Blues nihkeään voittoon Turussa

Eetu Laurikainen oli vahvassa torjuntavireessä.
Lauantain aikaisin ottelu pelattiin Turussa TPS:n ja Bluesin välillä. Perjantaina Lahdessa 2−1-tappion kärsinyt kotijoukkue TPS kaatui toisena iltana perätysten tehottomaan viimeistelyynsä, kun tällä kertaa espoolaisvieraat ottivat kolme pistettä 2−1-voitolla. Myös joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Bluesin 2−1-voittoon.

Bluesin maalivahti Eetu Laurikainen oli yksi ottelun hahmoista. Espoolaisten veräjänvartija oli iskussa myös joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa − tuolloin 21-vuotias maalivahti päästi taakseen yhden vedon ja venyi 42:een torjuntaan. Tälläkin kerralla Laurikainen oli voiton takuumies, kun hän kirjautti tililleen 40 torjuntaa ja päästi vain yhden takaiskumaalin.

Laurikaisen mallikas esitys ja TPS:n tehoton viimeistely ratkaisupaikoissa olivat pelin tarina. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia tasaviisikoin, mutta Blues onnistui pitämään isännät pois takuuvarmoilta maalintekopaikoilta. Palloseuran hallinnasta kertoo se, että Blues laukoi Alexander Georgievin vartioimaa maalia kohti vain 18 kertaa.

Ensimmäisen erän puolivälissä vierasjoukkue pääsi pelaamaan liki minuutin verran kahden miehen ylivoimalla, mutta yksi Liigan parhaista ylivoimajoukkueista ei onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa. Tasainen avauserä päättyi lopulta maalittomana, kun kumpikaan joukkue ei kyennyt rakentamaan mainittavia maalintekopaikkoja.

Maalien makuun toisessa erässä

Toisen erän alussa TPS pääsi ylivoimalle Ryan O'Connorin korkeasta mailasta. Juuri rangaistuksen päätyttyä TPS:n Steven Seigo laittoi päätykiekon erinomaisesti pelanneelle Ville-Vesa Vainiolalle, joka löysi toiselta tolpalta kultakypärä Mikko Rantasen. Rantanen ei avopaikasta erehtynyt, ja TPS siirtyi ottelussa 1−0-johtoon. Vainiola ja Rantanen näyttivät muutenkin löytäneen saman aaltopituuden, sillä duon aivoitukset aiheuttivat espoolaispuolustukselle alati päänvaivaa. Turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo teki viisaasti ottaessaan aikalisän heti johtomaalin jälkeen, sillä TPS:llä on ollut pahana tapana menettää johtoasemansa nopeasti.

Aikalisän jälkeen TPS kykeni luomaan muutamia tekopaikkoja. Blues-vahti Laurikainen joutui hetkellisesti kokemaan kovia, kun TPS-laituri Otto Karvinen ajoi maalille kahden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Tilanteessa vältyttiin kuitenkin loukkaantumisilta.

TPS piti paljon kiekkoa ja tuntui olevan hetkittäin niskan päällä. Blues kyttäsi vastaiskun paikkaa, ja sellainen avautui ottelun puolivälin jälkeen Bracken Kearnsille. Bluesin sentteri pääsi karkaamaan puolustaja Seigolta ja ajoi röyhkeästi maalille. Kearnsin onnistui lopulta nostaa kiekko kämmenpuolelta ylänurkkaan, ja 1−1-tasoitus näki päivänvalon ajassa 33:56.

Kolmas erä toi ratkaisun

Päätöserään lähdettiin vierasjoukkueen aloittaessa ylivoimalla. Erikoistilanne ei tuottanut tulosta, mutta parin minuutin kuluttua rangaistuksen päättymisestä Blues iski 2−1-voittomaalin. Ville Korhonen laukoi viivalta kohti TPS-maalia, ja irtokiekko päätyi Kim Hirschovitsin lapaan. Espoolaisten paras pistemies laukoi ranteella aivan maalin kattoon eikä jättänyt Georgieville juurikaan mahdollisuuksia.

TPS pääsi lähimmäksi tasoitusta kolmannen erän loppupuolen ylivoimalla, kun Vainiolan rannelaukaus napsahti Blues-maalin ristikkoon. Laurikainen sai maalillaan huokaista helpotuksesta, sillä maalitorvetkin alkoivat erheellisesti soida yleisön tuulettaessa maalia.

Lopulta TPS ei kovasta yrityksestään ja hallinnastaan huolimatta onnistunut tasoittamaan peliä, vaan Blues nipisti kolme pistettä takkuilevasta esityksestä huolimatta. Heikon esityksen tunnusti myös Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Oltiin niin sanotusti aika huonoja. Se on inhimillistä. Me ollaan voitettu ja me ollaan nyt tuossa viime peleissä kokeiltu, että kuinka vähällä sen voiton voi saada, Aho sanaili.

Blues-luotsi myös jakoi tunnustusta kotijoukkueelle.

− Tänään me yritettiin ihan tosissaan kyllä tehdä kaikkemme. Sen lisäksi täytyy sanoa, että TPS on ihan toisenlaisessa tilanteessa. Se voitto tulee sieltä ihan pomminvarmasti, siinä selkeästi näkee, mihin tuo joukkue on menossa. Joukkue taistelee helkutin hyvin ja tekee hommia. Vastustajan valmentaja voi olla siinä mielessä luottavaisin mielin, että se voitto sieltä tipahtaa jossain vaiheessa.