Lammasmainen TPS jäi Stadin kingien jalkoihin

LIIGA / Raportti
HIFK oli tyly vieras Turussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
HIFK haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa vaisusti pelanneen TPS:n kustannuksella lukemin 1-4. HIFK käytti maalipaikkansa tehokkaasti ja rankaisi kotijoukkuetta erien aluissa. Samalla helsinkiläisryhmä aiheutti TPS:lle toisen perättäisen tappion ja jätti itse jumbosijan taakseen.
Yleensä TPS:n ja HIFK:n kohtaamiset ovat olleet vauhdikkaita ja viihdyttäviä sarjataulukosta riippumatta. Torstai-illan mittelö ei ollut jatkoa sarjalle, sillä ottelu jäi tasoltaan todella vaisuksi. Kotijoukkue vei avauserää hienoisesti HIFK:n turhien jäähyjen myötä, muttei päässyt Tuomas Suomisen tolppalaukausta lähemmäksi. Kummankin joukkueen liike oli tukkoista ja peli oli molempien ulottuvilla, mutta kumpikaan ei onnistunut ottamaan kuskin paikkaa.

Toisesta erästä eteenpäin peli kääntyi selvästi HIFK:lle, joka lisäsi kierroksia huomattavasti. Vieraat rokottivat heti erän alussa kahdesti TPS:n virheistä, eivätkä enää katsoneet taakseen. Liike ja vahva kulmapeli ovat olleet TPS:n aseita alkukaudella, mutta tänään turkulaiset eivät saaneet jalkojaan liikkeelle kolmannen erän alkua lukuun ottamatta.

Päätöserän ensimmäinen vaihto näytti siltä, että TPS haluaa tosissaan taistella ottelun voitosta, mutta HIFK katkoi kotijoukkueen selkärangan lopullisesti iskemällä erän ensi minuutilla kolmannen osumansa. TPS onnistui vielä kaventamaan, mutta todellista kiriä se ei enää aikaiseksi saanut.

”Anteeksiantamatonta kotiyleisön edessä”

TPS aloitti viikon häviämällä heikon esityksen jälkeen tiistaina Tapparan vieraana. Tämän iltainen ottelu toimi kyseisen pelin jatko-osana.

- Pelattiin aika neitikiekkoa, tiivisti TPS-hyökkääjä Camilo Miettinen pettyneenä.

- Meillä lähtee peli viemään liikaa ja jokainen alkaa sotkea vähän muidenkin juttuja. Kaikki kuitenkin lähtee siitä, että on sydäntä mukana ja tänään sitä ei jotenkin ollut. Se on aika anteeksiantamatonta kotiyleisön edessä, hän jatkoi.

Avauserässä TPS:lle suorastaan tarjoiltiin mahdollisuutta avausmaalin tekemiseen, kun HIFK:n nuori maalivahti Ville Husso onnistui vippaamaan kiekon kahdesti katsomon puolelle. TPS:n ylivoimapeli oli kuitenkin huolimatonta, eikä kotijoukkue päässyt rauhoittamaan kuvioitaan, joten maali jäi tekemättä.

- Husson mailapeli oli erinomaista heti tuohon alkuun ja pääsimme peliin mukaan, kun saimme tappaa jäähyjä, heitti HIFK:n puolustaja Toni Söderholm sarkastisesti.

Vaikka mailapeli ei ehkä Hussolta sujunut, niin muutoin nuorukainen onnistui uransa toisessa liigapelissä mainiosti.

- Hän suoriutui hyvin ja torjui varmasti. Hienoa seurata, kun hän ottaa isoja askeleita eteenpäin, kehaisi Söderholm vakavoiduttuaan.

Korkea karvaus käänteentekijänä

HIFK nosti karvaustaan selvästi toiseen erään ja sen kautta otti pelin haltuunsa samalla tehden TPS:n avauspelaamisen mahdottomaksi. TPS:n pelinrakentaminen on ollut ongelmallista myös aiemmissa peleissä.

- Avauspelissä meidän pitää saada kiekkoja keskikaistalle. Nyt hyökkäyksemme tukahtuvat laidoille. Se täytyy nyt katsoa, että haemmeko me väärin avausta vai viipyykö avaussyöttö liikaa. Se meidän täytyy saada kuntoon, jotta pääsisimme rintamana hyökkäämään, pohti Miettinen.

Söderholmin mukaan HIFK:n voiton avaimet olivat pelisuunnitelman noudattamisessa.

- Oli paljon sellaisia juttuja mistä puhuimme ennen peliä, eli että hyödyntäisimme kaukalon leveyttä, pysyisimme kiekossa hyökkäysalueella ja saisimme pitkiä syöttöjä siellä. Lisäksi teimme kiekottomana oikeita valintoja sen suhteen, että menemmekö kovaa karvaamaan vai otammeko vähän passiivisemmin.

- Se on aina monen asian summa, että pääseekö syvälle antamaan painetta. Ideaalitilanteessahan sinne mentäisiin aina, mutta siihen on aina monta eri tekosyytä, että miksi ei päästä. Tärkeintä on tehdä oikea valinta, että mennäänkö syvälle vai eikö mennä, eikä jäädä puolitiehen ratkaisun kanssa, analysoi Söderholm.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle