JYP haki rutiinilla kolme pistettä

Ei uutta Turkuhallista.
JYPin ei tarvinnut ihmeitä esittää tiistaina Turkuhallin hautajaistunnelmissa. Pisteet matkasivat Jyväskylään varsin ponnettoman 60-minuuttisen jälkeen lukemin 0-4. TPS:n kausi alkaa olla loppuristeilyä vaille valmis.

Turkuhallin tunnelma oli kuin hautajaisista, eikä itse ottelukaan tuonut juuri elämyksiä kenellekään. Yleisöä Turkuhallissa ilmoitettiin olleen 3525.

− En kieltämättä kyllä muista milloin olisi ollut noin hiljaista täällä, kommentoi Tuomas Pihlman ottelun tunnelmaa.

TPS ei tällä hetkellä pysy yhtä erää pidempään vastustajan perässä. Se saatiin todeta myös tiistaina. JYP ratkaisi ottelun toisessa erässä repimällä eron jo kolmeen maaliin.

− Ei ollut meille helppo lähtökohta tulla tähän peliin. Meillä oli sellainen ajatus, että fokus täytyy pysyä hyvin jämäkästi omassa tekemisessä. Yhtään sytykettä ei saa vastustajalle antaa, muuten se on menoa, kommentoi jyväskyläläisten päävalmentaja Marko Virtanen.

− Ei ollut tosiaankaan helppo paikka tulla pelaamaan, kun kaverilla ei ollut mitään hävittävää, komppasi maalin viimeistellyt Pihlman.

Kun ei mene, niin ei mene

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Turkulaiset tulivat otteluun pirteän energisesti ja saivat muutamia vaarallisia tilanteita.

− TPS:llä oli vaarallisia paikkoja siinä ensimmäisen erän alussa, mutta muuten olin tyytyväinen joukkueen esitykseen, Virtanen jatkoi.

Molemmat maalivahdit saivat olla hereillä alusta asti. Teemu Lassila sai venyä avauserässä kiekon eteen jopa 15 kertaa. Turkulaisillakin oli mukavasti paikkoja, mutta maalinteko ontui edelleen.

TPS:n maalinteon tuskaa heijastava tilanne nähtiin avauserässä, kun Mikko Rantanen pääsi läpiajoon, mutta kadotti kiekon juuri ratkaisevalla hetkellä. Mies sai kuitenkin käännettyä kiekon vielä Simon Gysbersille, jonka mailan JYP-puolustus murjoi kahtia ja miestä kaatui kuin puusavotassa.

Mikko Salmio lähti istumaan tilanteesta kaksiminuuttista, mutta TPS ei pystynyt tiistainakaan hyödyntämään ylivoimiaan.

− Hyvä jääkiekko-ottelu ja JYP on todella kova joukkue. Meillä oli tänäänkin paikat, mutta ei käytetty niitä ja vastustaja käytti, kommentoi lyhytsanainen turkulaispäävalmentaja Miika Elomo.

Virheet kostautuivat jälleen turkulaisille

Avausmaali tuli jälleen Turkuhallissa kuin varkain. Ties monettako kertaa turkulaisia rokotettiin armotta pienistä virheistä.

Aleksi Salonen laittoi roikkukiekon päätyyn. TPS-puolustaja Gysbers yritti katkaista päätykiekon kädellään ja ottaa haltuun, mutta epäonnistui totaalisesti. Miika Lahti poimi kiekon ja tarjoili Markus Poukkulalle, joka sai tällätä avopaikasta vieraat johtoon. Poukkula vietti tiistaina kahden maalin iltaa, kun mies viimeisteli myös tyhjiin 4-0-osuman.

− Helppohan se oli kaksi kertaa tyhjiin laittaa, Poukkula kommentoi maalejaan.

Gysbers sai tiistaina todistaa kolmea takaiskua avopaikalta. Miehellä on ollut puolustuspäässä läpi kauden vaikeaa, vaikka pisteitä onkin kertynyt.

Toisessa maalissa JYP voitti 1vs1-tilanteen kulmassa ja pelasi maaliahneelle Pihlmanille maalintekosektorille, eikä mies erehtynyt.

− Yritin nopeasti vetää ja laukaus vähän epäonnistui, mutta sehän on se pahin laukaus, kun ei itsekään tiedä mihin menee, mies naureskeli.

Maali oli Pihlmanille jo kauden 18. ja mies on Liigan maalipörssin toinen. Pari hiljaisempaa edelliskautta on pelkkä muisto tällä hetkellä.

− (Eric) Perrinin kanssa on ollut hyvä pelata ja olemme saaneet treenikaudesta asti yhdessä pelata, niin siinä oppii lukemaan toinen toistaan. Ehjä kesä mahdollisti harjoittelemaan kunnolla ja pysynyt nyt myös terveenä, Pihlman avasi syitä maalivainun löytämiselle.

JYPin 3-0-osumassa Darryl Boyce sai ohjata kiekon maalin kulmalta Gysbersin epäonnisesta tarjoilusta.

Varsinkin avauspelaaminen tuotti turkulaisille tiistaina jälleen suuria vaikeuksia. JYPin ei tarvinnut karvata kovinkaan kovalla intensiteetillä, sillä TPS ei järjestäytyneesti omista päässyt montaa kertaa pois.

Kolmas erä pelailtiin

Ottelun taso tipahti entisestään viimeiseen erään. TPS sai näennäisiä pyörityksiä JYP-päätyyn, mutta kovin yritys oli jo karannut kotimatkan puolelle.

− Kyllähän se heijastuu kentälle, kun me saimme maalit väsättyä, niin ehkä siitä se kovin yritys myös TPS-leirissä katosi. Itsekin olen ollut sillä puolella ja ei se helppo paikka ole, Pihlman sanaili.

JYP pelasi perusvarmaa jääkiekkoa, joka tiistaina riitti selkeään voittoon. Hurrikaanipaidat jopa leikittelivät ajoittain kaukalossa. Palloseuran pelaamisesta oli vaikea löytää ensimmäisen erän energiaa lukuun ottamatta positiivista. TPS ei syyttä ole tällä hetkellä sarjataulukon pohjalla.

Lassila sai huhkia turkulaisten maalinsuulla hikisen illan torjuen 33 kertaa. Sami Rajaniemi torjui kauden ensimmäisensä nollapelin JYP-maalilla. Tiistaina se vaati 21 torjuntaa, joihin lukeutui myös muutama tärkeä koppi varsinkin avauserässä.