Ilves jatkoi TPS:n tappioputkea - Meskaselle hattutemppu

Petteri Nummelinista ei ollut TPS:n pelastajaksi.
TPS:n synkkä joulukuu sai jatkoa, kun tällä kertaa Tampereen Ilves haki Turusta täyden pistepotin. Vierasjoukkueen sankariksi nousi vasta toista liigaotteluaan pelannut Ville Meskanen, joka viimeisteli ottelussa kolme maalia.

Ilves oli avauserän alussa selkeästi aktiivisempi joukkue. Tamperelaisten karvaus tuotti hyvin tulosta, ja TPS ei saanut juurikaan järjestelmällisiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Kotijoukkueen maalinsuulla pelanneen Teemu Lassilan ei kuitenkaan tarvinnut venyä vielä parhaimpaansa.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa kahdeksan minuutin jälkeen aivan Ilveksen ylivoiman viime sekunneilla. Eero Savilahti löysi millintarkalla syötöllään takatolpalle unohtuneen Ville Meskasen, jolla oli helppo työ sivaltaa kiekko Lassilan selän taakse. Maali oli toista Liiga-otteluaan pelanneelle Meskaselle uran ensimmäinen.

Johtomaalin jälkeen Ilves alkoi ottaa yhä selkeämmin peliä hallintaansa. Turkulaispuolustus aukesi ajoittain yllättävänkin helposti. Ilveksen nopeat hyökkääjät saivat kovalla paineella riistettyä kiekkoja hyökkäysalueella, mutta Lassila kesti TPS-maalilla.

TPS sai juonesta kiinni

Kotijoukkue tuli selvästi paremmalla asenteella toiseen erään. Ottelu tasoittuikin huomattavasti, ja molemmissa päissä ajettiin maalin eteen röyhkeästi. Paras paikka siunaantui TPS ylivoiman aikana Ilveksen Konsta Mäkiselle, joka pääsi oman laukauksensa irtokiekkoon maalin edustalla. Lassila jatkoi kuitenkin varmoja otteitaan, ja TPS selvisi ilman takaiskua.

Palloseuran avausmaali nähtiin ottelun puolivälissä. Tero Koskiranta käänsi pelin nopeasti omalla alueellaan, ja vapautti Ryan Laschin 2−1-hyökkäykseen Matias Soinnun kanssa. Laschin syöttö löysi tiensä Soinnun lapaan, ja tilanne oli 1−1.

Tasoitusmaalin jälkeen turkulaisten umpisolmu aukesi. Ilveksen puolustus oli aivan sekaisin, ja turkulaishyökkääjät pääsivät todella helposti parhaalle maalintekosektorille.

Vain reilut kolme minuuttia edellisestä osumastaan Sointu iski kauden kymmenennen osumansa. Sointu pääsi nostamaan ylivoimalla maalin kulmalta kiekon etukulmasta aivan maalin kattoon, ja vieraiden maalivahti Joonas Korpisalo oli jälleen voimaton.

Eikä seuraavaakaan täysosumaa tarvinnut odotella kauaa. Turkuhallin pelikello pysähtyi aikaan 34.22, kun turkulaisten uusi vahvistus Juraj Simek pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa Liigassa. Simekin maaliin esityön teki komealla kääntösyötöllään Petteri Nummelin.

Turkulaisten kolmannen maalin jälkeen pelin tempo laski hieman, ja Ilveskin pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Erän viimeinen maali nähtiin ajassa 39:17, kun illan sankari Meskanen siirsi illan toisella osumallaan tamperelaiset maalin päähän.

- Eka erä oli molemmilta joukkueilta hyvää lätkää. Toisessa päästettiin Tepsi takaisin peliin mukaan, he käyttivät tilaisuutensa hienosti hyväksi. Onneksi Meskanen nousi esiin sen jälkeen. Olemme etsineet rightin maalintekijää ja nyt näyttää siltä että löysimme sen, Ilves-luotsi Tuomas Tuokkola kehui hattutempun iskenyttä nuorukaista.

Kolmanessa erässä maalijuhlaa

Ilves onnistui iskemään tasoitusmaalin heti Nummelinin kaksiminuuttisen jälkeen. Ilveksen jenkkihyökkääjä Steven Zalewski iski kauden toisen maalinsa päätöserän puolivälin jälkeen. Zalewski yllätti hieman epäonnistuneella laukauksellaan muuten kohtalaisen hyvän ottelun pelanneen Lassilan luvattoman helposti.

TPS siirtyi kuitenkin reilut kaksi minuuttia Ilveksen tasoitusmaalista jälleen johtoon. Tehot 1+2 ottelussa kerännyt Lasch sai ohjata vapaasti Soinnun lähettämän viivalaukauksen verkon perukoille aivan Korpisalon naaman edestä.

Kotijoukkue vetäytyi puolustusasemiin johtomaalin jälkeen, ja kotijoukkueen maalipaikat tulivatkin lähinnä terävistä vastahyökkäyksistä. Turkulaisten paletti näyttikin kestävän ottelun loppuun asti, kunnes merkkausvirheestä Ilveksen Meskanen pääsi täydentämään hattutemppunsa maalin edustalta.

Tasoitusmaalin jälkeen turkulaisten peli sekosi totaalisesti. Lopulta jälleen turkulaispuolustus pelasi heikosti, ja tämän sekaannuksen käytti hyväkseen vierailijoiden Antti Tyrväinen. Tyrväinen pääsi murtautumaan läpi oikealta laidalta, ja pelasi tilanteen loppuun saakka. Lopulta kiekko löysi tiensä Lassilan suojusten alta maaliin, ja tilanne olikin yhtäkkiä 4−5.

TPS yritti vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta kuviot eivät loksahtaneet paikoilleen. Loppunumerot 4−6 tyhjään maaliin viimeisteli Sami Sandell.

− Kiekko vähän pomppi meille siinä lopussa. Mutta jos työnteko ei ole oikealla tasolla niin ei se myöskään pompi omille, Tuokkola antoi krediittiä omillensa.

TPS-valmentaja Miika Elomo sen sijaan ei ollut erityisen tyytyväinen omiensa otteisiin, vaikka maalihanat saatiin vihdoin avattua kunnolla.

− Ei paljon lämmitä neljä tehtyä maalia, kun pelissä on tarkoitus voittaa. Vieläkin siirretään maalintekopaikoissa liikaa vastuuta, siihen pitää löytyä parannusta, Elomo saneli.