Sarjakärki mureni Turussa

Radek Smolenak sai tuulettaa keskiviikkona kahdesti.
TPS pelasi kymmentä minuuttia lukuun ottamatta kauden parhaan pelinsä ja otti makean voiton sarjakärki Lukosta lukemin 4-1. Samalla katkesi Lukon 15 ottelun pisteputki.

Rauman Lukko oli lopulta aseeton Turussa keskiviikkona, vaikka raumalaisilla oli toisessa erässä omat saumansa. TPS:n vahva kotipelaaminen jatkui lähes ehjällä suorituksella ja ulkomaalaisvahvistukset näyttivät miksi heidät on Turkuun hankittu.

TPS oli ensimmäisessä erässä vahva isäntä. Suomen merivoimien sotilaat huudattivat jykevällä "hyvää iltaa TPS" -huudolla ottelulle alkutahdit. Liekö sitten syynä huuto vai joku muu, mutta Lukon Jesse Virtanen lähti heti perään istunnolle kampituksesta.

Palloseura hyödynsi keskiviikkona ylivoimamahdollisuutensa hyvin. Kovassa vireessä tällä hetkellä oleva Radek Smolenak vei ylivoimalla TPS:n 1-0-johtoon maalin edestä. Mies iski kolmannessa erässä lähes identtisen osuman ylivoimalla ja oli kentän hahmo yhdessä kultakypärä Ryan Laschin kanssa.

− Smolenak on maalin edustalla tämän sarjan parhaita ellei paras, jos hän vain malttaa pysyä siellä, kommentoi TPS-luotsi Kai Suikkanen.

Smolenak kasvatti maalisaldonsa jo kahdeksaan osumaan.

− Aika lailla samanlaisia oli molemmat osumat. Pyrittiin pelaamaan kiekkoa enemmän viivalle puolustajille ja saada sitä kautta laukauksia ja reboundeja. Nyt kiekot pomppivat mukavasti minulle ja sain laitettua sisään, kommentoi Smolenak maalejaan.

Vaikka onnistumisia Smolenakille on viime aikoina tullut mukavasti, katse on silti kuitenkin tulevaisuuden tärkeissä peleissä.

− On se hyvä saada maaleja alle, mutta totta puhuen tärkeimmät pelit tulevat vasta joulun jälkeen. On helppo olla syksyllä paras pelaaja, mutta vaikeampaa ratkoa otteluita pudotuspeleissä ja sitä ennen, maaliahne Smolenak jatkoi.

Lukko heräsi peliin toisessa erässä

Lukko tuli väkevästi toiseen erään nostaen karvaustaan, joka on aiheuttanut turkulaisille tällä kaudella suuria vaikeuksia. Niin tapahtui myös keskiviikkona. Turkulaisten avaavat syötöt muistuttivat toisessa erässä toisinaan enempi jalkapallosta tuttuja keskityksiä laidalta toiselle.

Toni Koivisto siirsi reboundista kiekon reppuun heti toisen erän alkuun. TPS:n uusvanha hankinta Tomas Mojzis tarjoili maalia edeltävässä tilanteessa maukkaan tekopaikan Lauri Tukoselle, mutta sai lopulta vaihdosta muistokseen vain miinusmerkinnän.

Hyvän karvauksen myötä Lukko sai toisessa erässä kiekonriistoja ja pystyi pitämään muutaman kerran pidempiäkin pyörityksiä turkulaisten päädyssä. TPS-vahti Teemu Lassilan torjunnat pitivät kuitenkin Palloseuran pelissä mukana.

Lukuun ottamatta TPS:n kehnoa toista erää, pelinavaaminen ja puolustuspelaaminen oli keskiviikkona parempaa kuin aikoihin. Debyyttiään pelannut Mojzis keräsi syöttöpisteen Smolenakin toiseen maaliin ja toi varmuutta turkulaisten takalinjoille.

− Oli mukava palata tuttuihin maisemiin ja haluan auttaa joukkuetta voittamaan, Mojzis lausui ottelun jälkeen tyytyväisenä.

− Ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelasimme ilman junioripuolustajia, mikä toi rauhallisuutta otteisiimme. Pelasimme kaksi ja puoli erää todella hyvää jääkiekkoa. Mojzis tuo merkittävästi lisää meidän ylivoimapeliimme, kommentoi Suikkanen.

Lasch käänsi pelin turkulaisille

Vastoin toisen erän kenttätapahtumia TPS lopulta iski johtomaalin erän loppupuolella. Kultakypärä Lasch esitteli upeaa rannelaukaustaan Tukosen esityöstä. Takaiskumaali oli paha isku raumalaisille ja hyvä ote pelistä katosi.

− Jäähyt kaatoivat hyvän takaa-ajon toisessa erässä, kommentoi Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

Turkulaiset olivat tänään tehokkaita ja käyttivät hyvin paikkansa, kun taas Lukko ei hyödyntänyt toisen erän hyvää otettaan. Lassila oli myös mies paikallaan TPS-maalilla. Kolmannen erän kaava oli selvä. TPS puolusti johtoaan ja piti raumalaisten vaarallisen ykköskentän kurissa.

Lopullisen niitin illalle teki nopeasta vastahyökkäyksestä Matias Sointu. Turkulaisille selkeä kotivoitto sarjakärjestä oli varmasti itseluottamusta nostattava ennen viikonlopun kahta vierasottelua Sportia sekä Ässiä vastaan.