TPS puhalsi sarjaan eloa Turussa - Lassila loisti maalillaan

Turkulaisilla oli syytä riemuun torstain ottelussa.
TPS tasoitti otteluvoitot puolivälierissä Kärppiä vastaan ollen Turussa parempi lukemin 2-1. Kärppien hyvä alku ei lopulta riittänyt toisessa erässä piristynyttä turkulaisseuraa vastaan. Teemu Lassilan räpyläkäsi piti huolen siitä, että edes jatkoerälle ei ollut tarvetta.

Ottelun ensimmäinen erä sujui pitkälti Kärppien tahdissa. Oululaisryhmä vei pelin jatkuvasti TPS:n päätyyn ja väsytti pitkillä pyörityksillään turkulaispuolustuksen useaan otteeseen. TPS joutui luopumaan kiekosta alituiseen lahjoittaen näin kiekkokontrollin Kärpille. Oululaisten pyöritykset eivät kuitenkaan tuottaneet juurikaan vaarallisia maalipaikkoja.

Illan esikoinen näki päivänvalon ajassa 09:00 Olli Malmivaaran istuessa jäähypenkillä poikittaisesta mailasta. Osumasta vastasi Juuso Ikonen kultakypärä Sebastian Ahon komeasta poikkisyötöstä.

Toinen erä alkoi pitkälti samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Kärpät piti kiekkoa ja hallitsi pelin kulkua, eikä TPS saanut otetta omasta hyökkäyspelaamisestaan. Tämä kuitenkin muuttui, kun Kärppien Markus Nutivaara epäonnistui ensin omassa huipputontissaan, jota seurasi turkulaisten vastahyökkäys. Ville-Vesa Vainiola löysi syötöllään takaa hyökkäykseen mukaan nousseen Niklas Frimanin, joka tälläsi ensimmäisen maalinsa reiluun kahteen vuoteen.

Koko avauserän yhden potkun jäljessä ollut turkulaispoppoo löysi jalkoihinsa uutta virtaa tasoitusosumasta. Toinen erä pelattiin kuitenkin loppuun tasaisesti vääntäen. Molemmat joukkueet pääsivät myös kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Palloseuran nostaessa tempoa Kärpät tuntui vuorostaan jäävän ottelussa jalkoihin. Mika Pyörälän kolmannen erän alkuun ottama kampitusjäähy kostautui Éric Perrinin survoessa kiekon ilmasta sisään maalin edustalta. Osumaa tarkasteltiin videolta, mutta syytä hylkäämiseen ei ollut.

Kunnollisen takaa-ajon käyntiin saaminen tuotti Kärpille rutkasti vaikeuksia. Hyökkäyspeliin ei löydetty kolmannessa erässä kunnollista rytmiä TPS:n pysäyttäessä hyökkäyksen toisensa perään jo keskialueella.

Lopussa Ikoselle aukeni vielä paraatipaikka iskeä peli tasoihin aivan ottelun viimeisillä sekunneilla. Mainion ottelun pelannut Teemu Lassila kuitenkin ryösti kiekon hanskaansa kylmänviileästi illan kiistatta komeimmalla kopilla.

TPS osoitti, että sarja ei todellakaan ole vielä taputeltu. Voitot ovat nyt tasan 2-2 ja ottelut saavat jatkoa lauantaina Oulussa.