Lassilan haparointi toi Lukolle kolme pistettä

LIIGA / Raportti
Lukko tuuletti viittä maalia.
Kuva © Timo Savela
Lukon tehokas viimeistely ja Teemu Lassilan epävarma torjuntatyöskentely TPS-maalilla olivat Lukon voiton takeina, kun Risto Dufvan suojatit hakivat Turusta makean revanssin 5-2-voitolla.

Jo ottelun ensiminuuteilla kävi selväksi, että Lukko oli joukkueista huomattavasti paremmin palautunut perjantain ottelun jäljiltä. Raumalaiset luistelivat TPS:ltä jalat alta, ja avauserä oli kauttaaltaan Lukon.

Turo Asplund laukoi sinikeltaiset johtoon kuuden minuutin pelin jälkeen. TPS-maalilla haparoivasti pelannut Teemu Lassila pudotti kiekon torjuntansa jälkeen maaliviivan tuntumaan. TPS-puolustus oli selvittää tilanteen, mutta kiekko lipui lopulta maaliin ja Lukko siirtyi johtoon.

Maalin lisäksi Lukko sai kiekon tolppaan, joten vierasjoukkue oli useampaan otteeseen lähellä maalintekoa. Joukkueen toinen osuma nähtiin vielä erän loppupuolella, kun ottelussa hyvin pelannut Aaron Gagnon löi Lukolle toisen osuman irtokiekosta.

− Joukkue reagoi oikealla tavalla. Paras hetkemme, jossa ottelu varsinaisesti ratkesi, oli ensimmäinen erä. Olimme valmiita pelaamaan tänään, ja saimme ratkaisevan eron ensimmäisessä erässä, mietti Lukon päävalmentaja Risto Dufva ottelun jälkeen.

TPS-luotsi Ari-Pekka Selin oli kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

− Vastustaja oli kyllä selkeästi nälkäisempi ja ärsytetty eilisen pelin jälkeen. Me olimme haluttomia ja jollain tapaa hitaita kaikessa tekemisessämme. Lukon etumatka syntyi ensimmäisessä erässä.

Brookbank yllätti Lassilan täysin

Toisessa erässä TPS ryhdistäytyi. Lukko joutui rikkomaan, ja Palloseura sai pelata ylivoimaa moneen eri otteeseen. Vieraiden maalilla torjunut Ryan Zapolski oli kuitenkin kasannut itsensä hieman heikomman perjantain ottelun jälkeen, eikä mikään laukaus tuntunut maalivahtia ohittavan.

TPS ei käyttänyt ylivoimatilaisuuksiaan, mutta Lukko hyödynsi omansa. Jesper Piitulaisen laukaus suoraan Asplundin syötöstä yllätti Lassilan etukulmasta, ja Lukko johti ottelua jo 3−0.

Kotijoukkue TPS pääsi kuitenkin pian takaiskumaalin jälkeen pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Hyvän alun mustavalkoisissa saanut Francis Paré pääsi laukomaan kavennuksen, ja erätauolle lähdettiin 3−1-vierasjohdossa.

Päätöserässä TPS kontrolloi kiekkoa, mutta pelin hallinta oli silti vain näennäistä. Turkulaiset eivät päässeet juuri missään vaiheessa murtautumaan parhaalle maalintekosektorille, eikä Zapolski joutunut maalillaan ihmeitä esittämään.

Toisessa päädyssä Lassilankaan ei olisi tarvinnut tehdä paraatitorjuntaa Sheldon Brookbankin kaukolaukaukseen, mutta keskialueelta lähtenyt laukaus oli jostain syystä Lassilalle hankala torjuttava. Brookbankin laukaus meni yllättäen maaliin, ja Lukko siirtyi hieman onnekkaasti 4−1-johtoon.

TPS sai vielä kavennuksen

TPS:n takaa-ajo näytti kuihtuvan Brookbankin maaliin, mutta Elias Karvonen kavensi pelin 4−2:een viisi minuuttia ennen loppua. Osuma toi turkulaisille pientä toivoa. TPS käytti pian aikalisänsä, mutta se ei lopulta auttanut.

Peli nimittäin sai lopullisen sinettinsä pari minuuttia ennen loppusummeria, kun Sami Lähteenmäen syöttö tavoitti Olli Sipiläisen. Sipiläinen pääsi yrittämään maalintekoa hyvältä sektorilta, eikä Lukko-hyökkääjä paikastaan erehtynyt.

Ottelu päättyi lopulta raumalaisten 5−2-voittoon. Dufva ja Selin olivat kahden viimeisen erän kulusta harvinaisen yksimielisiä.

− Toisessa erässä jouduimme paljon rikkomaan, ja saimme paljon jäähyjä. Viimeisessä erässä saimme vähän onnekkaasti helpottavan maalin, totesi Dufva.

− Toinen erä oli meiltä vahva, ja pystyimme tulemaan takaisin peliin kiitettävällä tasolla. Kolmannen erän takaa-ajomme ei missään tapauksessa riittänyt, mietti puolestaan Selin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo