosti SaiPan mestarikandidaatiksi.

− Ensimmäistä kertaa kuulin tällaista, mutta kiva kuulla. Teemme päivittäin töitä ja koetamme päästä meidän ensimmäiseen maaliin eli pudotuspeleihin. Ja nyt kun olemme tässä tilanteessa, niin haluamme ehdottomasti päästä kuuden joukkoon, Tirkkonen kertoi joukkueen tavoitteista.

» Lähetä palautetta toimitukselle