TPS sössi johtonsa lopussa

Joni Tuulolalla oli perjantaina kaksi syytä hymyyn.
TPS sössi totaalisesti kahden maalin johtonsa perjantai-iltana Turkuhallissa HPK:a vastaan. Hämeenlinnalaiset olivat voittolaukauskilpailun jälkeen parempia lukemin 2-3. Voitto oli Pallokerholle jo kuudes peräkkäinen ja samalla se katkaisi myös turkulaisten seitsemän peräkkäisen kotivoiton putken.

Turussa ei mitään kiekkotrilleriä perjantaina nähty, vaikka HPK:n hieno nousu kolmannessa erässä nostikin pelin viihdyttävyyttä. Turkulaiset olivat menossa kovaa vauhtia kohti voittoa, mutta HPK:n nuori toisen polven kiekkoilija Joni Tuulola varasti lopulta parrasvalot kahdella osumallaan. Usko tasoitukseen ottelun loppuhetkillä oli HPK-leirissä kova.

− Tottakai luotto oli kova. Olemme nousseet ennenkin parin maalin takaa. Kopissa on sellainen luottamus omaan tekemiseen, että voidaan nousta useammankin maalin tappioasemasta taistelemaan pisteistä, kommentoi Tuulola

Kiekko-ottelu avattiin TPS:n takavuosilta tutulla Aarne Kärpäsellä. Miehen temppuja nähtiin myös ensimmäisellä erätauolla, mutta turkulaiset eivät olleet löytäneet lehtereille tätä showta taivastelemaan. Perjantai-illan kamppailun yleisölukema oli 5020, mutta moni kausikorttilainen oli ilmeisesti jättänyt perjantaina tulematta, sillä sen verran paljon tyhjiä paikkoja näytti hallissa olevan.

Joukkueetkaan eivät tarjoilleet vähälukuiselle yleisölle juuri mitään ensimmäisessä erässä. Pelaaminen oli hajutonta sekä mautonta, eikä kummallakaan joukkueella ollut juurikaan vaarallisia tilanteita.

Molemmat joukkueet puolustivat hyvin keskialuetta, eikä nopeita vastahyökkäyksiä nähty ensimmäisessä erässä. Sen vuoksi myös vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Paras paikka ensimmäisessä erässä siunautui TPS:n Lauri Tukoselle, joka sai hyvän syötön maalin kulmalle, mutta mies ei osunut kiekkoon. Turkulaisten kokoonpanoon palannut puolustaja Veli-Matti Vittasmäki pelasi ehjän ja virheettömän ottelun keräten plus miinus -tilastoon plus kaksi.

Hämeenlinnalaiset tulivat selkeästi vahvemmin toiseen erään. TPS:llä oli suuria vaikeuksia päästä HPK:n karvauksen alta pois. Turkulaispuolustajat eivät saaneet ensimmäistä helppoa syöttöä omille. Teemu Lassilan torjunnat piti kuitenkin TPS:n maalin puhtaana.

TPS:n hyökkäyspelaaminen oli vaisua, mutta turkulaiset vastasivat silti illan ensimmäisestä osumasta. Melko tarkalleen ottelun puolessa välissä Steven Seigo pääsi laukomaan Ryan Laschin upeasta tarjoilusta turkulaiset 1-0 johtoon.

Turkulaisten todelliseksi hahmoksi oli nousemassa kultakypärä Ryan Lasch. Mies vei turkulaiset kolmannessa erässä jo turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoasemaan upealla rannelaukauksella. Mies heräsi pelaamaan, kun häneen kohdistettiin useita taklauksia. Turkulaisten tuhlaajapoikana kunnostautui sen sijaan perjantaina Tukonen, jolla oli kolme avopaikkaa, mutta mies ei kiekkoa maaliin saanut. Tukonen saalisti kuitenkin kaksi syöttöpistettä.

TPS sössi lopussa johtonsa

TPS:n vahva johtoasema koki kolauksen, kun ottelua oli jäljellä enää reilu viisi minuuttia. Tuulola pääsi kaventamaan alivoimalla.

− Onnistui kerrankin suora rannelaukaus. Ei minulla mikään kauhean kova "rannari" ole, ottelun päätähti Tuulola kommentoi vaatimattomasti laukaustaan.

Turkulaisten päävalmentaja Kai Suikkanen oli todella pettynyt ylivoimalla päästettyyn maaliin, jonka myötä voitto lopulta karkasi käsistä.

− Hyvin pystyttiin pitämään peli kasassa ja sitten tulee tuollainen takaisku. Kyllä me sanoimme, että ei meidän tarvitse tehdä maalia enää, että pidetään vain kiekkoa. Eihän siinä niin sitten käynyt.

− Harmittaa se, että 55 minuuttia olimme kolmessa pisteessä kiinni ja lopulta saadaan vain yksi piste, Suikkanen jatkoi.

Turussa tutuksi tullut TPS:n viimeisen viiden minuutin paniikki nähtiin perjantainakin. 18-vuotias Tuulola nousi illan sankariksi tuoden HPK:n lopulta illan toisellaan tasoihin.

− Toinen maali oli aikamoinen pomppukiekko. Taisi mennä olkapäästäni maaliin. Ihan hauskaa, että tuli onnistumisia. Viimeksi taisin viime kaudella A-junioreissa tehdä kaksi maalia ottelussa, onnellinen nuori mies kertoi.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Pasi Arvoselle Tuulolan kaksi maalia ei tullut yllätyksenä.

− Ei se yllätys ollut. Se lähtee hullunrohkeasti mukaan hyökkäyksiin niin kuin oli käskykin. Nuori poika isänsä jäljillä, Arvonen kertoi.

Turussa nähtiin lopulta ensimmäinen jatkoaika sekä voittomaalikilpailu tällä kaudella. Hämeenlinnalaisista onnistuivat Jesse Saarinen sekä voittomaalin tililleen saanut Eero Somervuori. Turkulaisilta onnistui vain Lasch. Tadas Kumeliauskas sekä Radek Smolenak eivät onnistuneet yrityksessään.