HPK:n toivo elää yhä

LIIGA / Raportti
HPK oli Ville Hostikalle liikaa.
Kuva © Timo Savela
HPK oli torstai-iltana Turussa pakkovoiton edessä. Tappio olisi tehnyt HPK:n pudotuspelipaikan metsästyksestä mahdottoman. Vajaamiehinen isäntä TPS oli todella lähellä murskata hämeenlinnalaisten unelman.

Ensimmäisen erän alku oli hienokseltaan HPK:n hallintaa. Joukkue puolusti kurinalaisesti, pitäen TPS:n hyökkäykset lähinnä kulmissa ja poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta. Ehjän alun jälkeen HPK sortui kuitenkin jäähyilyyn. Petteri Nikkilän istuessa kaksiminuuttisella TPS rankaisi. Niclas Luceniuksen rannekuti viuhui Marko Virtalan esityöstä Juuse Saroksen vartioimaan HPK-maalin.

Toisessa erässä HPK jatkoi siitä, mihin se ensimmäisessä jäi. Hämeenlinnalaisten peli oli todella varovaista, ja vaikutelma joukkueen otteista oli lähinnä virheiden välttely. Virheitä sattui kuitenkin muutama, ja yhdestä TPS onnistui rankaisemaan. Tero Koskiranta pääsi livahtamaan läpiajoon HPK-puolustajien välistä. Koskiranta onnistui maalinteossa ja siirsi isännät jo kahden maalin johtoon.

Kolmanteen erään HPK oli jostain löytänyt uuden vaihteen. HPK nosti selkeästi karvaustaan ja haki pienellä riskillä kavennusta. Tämä oli lähellä kostautua, kun Derek Famulare pääsi nokikkain Saroksen kanssa. Saros veti kuitenkin pidemmän korren, ja tämän jälkeen HPK:n rohkeampi hyökkäyspeli alkoi tuottaa tulosta. Kerho kavensi, tasoitti, siirtyi johtoon, ja teki tämän kaiken alle kymmenessä minuutissa.

TPS haki vielä ottelun loppuhetkillä tasoitusosumaa ilman maalivahtia. Pyöritys oli melkoista, mutta HPK onnistui välttymään takaiskulta. Näin ollen hämeenlinnalaiset nappasivat 2−3-voitolla täydet kolme pistettä, ja venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

- Olimme pakkovoiton edessä, jotta valo pysyisi tunnelissa pudotuspelejä ajatellen. Hyvä että heräsimme kolmannessa erässä. TPS oli kyllä parempi kaksi ensimmäistä erää, tuumi tasoitusmaalin viimeistellyt Teemu Rautiainen.

Kerholla hankala jatko

HPK:lla on vielä teoreettinen mahdollisuus pudotuspelipaikkaan, mutta helppoa se ei missään nimessä tule olemaan. HPK joutuu kahdessa seuraavassa ottelussaan todelliseen testiin, kun se kohtaa Liigan kärkipään joukkueet Tapparan ja Lukon.

- Meidän on voitettava viimeiset pelit, jotta voisimme päästä pudotuspeleihin. Ei ole varaa hävitä yhtäkään, se on ihan selvää, totesi Rautiainen.

Hämeenlinnalaisten tilanne olisi helpottunut huomattavasti mikäli HIFK ei olisi kyennyt kotihallissaan Ilvestä voittamaan. Tällöin avaimet jatkoon olisivat siirtyneet täysin HPK:n omiin käsiin. HPK on pelannut HIFK:ta yhden pelin vähemmän, ja joukkueet kohtaavat toisensa runkosarjan päätöskierroksella.

Jossittelu on kuitenkin turhaa, sillä HIFK otti Ilveksestä tyylipuhtaan kolmen pisteen voiton. HPK:n haaveet pudotuspelipaikasta lepäävät edelleen muiden joukkueiden epäonnistumisen harteilla. Päähuomion HPK pyrkii kuitenkin pitämään omassa tekemisessä.

- Meidän täytyy keskittyä peli kerrallaan. Ei se sarjataulukkoon tuijottaminen auta, muuten tulee sellaista puristamista. Tietty rentous pelaamisessa on oltava, muotoili Rautiainen.

HPK kohtaa seuraavaksi kotonaan Tapparan. TPS:n pelit puolestaan jatkuvat lauantaina KalPan vieraana. Silloin turkulaiset lähtevät metsästämään kauden ensimmäistä kolmen pisteen vierasvoittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle