Perrinin kaksi maalia ja Lassilan nollapeli toivat TPS:lle voiton

TPS teki sekä kauniita että rumia maaleja. Kuvassa olleessa tilanteessa syntyi jälkimmäinen.
Tiistaina Turkuun saapui avainpelaajien loukkaantumisista kärsinyt KalPa. Vierasjoukkueesta ei lopulta ollut pysäyttämään hyvin pelannutta TPS:ää, vaan kotijoukkue piti pisteet Turussa lukemin 4-0.

Ensimmäisessä erässä ei nähty Eric Perrinin ylivoimamaalia lukuun ottamatta ihmeellisempiä tapahtumia. Maali itsessään oli sitäkin komeampi ylivoimakuvio, kun Lauri Tukonen pelasi kiekon samalla kauden pistetilinsä avanneelle Dave Spinalle. Yhdysvaltalainen löysi toiselta tolpalta Perrinin, joka sai kunnian viimeistellä TPS:n avausosuman.

TPS:n kultakypärää kantanut Tukonen oli pelin jälkeen tyytyväinen TPS:n hyvään alkuun. Kahdessa viime ottelussa turkulaisten maalissa oli kolissut käytännössä hetimiten ottelun alettua.

− Pelattiin kyllä ihan tasapainoinen peli ja saatiin hyvä startti, mikä haluttiinkin. Jatkettiin koko kolme erää ja 60 minuuttia ja tulos oli sen mukainen.

− Perjantain noususta saatiin hyvä momentum ja tänään pystyttiin jatkamaan sitä, ja halutaan jatkaa sitä myös torstaina, jatkoi Tukonen suunnaten katsetta jo SaiPa-otteluun.

TPS:n toisen erän tehominuutti ratkaisi pelin

Toisessa erässä KalPa pääsi paikoille, mutta viimeistelyssä onnistui vain kotijoukkue. TPS:n osumat menivät Jonne Virtasen ja Jerry Ahtolan nimiin. Maaleista ensimmäisen kohdalla mentiin puhelimeen, mutta maali hyväksyttiin lopulta nopeasti.

Virtasen maalia edelsi hieno syöttöketju, ja maalille syntyneen hässäkän päätteeksi kiekko löydettiin KalPa-maalista. Tästä vain minuutin kuluttua Tadas Kumeliauskas voitti hyökkäyspään aloituksen suvereenisti ja Ahtolan kova lyöntilaukaus painui vastustamattomasti suoraan aloituksesta ohi KalPa-vahti Eero Kilpeläisen.

Kolmannessa erässä TPS:n ykkössentteri Perrin tekaisi toisen osumansa ohjaamalla Harri Tikkasen laukauksen tolppien väliin ja Palloseura karkasi tavoittamattomaan neljän maalin johtoon. TPS:llä oli maalin jälkeen vielä pari huippupaikkaa, mutta Tomas Mojzis ja hänen jälkeensä Tomi Kallio eivät onnistuneet, vaikka pääsivät aivan nokikkain Kilpeläisen kanssa.

KalPa taas tehoton

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa vierasjoukkueen päävalmentaja Pekka Virta puolusti omiaan selkeästä tappiosta huolimatta.

− Kuusi kappaletta ykköskorin miehiä pois. Jokainen ymmärtää, että tuohon meidän pelaajabudjettiimme ja joukkueeseen vasten tulimme aika raikkaasti peliin ja pystyimme luomaan hyviä maalipaikkoja ja hallitsemaankin tilanteita, näki KalPan päävalmentaja.

Tehottomuus maalipaikoissa näytteli KalPan kannalta maalittoman Ässät-ottelun tapaan isoa roolia, minkä tunnusti myös kuopiolaisten käskijä.

− Emme ole yli 120 minuuttiin tehneet maalin maalia, joten se on ollut kiistatta hankalaa, vaikka siinä on ollut kuusi ylivoimaakin. Mutta emme antaneet periksi enkä ole pettynyt pelaajiin.

Alivoimapeli ja puolustaminen toivat TPS:lle voiton

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin antoi lehdistötilaisuudessa tunnustusta molemmille joukkueille.

− Suorat hyökkäykset tulivat aikamoisella puhurilla ja jouduimme rikkomaan. Teimme oikeaan aikaan maalit ja tietysti alivoimapelaamisemme oli erinomaista tänään.

− Kyllä me mielestäni tänään enemmän puolustimme tuon voiton kuin hyökkäsimme. Olimme oikeaan aikaan tehokkaita ja saimme ansaitut kolme pistettä, totesi TPS-luotsi.

Selin oli tyytyväinen myös nuorten pelaajiensa otteisiin.

− Viime pelit ovat olleet tasapainoisempia, emmekä ole olleet ihan yhden kentän varassa. Muutkin näyttivät voivansa tuottaa maalipaikkoja. Nelosketjun pelaamista piristi Patrik Virta, joka toi ketjuun kiekollista osaamista.

− Myös Elias Karvonen on tarttunut mahdollisuuteen ja seuraavissa peleissä nähdään, mikä se mittari on, päätti TPS:n päävalmentaja.