TPS niputti Bolzanon puolessa tunnissa

LIIGA, CHL / Raportti
TPS tarjoili kotiyleisölle maaleja koko rahan edestä
TPS:n avausottelu CHL:ssä sai jotakuinkin odotetun kaltaisen käsikirjoituksen. Vielä keskiviikkona täydentynyt Bolzanon joukkue saapui Turkuun vajaamiehisenä koko kauden ensimmäiseen otteluunsa ja sai TPS:ltä selkään tuntuvin lukemin. TPS piti Turkuhallissa yleisölle maksulliset maalintekoharjoitus ja venytti verkkoa peräti yhdeksän kertaa.

Jo ottelun ennakkoasetelmia katsomalla oli ounasteltavissa mitä oli luvassa. TPS lähti otteluun kutakuinkin parhaalla miehistöllään, kun taas vastustajaksi saapunut Itävallan Erste Bank Liigan hallitseva mestari, italialainen Bolzano, sai vasta viime viikolla kasaan kolmannen kentällisensä.

TPS ottikin tahtipuikon heti ensipotkuista haltuunsa, eikä avausmaalia tarvinnut odotella paria minuuttia enempää. Turkulaisyleisö sai lyödä kättä yhteen, kun Lauri Tukonen sai lapaansa Petteri Nummelinin upean pystysyötön ja viimeisteli TPS:n ensimmäisen sitä seuranneesta läpiajosta.

Bolzanon parhaaksi jäi ensimmäinen erä, jolloin joukkueen luistin kulki vielä säällisesti. TPS:n pelistä puuttui vielä avauserässä paras terä ja Bolzano saikin useamman maalipaikan aikaiseksi, mutta sekä onni että terävästi pelannut maalivahti Teemu Lassila pitivät TPS:n johdossa.

− Emme saaneet ensimmäisessä erässä konetta käyntiin siihen malliin, mitä yritimme ja olisimme halunneet, mutta kyllä se siitä lähti lopulta suttaantumaan. Vastustaja sai avauserässä luotua liian monta maalipaikkaa, mutta eivätpä he sen jälkeen oikeastaan saaneet maalipaikkoja enää koko pelissä, tiivisti TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen.

Koska Bolzanon lähtökohdat olivat kaukana ideaalista, niin joukkue saapui Turkuun realistisin odotuksin.

− Tiesimme mitä on tulossa. Aloitimme ihan hyvin, mutta sitten teimme pelistä vaikean itsellemme. Teimme muutamia virheitä ja kun vastassa oli todella hyvä joukkue, niin jouduimme maksamaan niistä kovan hinnan, totesi Bolzanon varakapteeni Stefan Zisser.

TPS ei jättänyt jossiteltavaa

Toisen erän alussa Bolzano vielä roikkui hetken verran mukana, mutta kun erää oli pelattu nelisen minuuttia, tuhri vierasjoukkue oman ylivoimansa karuimmalla mahdollisella tavalla. Matias Sointu katkaisi Bolzanon pakkien huolimattoman kiekottelun siniviivalla, ampaisi läpiajoon ja sinetöi ottelun tekemällä TPS:n illan kolmannen.

− Peli oli Soinnun maalin jälkeen käytännössä taputeltu ja kun tilanne oli kahden erän jälkeen 8-0, niin lähdimme kolmanteen erään tavoitteenamme puolustaa hyvin ja taistella ettei omiin mene yhtään. Mielestäni pelasimme loistavan ottelun ja haluan nostaa esiin koko joukkueen tekemisen, kehui Suikkanen.

− Ensimmäisessä ja viimeisessä erässä pärjäsimme kelvollisesti, mutta toinen erä oli sellainen, joka meidän pitää vain unohtaa. Olemme harjoitelleet vasta vajaan viikon, joten jaksoimme kyydissä vain 20-30 minuuttia, mutta emme voi piiloutua sen taakse. Bolzanossa nähdään aivan toisenlainen ottelu, lupasi Zisser.

Bolzanon selkärangan katkettua TPS pisti todellisen ilotulituksen käyntiin ja repi vajaassa kuudessa minuutissa eron jo kuuteen maaliin. Erän lopulla TPS vielä kaunisteli lukemia kahden ylivoimamaalin verran. Kolmas erä ei tarjonnut enää kuin yhden maalin erän alkupuolella, jonka jälkeen ottelu pelailtiin kävelyvauhdilla loppuun asti.

Vaikka olosuhteet eivät todellakaan olleet Bolzanon puolella, niin numeroiden tylyyttä selittää myös se, että TPS on sitten viime otteluiden saanut tärkeitä pelillisiä elementtejä parempaan kuosiin. Aiemmin harjoituskaudella TPS:n avauspelaaminen on ollut vielä hakusessa, eikä hyökkäyksessä ole nähty samanlaista röyhkeyttä kuin illan ottelussa.

− Pelinavaaminen on monen asian summa. Monen pienen asian täytyy loksahtaa paikoilleen, mutta tänään se oli hyvää ja siitä pitää olla tyytyväinen. Teimme hyvää työtä monella osa-alueella. Ei se tietenkään koko ottelua ollut täydellistä, mutta harvoinpa se sitä onkaan. Hinkkasimme tällä viikolla myös ylivoimaa ja harjoituksissa näytti siltä, ettei se oikein pyörimään lähde. Pelissä se kuitenkin pyöri jopa älyttömän hyvin ja saimme myös maaleja tehtyä, kiitteli Suikkanen.

TPS:n CHL-urakka jatkuu sunnuntaina, kun se kohtaa kotihallissaan tsekkiläisen Pardubicen. Bolzano puolestaan matkaa sunnuntaina Ruotsiin Linköpingin vieraaksi.