Setänen torjui taas voiton - nyt nollapeli Kärppien kustannuksella

LIIGA / Raportti
Setänen viihdytti turkulaisyleisöä torjumalla kaksi kertaa myös kypärällään.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Oskari Setänen jatkoi hyvää virettään TPS:n maalilla ja torjui nollapelin Kärppiä vastaan. Ottelun ainoasta maalista vastasi turkulaisten Harri Tikkanen.

Teemu Lassilan pelikiellosta huolimatta TPS:llä ei näyttäisi olevan maalivahtipelin kanssa ongelmia. Lukosta 3−1-voiton torjunut Oskari Setänen antoi taas vahvat näytöt, sillä mies torjui 34 kertaa päästämättä maaliakaan Kärppiä vastaan.

Ottelu oli kauttaaltaan hyvin tasainen. TPS pelasi itselleen poikkeuksellisesti erittäin laadukkaan avauserän, ja jaksoi olla sekä maltillinen että kurinalainen. Palloseura ei paineistanut kovinkaan ylhäältä, vaan tyytyi vetäytymään hieman alemmas.

Toisessa erässä eritoten Dave Spina oli näkyvä hahmo. Miehen suu kävi alituiseen ja yhdysvaltalainen oli jatkuvasti vieraiden iholla aiheuttamassa jos jonkinlaista kärhämää. Maalipaikkakin hyökkääjälle siunaantui, mutta Tomi Kallion laukauksesta seuranneesta irtokiekosta Spinan onnistui laukoa tyhjistä ohi.

Spina otti pelissä kolme kaksiminuuttista, mutta näistä kahdessa tilanteessa myös vastustaja sai rangaistuksen. Ottelun suunta oli kääntyä toisessa erässä Kärpille juuri rangaistusten kautta, sillä oululaiset pääsivät yrittämään maalintekoa viidellä kolmea vastaan. TPS kuitenkin pelasi erinomaista alivoimaa, eikä Kärpät saanut maalia aikaiseksi.

Tikkaselle pelin ainut maali

Kolmas erä alkoi turkulaisittain hienosti. Koko ottelun muuten varsin kehnosti pelannut Harri Tikkanen viiletti TPS-hyökkäyksen kärkeen jättäen kiekon Eric Perrinille. Perrinin lyöntilaukaus osui matkalla Tikkasen mailaan, ja kiekko löysi tiensä maalin yläkulmaan ohi Kärppien Iiro Tarkin.

Kärpät pääsi taas pelaamaan ylivoimaa, mutta TPS:n sitkeä puolustus kesti. Varsinkin Palloseuran pakiston raskaan työn raatajat Jani Forsström, Olli Malmivaara ja Henrik Tallinder pelasivat itse kukin luotettavasti ja varmasti.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiitteli omiaan ottelun jälkeisessä pressissä.

− Äärimmäisen tasainen ja kova kamppailu, kumpikaan ei saanut mitään ilmaiseksi. Tosi sitoutunutta puolustuspelaamista molemmilta, mutta ennen kaikkea me olemme parantaneet sitä. Olimme valmiit maksamaan hintaa, ja Setänen hoiti tyylikkäästi koppeja, joilla tämä voitto otettiin.

"TPS ansaitsi voittonsa"

Ottelu päättyi lopulta vähämaalisesti isännille 1−0. Kärpät ei onnistunut tasoitusta iskemään, vaikka lopussa joukkue pelasi ilman maalivahtia. Muun muassa Mika Niemen maalipaikka oli vaarallinen, mutta TPS-puolustus ja Setänen estivät maalintekoaikeet uhrautuvasti.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi ottelun jälkeen oululaisryhmän pelaamisen hyvät ja huonot puolet.

− Emme lähteneet koheltamaan ja pystyimme pitämään TPS:n vaarallisen ylivoiman nollilla, ne olivat hyviä asioita. Ehkä viimeinen terävyys ja jalan liike eivät olleet sitä, mitä pitäisi olla.

− Setänen oli hyvä maalissa. Tuossa lopussa oli tyhjää maalia, mutta jostain se vain pomppi. Kyllä TPS taisteli hyvin, mielestäni se oli tuon verran parempi ja ansaitsi voittonsa, myönsi Marjamäki.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo