Blues kaatoi nuoren TPS-lauman ankeassa kiekkoillassa

Blues ei vakuuttanut voitosta huolimatta.
Turun lämpimässä kiekkoillassa näytöt jäivät vähäisiksi. Miksikään spektaakkeliksi ei TPS:n ja Bluesin välinen harjoitusottelu todellakaan noussut. Blues pystyi heikommallakin esityksellä kaatamaan vieraskaukalossa kahtatoista juniori-ikäistä pelaajaa kokoonpanossaan peluuttaneen Palloseuran 3-1.

Ensimmäistä erää ja koko ottelua kuvasi yksi sana, aneemisuus. Blues siirtyi johtoon ensimmäisen erän alkupuolella, kun Otso Rantakari ampui näyttävällä rannelaukauksella kiekon ylänurkkaan. Kiekko meni hieman helpon näköisesti ohi TPS-vahti Teemu Lassilan. Kummallakaan joukkueella ei ollut vaarallisia tekopaikkoja ja suurin palo pelaamisessa loisti poissaolollaan. Molemmat pääsivät harjoittelemaan myös ylivoimaa, mutta laukaukset jäivät molemmilta joukkueilta uupumaan.

TPS:n ehdottomasti pirteintä osastoa edusti kakkosketju Otto Karvinen-Tadas Kumeliauskas-Mikko Rantanen, joka sai luotua muutaman kerran painetta espoolaisten puolustuspäähän. Kentällinen oli myös ylivoimalla Palloseuran parasta antia. Sen sijaan turkulaisten ykköskentällä, Niclas Luceniuksen johdolla, oli suuria vaikeuksia saada peliä vastustajan päätyyn. Kiinnostus tuntui olevan koko ykköskentällä jo viikonlopun tulevissa CHL-otteluissa.

Bluesin ylivoima alkoi vihdoin toimia toisessa erässä ja joukkue siirtyikin kahden maalin johtoon. Pirteästi harjoitusotteluissa esiintynyt Ryan O'Connor ampui siniviivalta hyvän pyörityksen päätteeksi ja Kai Kantola ohjasi maalin edestä kiekon reppuun. TPS kavensi heti perään näyttävän hyökkäyksen päätteeksi. Rasmus Kulmala tarjoili toiseen aaltoon, josta Oskari Siiki huijasi kiekon ohi Blues-vahti Jani Niemisen

Kolmas erä ei tuonut kiekkoiltaan mitään mullistavaa. Ottelun loppuniitin teki pirteästi kolmannessa erässä hyökännyt Stefano Giliati. Lassilan otteet maalin suulla olivat läpi pelin epävarmoja. Myös Giliatin maalia edelsi muutama pomppukiekko, josta lopulta kanadalais-italialainen suti kiekon sisään.

Espoon Blues ei vakuuttanut voitosta huolimatta, vaikka joukkue pelasi parhaalla miehistöllä nuorta TPS:aa vastaan. Turkulaisten nuorisokaartilla oli näytönhaluja, mutta tekojen tasolle ei tahtotila aivan yltänyt muutamaa poikkeustilannetta lukuun ottamatta.