Kärpät voittoon Turussa - Nummelinille pelirangaistus ottelun päätyttyä

Lauri Marjamäki ohjeisti joukkuettaan.
TPS ja Kärpät kohtasivat tällä kaudella viidennen kerran. Tiistai-illan voittonsa myötä Kärpät pysyi TPS:lle ylittämättömänä esteenä.

Turussa nähtiin tasoltaan varsin keskinkertainen peli Turun Palloseuran ja Oulun Kärppien välillä. TPS sai otteluun hyvän alun, mutta ottelun toisessa erässä Kärpät löysi punaisen langan ja teki tarvittavan työn voittonsa eteen.

Avauserässä molemmat joukkueet tuhrivat hyviä maalipaikkoja. Ville-Vesa Vainiola pääsi lähimmäksi maalintekoa, mutta Tomi Karhusen upea torjunta piti ottelun maalittomana.

Erään saatiin lopulta yksi osuma, kun TPS avasi maalihanat ajassa 14:50. Steven Seigon siniviivalta lähettämä laukaus yllätti Karhusen, jolla oli mahdoton työ torjua kiekkoa TPS:n maskin takaa.

TPS sai otteluun vahvan alun ja Kärpät oli ajoittain pinteessä. Molemmat joukkueet pysyivät pois jäähyaitiosta yhtä Kärppien joukkuerangaistusta lukuun ottamatta. Jäähyttömyydestä huolimatta ottelu ei silti alkanut varpaisillaan, sillä avauserä oli vauhdikas ja kotijoukkue taklasi ahkerasti. Vierailijoiden alku oli tahmainen ja sen tunnusti myös Kärppien Esa Pirnes.

— Oli kyllä huono erä. Emme oikein missään olleet hyviä. Henkilökohtaisesti koskin kiekkoon varmaan seitsemän kertaa ja kuusi kertaa se pomppasi jostain luistimeen tai lavan alta. Teimme siis tosi huonoja ratkaisuja.

Myös Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki jakoi isännille tunnustusta vahvasta ensimmäisestä erästä.

— Ensimmäisessä erässä emme voittaneet kamppailun kamppailua. TPS pelasi kyllä todella loistavaa lätkää. Emme päässeet oikein kiekolliseenkaan peliin käsiksi, joten ihan ansaitusti olimme häviöllä.

Kärpät käänsi pelin itselleen

Toiseen erään Kärpät tuli vertyneemmin jaloin. Se ei pelannut ehkä parasta kiekkoaan, mutta pelasi kurinalaisesti ja piti TPS:n pois parhailta paikoilta. Samalla oululaiset tekivät erään tarvittavat kaksi maalia ja siirtyivät ottelussa kuskin paikalle. TPS:n erän käytännössä ainoa vaarallinen tekopaikka osui tuhlaajapojan viittaa itselleen sovitelleelle Vainiolalle, joka ei hyvin pedatusta paikasta huolimatta onnistunut maalinteossa.

Toinen erä kerkesi vanheta viisi minuuttia, kunnes Simon Suoranta teki syötönkatkon ja hänen alustuksestaan Kärppien Sebastian Aho karkasi läpiajoon liruttaen kiekon Teemu Lassilan längistä. Hyvin pelanneella maalivahdilla ei juuri ollut mahdollisuuksia aivan yksin jätettyä Ahoa vastaan.

Ottelun puolivälin jälkeen TPS:n Elmeri Eronen sai kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Vierailijat rokottivat ylivoimalla, kun vuorostaan Lassilan näkökenttä pimennettiin ja Pirnes laukoi kiekon ohi Lassilan.

— Ylivoima on pyörinyt nyt hyvin. Joonas Donskoi antoi ristiin minulle viivaan ja sain aika rauhassa siirtyä keskelle. Joonas Kemppainen ja Mika Pyörälä tekivät loistavan maskin ja samalla oli myös TPS:n äijiä maskissa, joten aika rauhassa sain katsoa rannelaukaukselle linjan sinne takatolpalle. Se meni onneksi maaliin, Lassila ei kai yhtään nähnyt sitä vetoa, kertasi kokenut kärppäsentteri voittomaaliksi jäänyttä osumaansa.

Vierailijat hallitsivat kolmatta erää

Kolmas erä oli Kärpiltä vahvaa peliä. Se piti voiton avaimet käsissään pelaamalla tiiviisti ja tyrehdyttämällä TPS:n hyökkäykset. Oululaiset pitivät enemmän kiekkoa ja 3—1-maali oli moneen otteeseen lähellä. Lopulta kolmas erä kuitenkin päättyi maalittomana ja Kärpät vei Turusta pisteet lukemin 2—1. TPS:n kaksi minuuttia ennen loppua otettu aikalisä ei johtanut tasoitukseen.

Päätössummerin jo soitua TPS:n Petteri Nummelin sai pelirangaistuksen. Kummankaan joukkueen päävalmentajat eivät olleet lehdistötilaisuudessa tietoisia rangaistuksen syystä. Mitä ilmeisimmin TPS:n konkaripakki sai rangaistuksensa suunsoitosta, joka kohdistui ottelun tuomaristoon.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja antoi maalivahdilleen suitsutusta.

— Lassila pelasi hyvin ja antoi meille mahdollisuuden voittaa. Lopussa saimme hyvän rynnistyksen, josta olisimme voineet sen tasoituksen tehdä. Ei riittänyt, Kärpät on hyvä ja rutinoitunut joukkue. Meillä oli yritteliäs ilme, missään nimessä ei ole syytä laittaa päätä pensaaseen.