Tuomaritoiminta nostatti tunteita Turussa

LIIGA / Raportti
Radek Smolenak osui kahdesti, vaikka paikkoja oli useampaankin maaliin.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Blues kohtasivat jo kolmatta kertaa tällä kaudella. Turkulaiset olivat jäähyjen sävyttämässä ottelussa parempia, tällä kertaa kahden maalin erolla 3−1.

Tuomarit varastivat ottelun valokeilan epäjohdonmukaisilla tuomioillaan Turkuhallin vaaleanpunertavassa illassa. Roosa nauha -kampanjan innoittamana TPS pelasi yhden erän pinkissä paidassa, ja osalla Blues-pelaajista paidan logo oli pinkki. Suureen rooliin ottelussa nousi erikoistilannepelaaminen. TPS pääsi pelaamaan paljon ylivoimalla ja käytti tarvitsevan määrän paikoista voittaakseen.

− Hienoa oli, että eilen kovasti haukuttu ylivoima oli tänään ratkaisevassa roolissa, korosti TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen.

Espoolaisten päävalmentaja Jyrki Aho oli sen sijaan todella pettynyt tuomarilinjaan.

− Oikein hävettää tuomareiden puolesta. Pitää kai ymmärtää, että ovat nuoria tuomareita, mutta en kyllä halua sitä ymmärtää. En tiedä, pitäisi varmaan EU:hun valittaa näistä tuomareista, Aho kommentoi tuohtuneena.

Myös Suikkanen komppasi kollegaansa kovasanaisesti.

− Jos tuomarit tuosta huononevat, niin vi*tu ne on kyllä aika surkeita.

Blues tuli vahvasti ottelun ensiminuuteille, mutta ote siirtyi nopeasti turkulaisille. Tiuhempi pelirytmi ei näkynyt turkulaisten liikkeessä, sen sijaan espoolaiset tuntuivat hyvän alun jälkeen olevan lähtötelineissä, vaikka saivat levätä ja harjoitella koko viikon.

Turkulaisten tuhlaajapoikana kunnostautui Radek Smolenak, jolla oli kolme hyvää maalintekopaikkaa ensimmäisessä erässä, mutta mies ei saanut maalia aikaiseksi. Blues-vahti Jani Nieminen otti muutaman haamutorjunnan ja piti espoolaiset pelissä mukana.

− Ensimmäiset minuutit olivat vaikeita, mutta sitten alkoi meidän peli selvästi parantua, Suikkanen kertasi.

Toinen erä alkoi kuumana. Ryan Lasch sai pari metriä pidemmän Olli Malmivaaran poikittaisen mailan kasvoihin, josta ei kuitenkaan vihelletty jäähyä. Tämä sai piskuisen Laschin sapen kiehumaan ja seuravaassa tilanteessa miehet ottivatkin yhteen. Tämän jälkeen pieniä paineja nähtiin enemmänkin ja ottelun intensiteetti kasvoi huomattavasti.

Espoolaisten liike oli silti pahasti kateissa. Liekö sitten viikon tauko kadottanut pelituntuman, mutta turkulaiset hallitsivat suvereenisti toista erää. TPS pääsi pelaamaan runsaasti ylivoimaa ja tulostakin syntyi. Paikkoja tuhlaillut Smolenak sai vihdoin kiekon myös reppuun sisuuntuneen Laschin upeasta tarjoilusta.

Turkulaisten toinen maali oli kuin kopio edellisestä. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi Tero Koskiranta. Bluesin alivoimapelaaminen ei saa kiitosta, sillä TPS:n sama ylivoimakuvio toistui kerta toisensa jälkeen, eikä espoolaiset saanut maalinedustaa tukittua.

− Siinä oli ensiksi Simonilta [Gysbers] hieno pitkä syöttö Laschille, joka avasi pelin. Siihen jäi keskelle tilaa ja huomasin, että Ryankin näki sen. Siitä pääsi hyvin tulittamaan. On tuota kuviota harjoiteltu. Pyrin hakemaan aina vapaata paikkaa, kun tietää kiekon kyllä tulevan, kunhan paikka löytyy, kommentoi lauantaina tehot 1+1 tehnyt Koskiranta.

Bluesin mahdollisuus nousta peliin mukaan tuli heti kolmannen erän alkuun, kun se pääsi heti jauhamaan ylivoimaa. Kauan ei ehditty pelata, kun loukkaantuneen Kai kantolan tilalle ykköskenttään noustettu EVU-kasvatti Artem Iossafov toi ensimmäisellä Liiga-maalillaan espoolaiset maalin päähän. TPS näytti tyrivän johtonsa totaalisesti, kun Niklas Friman lähti heti perään istumaan kaksiminuuttista. Tämän alivoiman turkulaiset kuitenkin kestivät Teemu Lassilan johdolla.

Blues sai loppuun vielä kovan rynnistyksen, mutta lopulliset haikailut pisteistä lopetti Smolenak ampumalla kiekon tyhjään maaliin.

− Kolmannessa erässä tuli pientä paniikin makua, mutta samapa tuo, kun lopputulos oli tuollainen, Koskiranta huomautti.

Näin turkulaisten kotitaika venyi jo kuudenteen peräkkäiseen voittoon. TPS nousi voitollaan sarjan viidenneksi, Blues jatkaa toiseksi viimeisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle