Turussa lähdettiin uuteen nousuun - TPS piti pisteet kotonaan

Turussa nähtiin melko vauhdikas liigakauden avaus.
TPS oli ainut joukkue, joka ei pelannut Liigan avauskierroksella perjantaina. Kauden ensimmäisessä ottelussaan TPS sai isännöitäväkseen edellisiltana Pelicansin voittaneen HPK:n.

Ottelua ennen TPS-kannattajien katsomossa oli tifo, jossa luki "uuteen nousuun". TPS vastasi kannattajiensa toiveisiin ottamalla Turkuhallissa 3—1-voiton HPK:lta, joka voitti perjantaina Pelicansin Hämeenlinnassa lukemin 4—1.

TPS:n kauden avausmaali nähtiin ajassa 8:31. Maalia edelsi Tomas Mojzisin loistava maalintekopaikka, jossa Mojzis nousi maalille ja yritti kiertää HPK-maalivahti Jere Myllyniemen. Vierasjoukkueen torjujan maila kuitenkin ylettyi tšekkipakin maalintekoyrityksen tielle.

Tilannetta seurasi aloitus, jossa Ville-Vesa Vainiola otti voiton puhtaasti nimiinsä. Kiekko päätyi Jani Forsströmin lapaan, joka laukoi kiekon kimmokkeen kautta HPK-maalin ylänurkkaan, ja näin ollen turkulaisten kauden avausmaali merkittiin Forsströmin nimiin.

Erän loppupuolella Kerhon Antti Miettinen sai jäähyn estämisestä, minkä myötä TPS lähti toiseen erään ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen pelaajista etenkin Mojzisin pelaaminen oli laadukkaan näköistä.

Tasaista vääntöä toisessa erässä

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti ja TPS rakensi ensimmäiseen minuuttiin kaksi tekopaikkaa. Ensimmäinen näistä oli Petteri Nummelinin avaus keskelle Tomi Kalliolle, mutta Kallion ei onnistunut panna kiekkoa Myllyniemen selän taakse.

Jälkimmäisestä maalipaikasta TPS puolestaan onnistui. Ilkka Pikkarainen nousi laidasta pujahtaen HPK-pelaajan ja laidan välistä kohti maalia. Tarkka rannelaukaus yllätti aiemman tilanteen hyvin torjuneen HPK-vahti Myllyniemen, ja mustapaitainen TPS siirtyi kahden maalin johtoon.

Myös HPK pääsi maalien makuun toisessa erässä. Liki ottelun puolivälissä ottelussa terävästi pelannut Sakari Manninen teki pari valelaukausta, joiden jälkeen syötti kiekon Miettiselle. Miettinen ohjasi pelivälineen suoraan syötöstä kohti maalia, eikä kotijoukkueen maalivahti Teemu Lassila ennättänyt torjuntaan sivuttaisliikkeessä.

Myöhemmin HPK pääsi toistamiseen lähelle maalintekoa, kun laukaus vaihtoi suuntaa ja kimposi TPS-puolustuksen kautta tolppaan. HPK sai toisen erän loppuun pienoista otetta ja Lauri Tukosen jäähyn myötä Pallokerho pääsi yrittämään erän loppuun maalintekoa vielä ylivoimalla. TPS kuitenkin selvisi erätauolle johtoasemassa.

Ketjumuutoksia ja onnistumisia

Kolmannessa erässä maalintekopaikat olivat aluksi harvassa. TPS-valmennus muutti hivenen ketjukoostumuksia, kun kärkihyökkääjien pelaaminen oli tehotonta. Keskushyökkääjät Eric Perrin ja Tero Koskiranta vaihtoivat paikkoja keskenään, mutta selkeää muutosta ketjujen pelaamisessa ei näkynyt.

Jos kotijoukkueelta Mojzisin pelaaminen oli ihailtavaa katsottavaa, oli sitä myös vierailijoiden Mannisen vastaava. Kärpistä Hämeenlinnaan siirtynyt hyökkääjä loi useita hyviä maalintekopaikkoja ja oli HPK:n ehdottomasti parhaita pelaajia. Hyvät esitykset ja luodut paikat eivät kuitenkaan johtaneet tasoitusmaaliin kovasta yrityksestä huolimatta.

Palloseura sai helpottavan kolmannen maalinsa päätöserän lopulla, kun pienikokoinen ja erittäin pirteästi pelannut Niklas Salo pyrähti laidalta karkuun Elias Karvosen syötöstä.

Salo vei kiekon kämmenelle ja upotti kiekon nuottaan ottelun kannalta ratkaisevan tuntuisesti. Lukemiksi merkattiin 3—1, ja samat maalimäärät seisoivat videotaululla myös loppusummerin soidessa.