HIFK nousi sarjan kärkeen kahden pisteen voitolla

HIFK viimeisteli voittonsa jatkoajalla.
Torstain ainoassa Liiga-ottelussa kohtasivat TPS ja HIFK Turussa. Ottelu oli stadilaisten hyppysissä aina viimeiseen erään asti, kunnes TPS intoutui maalintekoon. Vauhdikas peli päättyi kuitenkin lopulta HIFK:n 2-3-jatkoaikavoittoon.

Ottelu lähti käyntiin HIFK:n hallinnassa stadilaisten pistäessä TPS-maalilla torjuneen Teemu Lassilan oitis torjuntahommiin. Kauaa ei vierasjoukkueen kuitenkaan tarvinnut isäntiä hiillostaa, sillä kiekko makasi maalissa jo parin minuutin pelin jälkeen. Corey Elkins tykitti onnistuneesti päin maalia ja matkalla kiekko otti harmillisen kimmokkeen TPS-maalin tuntumassa seisoneesta Steven Seigosta.

Ensimmäisen erän aikana TPS alkoi kuitenkin saada otetta pelistä ja turkulaisten voi sanoa myös hallinneen ottelua etenkin erän loppupuolella. Kerta toisensa jälkeen mustavalkonutut lähtivät uusiin hyökkäyksiin ja vetojakin lähti, mutta HIFK:n maalilla kylmän rauhallisesti torjunut Ville Husso nappasi jokaisen häntä kohti lähteneen vedon.

TPS:lle tarjottiin mahdollisuus tasoitusmaaliin aivan erän lopulla, kun Yohann Auvitu passitettiin kärsimään ottelun ensimmäistä rangaistusta. Aika ajoin hyvin pyörinyt ylivoima toi mukanaan pari kelpo paikkaa, mutta Husso ei edelleenkään hellittänyt ammattilaisen otteitaan.

Sitä vastoin HIFK:n Teemu Ramstedt pääsi viimeisen 15 sekunnin aikana luistelemaan vapaasti TPS-alueella ja laukoikin kohti Lassilaa, mutta turkulaisten onneksi 2-0-maali jäi syntymättä.

HIFK koki turkulaisyllätyksen

TPS:n ylivoimaa väritti läpi illan tehottomuus. Toisessa erässä aukesi peräti kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta molemmat etenivät saman kaavan mukaan: hyvää yritystä löytyi kyllä ylivoiman alussa, mutta ote herpaantui heti, kun HIFK sai mailansa väliin ja pääsi purkamaan.

Ja kun ei itse tee, niin kaveri tekee. Kolmannen erän alussa HIFK siirtyi 2-0-johtoon, kun Arttu Luttinen tavoitti taidokkaasti maalille saatetun kiekon ja nakkasi sen maaliin. Ottaen huomioon TPS:n maalinteon takkuilun uskoi varmasti moni katsoja tämän pelin olleen jo pelattu.

TPS kuitenkin osoitti, että siitä löytyy vielä taistelutahtoa. Isännät ryhtyivät tylyttämään vieraitaan toden teolla ja vain muutaman peliminuutin jälkeen tilanne oli yllättäen 2-2. Ensin Juraj Simek tavoitti Ryan Laschin nappisyötön HIFK-maalin kulmalla ja avasi turkulaisten maalihanat varmalla viimeistelyllään. Pian tämän jälkeen oli Lauri Tukosen vuoro: kylmänviileän turkulaisviimeistelyn myötä tilanne oli tasan.

− Meillä oli eilinen tiukka peli alla ja se näykyi tänään. Saimme ison maalin heti alkuun ja se auttoi. Maalivahtimme oli mies paikallaan ja alivoimamme oli myös tänään hyvää, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen summasi illan ottelua.

HIFK joutui vaihtamaan maalivahtia heti TPS:n tasoitusmaalin jälkeen, ja Husson tilalle luisteli Kevin Lankinen. Pelin jälkeen Törmänen kuitenkin selvensi, että kyse ei ollut Husson päästämästä toisesta maalista, vaan nuori veskari kärsi häiritsevästä krampista.

TPS:n kiri ei riittänyt kolmeen pisteeseen

TPS:n kaksi peräkkäistä maalia toimi varsinaisena piristysruiskeena ja kolmannesta erästä äityi melkoinen jännitysnäytelmä. TPS pyöritti aika ajoin peliä HIFK:n päädyssä miten halusi ja maalin suulle vaihdettu Lankinen joutui venymään toden teolla, jotta pikkumusta pysyi pois omasta maalista.

− Tämä oli erittäin hyvä peli meiltä kokonaisvaltaisesti, mutta hyvä taistelu se ei ollut. HIFK ansaitsi tämän voiton hyvällä esityksellään. Olen tykännyt näistä peleistä. Jos kaikki joukkueet pelaisivat näin, katsomoissa olisi varmasti enemmän porukkaa, kommentoi TPS-käskijä Miika Elomo illan kamppailua.

Turkulaisten pirteä ilme ei kuitenkaan riittänyt voittoon varsinaisella peliajalla. Jatkoajalla tahkottiin samaan malliin kuin kolmannen erän lopulla ja peli näytti ratkeavan HIFK:lle jo alkuvaiheessa, kun kiekko lipui Arttu Luttisen mailasta uhkaavasti kohti maaliviivaa, mutta Lassila venyi eteen kuin ihmeen kaupalla.

HIFK ei kuitenkaan luovuttanut vaan painoi päälle, kunnes lopulta onnistui maalinteossa. Kiekko näytti jäävän Lassilan varusteisiin, mutta liukui lopulta pienestä kulmasta maaliviivan paremmalle puolelle. Thomas Nykoppin osuma toi stadilaisille kaksi pistettä ja sarjataulukon kärkipaikan.

− Kolmannessa erässä saimme tärkeän maalin, mutta sen jälkeen olimme melko passiivisia. Melkoinen päälläseisonta se oli koko joukkueelta veskarit mukaan lukien, jotta saimme pisteet kotiin, Törmänen totesi.

Molemmat joukkueet pitävät nyt välipäivän ja palaavat tositoimiin taas lauantaina. Silloin TPS matkaa kohti Oulua Kärppien vieraaksi ja HIFK saa vieraakseen Tapparan.