TPS:lle toinen perättäinen kotivoitto

TPS ja Jokerit tarjosivat varsin hyvätasoisen jääkiekkonäytelmän, joka sai kruununsa vasta jatkoajalla. Turkulaiset olivat pitkään takaa-ajajan asemassa, mutta taistelivat lopulta kahden pisteen arvoisesti.

TPS jatkoi kotikaukalossaan siitä, mihin jäi HIFK pelissä. Hyvästä alusta huolimatta avausmaali helähti kotijoukkueen päädyssä. Tämän jälkeen ote siirtyi vierailijoille. Päävalmentaja Pekka Virta oli syystäkin huolissaan takaiskumaalien aiheuttamasta itseluottamuskadosta.

– Itseluottamuksen kanssa tässä on isoja ongelmia. Tänäänkin saatiin otteluun helvetin hyvä alku, mutta sitten vastustaja sai ensimmäisen maalin ja meidän penkin valtasi hiljaisuus. Sama toistui jokaisen maalin jälkeen, joka kerta meillä menee 5-6 minuuttia ennenkuin pystytään taas pelaamaan, Virta ihmetteli omiensa itseluottamusta.

Jokerit rankaisee paikoista

TPS:n hyvästä alusta huolimatta Jokerit aloitti maalinteon. Tomi Mäki pelasi tilanteen oikeaoppisesti loppuun asti ja tuikkasi kiekon maalin takaa Aleksis Ahlqvistin suojusten kautta maaliviivan paremmalla puolelle. Maalin jälkeen kotijoukkue katosi kuvasta lähes täysin ja peli siirtyi turkulaisten kenttäpäätyyn.

Tomas Mojzis on parantanut otteitaan kauden edetessä.

Jokerit pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla, kun Tapio Laakso istui TPS:n ottelun ainutta jäähyä. Ilari Filppula tarjoili turkulaisyleisön muistin virkistämiseksi muutamia hyviä paikkoja, mutta kannattajien harmiksi vastustajan väreissä. Hyvistä tarjoiluista huolimatta ylivoimalla maalia ei saatu aikaan.

Erän puolivälin jälkeen Jani Rita sai Jeremy Dehneriltä loistavan poikittaissyötön, eikä ex-maalikuningas erehtynyt, vaan upotti kiekon varmasti häkkiin.

TPS tulee tasoihin...

Toisen erän alussa jatkettiin ensimmäisen erän lopun malliin. Peli pyöri kotijoukkueen päädyssä ja paremmalla viimeistelyllä Jokerit olisi voinut karata ratkaisevalle karkumatkalle.

Hyviä otteita esittänyt Markus Palmroth huudatti kotiyleisöä ensimmäisen kerran ajassa 27:04. Vaaratttoman oloinen veto upposi kovassa maskissa olleen Eero Kilpeläisen selän taakse ja kotijoukkue oli taas mukana pelissä. Syöttöpisteet maaliin saivat Marko Virtala ja Jarkko Hattunen.

Avausmaalin jälkeen turkulaiset saivat peliinsä aivan uutta intoa ja virtaa. Viitisen minuuttia ennen erätaukoa edellisen maalin syöttäjä Hattunen viimeisteli itse. Tapio Laakso kiersi maalin ja syötti läpi jokeripuolustuksen takatolpalle unohdetulle Hattuselle joka pienestä kulmasta huolimatta tasoitti ottelun.

...ja menee lopulta ohi

Pekka Virran mainitsema itseluottamuskato kävi uudelleen ajankohtaiseksi kolmannen erän alussa. Hyökkäyspään aloituksen jälkitilanteesta liukas Ben Eaves siirsi Jokerit uudelleen johtoon nukahtaneen turkulaispakan keskeltä. TPS menetti jälleen otteen vierailijoille ja pääsi takaisin peliin vasta erän loppupuolella.

Siistin ottelun ensimmäinen jokerijäähyn aikana tuli kotijoukkue tasoihin. Tomas Plihal ohjasi siniviivavedon hienosti aivan maalin yläkulmaan. Ottelua oli tässä kohdin pelaamatta noin kaksi minuuttia.

Jatkoajalle siirtyneen ratkaisun pohjusti jälleen Jokereiden kokenut Antti-Jussi Niemi. Myös Plihalin tasoitusmaalia jäähyltä seurannut konkari passitettiin uudelleen jäähylle, kun jatkoaikaa oli pelaamatta enää alle puoli minuuttia.

Ottelun sankarin viitan otti lopulta itselleen maailmanmestaruudenkin aikanaan voittanut Tomas Mojzis. Puolustaja lämäsi Ville Vahalahden syötöstä sydämensä kyllyydestä ja kotijoukkue sai ansaitsemansa lisäpisteen.

– Siinä oli molemmilla joukkueilla hetkensä. Hyvän alun jälkeen meillä oli mahdollisuus saada lisää eroa, mutta ei onnistuttu maalinteossa. TPS käytti omat tilanteensa hyvin ja lisäsi työmääräänsä ottelun edetessä, Jokereiden Erkka Westerlund kertasi syitä ottelun lopputulokseen.

Joukkueiden ottelut jatkuvat heti huomenna, kun Jokerit saa kotonaan vastaansa vahvassa vireessä olevan Pelicansin. TPS matkaa Kuopioon, jossa vastaan asettuu myös hyvässä vireessä oleva KalPa.