Turussa nähtiin upea kiekkonäytös

Isältä pojalle.
Turkuhallissa saatiin todistaa todella viihdyttävää kiekkoiltaa juhlallisuuksineen. Kärpät käytti TPS:n jäähyt tylysti hyväkseen ja vei kolme pistettä pohjoiseen lukemin 2-5.

Ottelu alkoi juhlallisesti, kun isä-Nummelin antoi pelinumeronsa poikansa Petterin käyttöön. Kolmannessa erässä juhlallisuudet jatkuivat Saku Koivua kunnioittaneella muistovideolla, jonka aikana yleisö nousi seisaalteen taputtamaan. Turkuhallin tunnelma oli muutenkin kuin 90-luvulla konsanaan ja lehtereillä ottelua seurasi yli kymmenentuhatta silmäparia. Myös itse ottelu oli kiekkojuhlaa. Joukkueet tarjosivat todella viihdyttävän ja maalirikkaan ottelun. TPS:n suuri jäähymäärä lopulta käänsi ottelun Kärpille lukemin 2-5.

− Loistava tapahtuma. Hallitseva mestari vastassa ja halli täynnä. Ei sitä paremmin voi oikein kakkua rakentaa. Harmi vain, että se kirsikka jäi tänään puttumaan, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen kehui tunnelmaa.

TPS aloitti ottelun todella vahvasti. Liekö sitten syynä alun juhlallisuudet vai mikä, mutta turkulaismiehistö tuli todella kovalla intensiteetillä erän alkuun. Eikä yleisö kauan ehtinyt istua penkeillään, kun Hunajata kaikui jo hallissa. TPS siirtyi ylivoimalla johtoon onnekkaan kuvion päätteksi. Tero Koskiranta pääsi lopulta siirtämään kiekon tyhjään maaliin. Kärpät oli suurissa vaikeuksissa varsinkin hyökkäysalueelle pääsemisessä, sillä niin tiiviisti Palloseura puolusti keskialuetta.

Jos tuli TPS ensimmäiseen erään ryminällä, niin saman teki toisessa erässä Kärpät, joka sai aloittaa erän ylivoimalla. Kiekko liikkui mukavasti, mikä aiheutti toisenkin jäähyn mustavalkoisille. Kärppien kahden miehen ylivoima toimi vakuuttavasti. Näyttävä kuvio, joka toimi myös Tapparaa vastaan, poiki tasoituksen. Tällä kertaa Juha-Pekka Haataja sai viimestellä Ivan Humlin poikkikentän syötöstä. Haataja oli illan tähti. Miehen sihti oli kohdillaan ja tuloksena oli kaksi maalia ja syöttö.

− Kahden miehen ylivoimalla on tilaa pelata. Siinä tulee Ivanilta (Huml) hyviä syöttöjä ja on aiemminkin tullut, niin siitä on helppo suoraan syötöstä ampua. Toisessa maalissa pääsin aloituksesta suoraan ampumaan ruuhkan läpi ja sain kiekon lähtemään ylös, niin se on aina maalivahdille paha, Haataja kommentoi maalejaan.

Molemmat joukkueet saivat useita ylivoimahyökkäyksiä läpi ottelun. Vauhtia oli välillä järkeä enemmän ja kovaa mentiin päästä päähän. Molemmat maalivahdit olivat työllistettyjä ja lopulta Hurlumhei -kiekko näkyi myös tulostaululla. Kärpät iski toisen erän puolivälissä turkulaisten vaarallisen kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen jälkeen. Sebastian Aho vei oululaiset johtoon Liiga-uran ensimmäisellä maalillaan.

− Sain (Joonas) Kemppaiselta hyvän syötön ja koetin sutaista kiekon vain maalia päin. Heti, kun näin kiekon menevän maaliin, iso tunteenpurkaus iski. Ehkä se näkyi tuuletuksessakin vähän, Aho kommentoi Liiga-uran avausosumaa.

− Hienohan se on, että omasta juniorimyllystä nousee tämmösiä kavereita. Kun aukeaa paikka, niin hyvin nämä juniorit paikkansa käyttävät. Se lisää tietysti peluutuksen suhteen vaikeuden valintaa, mutta se on vain positiivista, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi nuoren miehen otteita.

TPS nousi peliin mukaan, kun Ilkka Pikkarainen ajoi röyhkeästi maalille jyräten samalla Iiro Tarkin yli. Tunnelma hallissa nousi kattoon, kun Ryan Lasch vastasi illan komeimmasta veivimaalista. Maalia edelsi Kärppien Mikko Alikosken paha kiekonmenetys.

Turkulaiset taistelivat ja antoivat hallitsevalle mestarille kovan vastuksen lopputuloksesta huolimatta. Kärppävahti Iiro Tarkki piti pohjoisen poikia pystyssä tärkeillä hetkillä. Kärpät oli varsinkin ensimmäisessä erässä vaikeuksissa, mutta jotain kertoo joukkueen vahvuudesta, että se pystyi kääntämään pelin lopulta voitokseen.

− Vaikea peli, niin kuin odotimmekin. Siitä pitää olla ylpeä, että pystyimme hoitamaan viimeisen erän 3-0 kovassa paikassa. Se kertoo paljon joukkueen vahvuudesta, Haataja kehui omien edesottamuksia.