TPS pidensi Ilveksen tappioputken viiteen otteluun

TPS tuuletti tiistai-iltana yhteensä neljää osumaa.
Turussa loukkaantumisista kärsinyt Ilves lähti katkaisemaan neljään otteluun venynyttä tappioputkeaan. TPS oli kuitenkin Lauri Tukosen johdolla tyly isäntä, ja piti pisteet Turussa lukemin 4-2.

Ottelun avauserässä ei paljon tapahtumia nähty. Ensimmäinen erä oli kauttaaltaan TPS:n hallintaa, mutta ensimmäisen 20-minuuttisen aikana merkittävin hetki koettiin TPS-ylivoimalla, kun ottelussa hyvin pelannut Tomas Mojzis laukoi kiekon tolppaan.

TPS piti alussa tempoa yllä ja Ilves oli selkeästi ottavampana osapuolena. Tämän myönsi myös tamperelaisten päävalmentaja Tuomas Tuokkola ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Harmittaa totta kai. Lyhyesti ja ytimekkäästi Tepsi oli paljon parempi kuin me olimme. Ensimmäinen erä, ja kuinka lujaa he tulivat, oli kyllä kovin erä, joka ollaan tänä vuonna pelattu. Tepsi pelasi äärettömän hienoa lätkää siinä.

Toisessa erässä kolme maalia

Toisen erän alussa Ilves sai yhden parhaista maalintekopaikoistaan, kun Antti Jaatinen oli unohtunut TPS-puolustukselta maalille. Ilves-hyökkääjä yritti kiertää TPS-torjuja Teemu Lassilan, mutta yritys päätyi maalin sivuverkkoon.

Pian Jaatisen tilanteen jälkeen TPS teki ottelun avausmaalin. Niklas Friman antoi vapauttavan syötön pelissä TPS-parhaimmistoon kuuluneelle Julius Vähätalolle, joka luisteli puolittain karkuun ja onnistui ohittamaan Ilveksen maalivahti Hannu Toivosen.

Ottelun puolivälissä ote oli yhä vahvasti kotijoukkueella. Ilveksen Markus Jokinen sai 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta, ja TPS pääsi ottelussa kolmannen kerran ylivoimalle. TPS hyödynsi kaksiminuuttisista toisen, kun Lauri Tukonen laukoi Palloseuran kahden maalin johtoon suoraan Eric Perrinin syötöstä.

Maalin jälkeen TPS jatkoi pyörittämistään ja Vähätalo onnistui hankkimaan joukkueelleen taas ylivoiman. Jäähypenkille joutui Kai Kantola, mutta TPS ei onnistunut karkaamaan kolmen maalin johtoon.

Sen sijaan jäähyltä tullut Kantola sisuuntui ja jäi jäälle rangaistuksen kärsittyään. Miehen vahva yritys palkittiin, kun Ilves-hyökkääjä voitti kaksinkamppailun puhtaasti TPS-siniviivalla taklaten Tadas Kumeliauskasin irti kiekosta. Kantolan syöttö tavoitti Teemu Rautiaisen, joka ampui pelivälineen ranteella etukulmasta sisään.

Tukoselle illan toinen

Kolmanteen erään TPS lähti maalin johtoasemasta. Pian lukemat olivat kuitenkin 3−1, kun Kumeliauskas paikkasi toisen erän lopun kaksinkamppailutappionsa. Keskelle vapaaksi jäänyt liettualainen laukoi laadukkaan rannelaukauksen Ilves-maaliin Jerry Ahtolan hienosta esityöstä.

Tupsukorvat saivat päätöserässä pientä hallintaa, mutta TPS:n kurinalainen puolustus piti ja mustavalkoiset saivat pari vaarallista vastahyökkäystä. Tomi Kallion ja Vähätalon ruuti oli kuitenkin märkää.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin teki joukkueensa puolustuspelaamisesta pelitapahtumia kuvaavat analyysit.

− Vaikeilla hetkillä olimme riittävän kärsivällisiä ja ennen kaikkea puolustimme todella hyvin. Kuitenkin hyökkäsimme aktiivisesti, hyvä puolustaminen toi hyvää hyökkäämistä.

Hyvä hyökkääminen palkittiin vielä neljännellä osumalla, kun Tukonen pääsi yksilötaidollaan Ilves-puolustukselta irti ja leikkasi oikealta röyhkeästi kohti tamperelaisten maalia. Rystynosto yläkulmaan muutti tilanteeksi 4−1.

Flinckin maalista pientä lohtua

Ilves sai vielä pientä lohtua, kun Markku Flinckin onnistui tuoda vierailijat kahden maalin päähän ylivoimalla. Joonas Vihko sai maaten pelattua kiekon Flinckille, jonka voimakas lyöntilaukaus painui Lassilan taakse.

Ilves-valmentaja Tuokkola kehui kotijoukkuetta vuolaasti ottelun jälkeen.

− Paikoin pääsimme peliin kiinni ja taistelimme ja olimme sitkeitä, mutta vahvempi vei tänään voiton. Emme me tänään niin huonoja olleet, mielestäni Tepsi vain oli niin hyvä.

Porissa Ässille kahden maalin johtonsa menettänyt TPS pelasi kotonaan huomattavasti ryhdikkäämmän pelin.

− Hieno oppi, sillä saimme koulutuksen Porissa, ja nyt oli hyvä korjausliike koko ryhmältä, päätti TPS-luotsi Selin.