HPK täysi vastaantulija Turussa - "Ei muuta kuin kiitos ja hyvää kevättä"

LIIGA / Raportti
Turkulaisten tämän kauden sankarista ei ollut epäselvyyttä.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
TPS lopetti kautensa ryhdikkäällä esityksellä HPK:ta vastaan ja antoi kotiyleisölle syyn hymyillä. Turkuhallissa oli pelailun makua kauden päätösottelussa, eikä HPK:n esitys päätä huimannut.

Turkuhallissa pelailtiin torstaina. Ratkaisu nähtiin käytännössä ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun HPK:n peli-into oli jäänyt pukukopin puolelle.

− Kyllä ammattilaissarjassa täytyy lähteä ammattilaisen ottein. Siinä epäonnistuttiin tänään täysin. Silloin, kun sinulla ei ole sydäntä mukana tässä touhussa, niin se on tuon näköistä, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen tuskasteli.

Merkityksetön jääkiekkokamppailu alkoi vauhdikkaasti. Isäntien otteista näkyi, että ottelulla oli selkeästi merkitystä virkistysiltaa silmällä pitäen.

− Annoimme kotiyleisölle sitä, mitä he halusivat eli voiton ja siitä jäi todella hyvä maku, kommentoi hienon loppukauden pelannut Mikko Rantanen.

Peli ehti vanhentua vain 14 sekuntia, kun kiekko oli ensimmäisen kerran, Palloseurassa kauden aloittaneen Kristian Järvisen, selän takana. Rantanen tarjoili maukkaasti maalin eteen, josta Ville-Vesa Vainiola laukoi kiekon yläpömpeliin.

HPK oli suorastaan aneeminen torstaina. Joukkue näytti siltä, että se oli Hämeenlinnasta asti tullut häviämään. Turkulaiset sen sijaan esittivät pirteämpiä otteita ja vyöryivät kerta toisensa jälkeen HPK-päätyyn.

Ottelun merkityksettömyys näkyi silti kaukalossa. Kummallakin tuli paljon kiekonmenetyksiä ja ottelu oli melkoista pelailua, vaikka TPS kenttätapahtumia hallitsikin.

Otto Karvinen ohjasi kiekon reppuun vielä toisen erän loppulla, juuri kun HPK oli selvinnyt alivoimastaan. Ensimmäisen erän jälkeen näytti melko selkeältä kumpi vie ja kumpi vikisee.

Vielä kerran Mikko Rantanen

Erien alut olivat torstaina turkulaisten heiniä. Toista erää ehdittiin jolkotella tällä kertaa 48 sekuntia, kun Rantanen ohjasi maalin kulmalta kapteeni Petteri Nummelinin syötön maaliin. Rantanen antoi päätöskamppailussa turkulaisyleisölle hunajata oikein urakalla tehden kaksi maalia.

− Ensimmäinen maali oli sovittu ylivoimakuvio. Valuin takatolpalle ja Nummelin antoi loistavan syötön, josta oli helppo ohjata kiekko sisään, Rantanan kommentoi osumaansa.

Turkulaisyleisö antoi myös arvostusta mahdollisesti viimeistä ottelua TPS-paidassa pelanneelle Rantaselle. Ottelun ensiminuuteilla nähtiin näyttävä Rantanen96-tifo ja kannatushudot mylvivät Turkuhallissa. Kannattajien ele veti nuorukaisen hiljaiseksi.

− Se oli todella hienoa. Ei siihen oikein sanojakaan löydy. Se toi omaan pelaamiseen lisää energiaa ja iso kiitos siitä faneille, 18-vuotias superlupaus iloitsi.

Illan toisensa Nousiaisista kotoisin oleva hyökkääjä viimeisteli kolmannessa erässä.

− Numppa heitti laidasta keskelle ja Pikkarainen (Ilkka) pelasi yhden jätkän pois edestä, niin pääsin vastakkain Järvisen kanssa ja tällä kertaa meni sisään. Hyvä maku jäi viimeisestä pelistä ja mukavaa päättää kausi voittoon, TPS-sankari sanaili. 

Toisin kuin muulla joukkueella Rantasen kesäloma ei ala vielä, sillä mies jatkaa pelejään TPS:n A-junioreiden kanssa nuorten SM-liigan välierissä Bluesia vastaan.

Kolmas osuma sinetöi pelin

Kolmas maali oli lopulta ottelulle antikliimaksi. Sen jälkeen kentällä luistelivat kiekon perässä kaksi joukkuetta, joiden molempien ajatukset olivat jo tiukasti saunaillassa.

HPK nöyrtyi kerta toisensa jälkeen kaksinkamppailuissa. Peli aaltoili päästä päähän Havaiji-kiekkona, mutta turkulaiset jatkoivat silti selkeästi isännän paikalla. TPS-maalivahti Teemu Lassila ei montaa kertaa joutunut venymään huipputorjuntoihin.

Jakub Nakladal oli turkulaisten tehomies torstaina. Mies oli mukana ottelun neljännessä osumassa ja syöttöjä kertyi torstaina peräti neljä. Myös kapteeni Nummelin tehoili mukavat 1+3-tehopisteet. Puolustaja sai viimeistellä ottelun 4-0-osuman miehelle uskollisesti rannelaukauksella.

Havaiji-kiekko-teema huipentui kolmannessa erässä. Päästä päähän mentiin vuorotellen. Jäällä nähtiin vapautunutta pelailua lättysyöttöineen ja jalkakikkoineen. Myös HPK avasi maalitilinsä.

Kerho sai lopulta kaksikin kertaa kiekon turkulaisten verkkoon. Maalintekijöinä kunostutuivat Otto Paajanen sekä Joonas Vihko.

TPS:n esitys oli tilanteeseen nähden ryhdikäs päätös kaudelle, vaikka kolmannessa erässä omissa soikin pariin otteeseen.

− Hyvä lataus saatiin lähtöön ja heti onnistumisia. 5−0-tilanteessa otimme hieman jalkaa pois kaasulta ja meinasimme tehdä pelin vaikeaksi itsellemme, mutta tyytyväinen olen tähän iltaan. Jätimme jäälle suurinpiirtein kaiken, mitä pystyimme, TPS:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kertoi.

Hämeenlinnalaisten viimeinen esitys tällä kaudella oli väsyneen ja pettyneen joukkueen surunäytös.

− Kun pelaajilla on ajatukset muualla kuin pelissä, niin aika vähän sieltä penkin takaa voi mitään tehdä. Ei muuta kuin kiitos ja hyvää kevättä, pettynyt HPK-luotsi päätti. 

» Lähetä palautetta toimitukselle