Riksman torjui ja Elo maalasi Ässille makean vierasvoiton

"Yhtäkään en ottaisi pois, mielellään tulisi lisää vain", Eero Elo kommentoi maalisaldoaan.
Turussa nähtiin ennakkoasetelmien mukaisesti tasaväkinen sekä vähämaalinen kamppailu, jossa maalivahdit olivat molemmissa päädyissä elementissään. Ässät hyödynsi hieman kyseenalaisen tuomion kautta saadun ylivoimansa ja voitti ottelun lukemin 1-2.

Odotetun tasaista oli Turun kiekkoillassa heti ensimmäisestä erästä lähtien. Maalivahdit oli ensimmäisestä vaihdosta alkean hereillä ja olivat läpi ottelun täystyöllistettyjä.

Patapaitojen sankariksi nousi upeasti pelanneen Juuso Riksmanin ohella hurjassa maalintekovireessä oleva Eero Elo. Varsin hissukseen läpi ottelun surffaillut Elo näytti ylivoimalla kuinka tärkeä maalintekijän rooli joukkueelleen on tehden ottelun voittomaalin komean kuvion päätteeksi.

− Sovittiin viimeisen erätauon aikana vähän uutta ylivoimakuvioon ja kaveri ei osannut sitä odottaa. Mika Niemi antoi hienon syötön ja onneksi meni laukaus maaliin. Ei se mikään onnistunein laukaus ollut, kommentoi Liigan maalipörssin kärjessä 16 osumalla keikkuva Elo.

− Pyrin paljon laukomaan, vaikka välillä voisi ehkä syöttääkin, mutta maalintekohinku on sen verran kova, että tulee usein ammuttua, Elo avasi täksi kaudeksi löytynyttä maalivirettään.

Tunnustelua molemmin puolin

Molemmilla joukkueilla oli avauserässä muutama vaarallisempi tekopaikka, mutta mitään pulssia nostattavaa ei nähty. Ässät tyytyi miehittämään keskialueen ja pyrki kiekonriistoihin, mikä on ollut usein vahva lääke turkulaisia vastaan.

TPS tuttuun tapaan pyrki alusta alkean kääntämään peliä nopeasti ja ensimmäisessä erässä turkulaiset esittivätkin muutaman näyttävän hyökkäyskuvion, mutta maalit jäivät vielä ensimmäisen erän osalta odottamaan tekijöitään.

TPS:n viivapelaaminen oli hyvää

Turkulaisten vaarallisimmat paikat syntyivät torstai-illassa puolustajien maltillisesta ja rohkeasta viivapelaamisesta. TPS pääsi ensimmäisessä erässä pyörittämään kahdesti ylivoimaa, mutta sama tehoton näennäinen pyöritys jatkui, mitä viime peleissäkin on nähty.

− Kaiken kaikkiaan miehekäs esitys meiltä. Ässät oli tänään sitkeä, TPS:n päävalmentaja Miika Elomo kommentoi kenttätapahtumia.

Tasainen puurtaminen jatkui myös ottelun toisessa erässä. Turkulaiset hallitsivat kenttätapahtumia niukalti, mutta Palloseuran pienoinen ote kaatui kotijoukkueen ensimmäiseen kaksiminuuttiseen toisen erän loppupuoliskolla.

Ässät saivat otteen pelistä ja pyörittivät vaarallisesti ylivoimaa. Turkulaiset eivät saaneet tilannetta purettua ja alivoiman päätyttyä Mike Hedden vei porilaiset kauden neljännellä osumallaan johtoon maalin edestä.

Palloseura pääsi erän lopussa ylivoimalle ja vihdoin ja viimein turkulaisetkin onnistuivat. Vahva viivapelaaminen tuotti lopulta myös tulosta, kun Tomas Mojzis teki kauden ensimmäisen maalinsa kovalla lämärillä viivasta.

Mojzis kuului torstaina turkulaisten parhaimmistoon. Liikettä riitti ja varsinkin viivapelaaminen oli ihailtavan rauhallista. Mies oli maalinsa lisäksi rakentelemassa useita tekopaikkoja Palloseuralle.

Riksman hoiti loput

Palloseura sai hyviä pyörityksiä kolmannessakin erässä, mutta turkulaiset eivät onnistuneet maalinteossa. Riksman oli läpi ottelun todella eleetön Ässien maalinsuulla ja torjui torstaina peräti 42 kertaa.

− Pystyttiin pitämään TPS omalla alueella keskustan ulkopuolella ja mikä tärkeintä Riksman oli erinomainen, kommentoi Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio omiensa puolustuspelaamista.

Rautakallio ylisti myös ykkösketjuaan, joka torstainakin ratkaisi voiton Ässille.

− Koko ketju (Sami Lähteenmäki - Niemi - Elo) on löytänyt oman juttunsa ja pitää siitä kiinni. Eerolla on erinomainen laukaus ja se tottakai hyödyttää koko ketjua.

Ässät pääsi ottelun loppupuoliskolla hieman kyseenalaisen tuomion päätteksi pyörittämään ylivoimaa, jonka aikana myös illan ratkaisu nähtiin. Mikko Rantanen pelasi tilanteen loppuun saakka, mutta miehen reagointikyky ei riittänyt paluukiekkoa seuratessa ja nuorukainen passitettiin Riksmanin huitomisesta jäähylle. Muutama minuutti aiemmin nähtiin samanlainen tilanne toisessa päädyssä, josta ei jäähyä vihelletty.

− Haluan tehdä tämän selväksi nyt kaikille. Meille käy ihan mitkä säännöt vaan, millä pelataan. Vastustaja saa tästä eteenpäin valita millä säännöillä mennään, kommentoi illan tuomarilinjaan silminnähden tuskastunut Elomo.

− Ei ole minun tehtävä kommentoida tuomarilinjaa. Siellä on takana ammattimainen järjestö, joka sitten katsoo, miten kukin onnistui, TPS-luotsi jatkoi, kun häneltä kysyttiin mielipidettä tuomarityöskentelystä.

Molemmat joukkueet pelaavat heti perään perjantaina. Ässät pääsevät kahden ottelun voittoputkessa kohtaamaan kotihallissa Lahden Pelicansin, kun taas TPS matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.